به گزارش پارس نیوز، 

در این دیدار علاوه بر میرباقری، معاون سیما، جواد شمقدری، احمد مرادپور، هادی مقدم دوست، جواد اردکانی، محمدرضا آهنج، سعید سلطانی، بهرنگ توفیقی، محمود معظمی، سعید سعدی، اکبر تحویلیان، حسین طاهری، اسماعیل عفیفه، علی آشتیانی پور، رضا جودی، حسین تراب نژاد، مهدی حمزه، محمود پاک نیت، آرش مجیدی، فرهاد قائمیان و حامد عنقا از هنرمندان و برنامه سازان حضور داشتند.

این تهیه‌کننده سیما درباره مباحث و مطالبی که در دیدار جمعی از هنرمندان با رهبر انقلاب مطرح شد، به خبرنگار ایرناپلاس گفت: مباحث مختلفی در آن جلسه مطرح شد و هر کدام از دوستان حاضر، طبق دغدغه‌هایشان نسبت به مسائل سیما از جمله مباحث بودجه‌ای و نگرانی‌هایی که در سطح جامعه داشتند، مواردی را بیان کردند. نکته‌ای که خود من مطرح کردم، نگرانی نسبت به کمرنگ شدن بعضی مسائل اعتقادی-مذهبی در جامعه بود که برخی اوقات با عنوان دین‌گریزی در جامعه مطرح می‌شود. به واسطه نظرسنجی‌هایی که هر ساله ازسوی تلویزیون انجام می‌شد و آثارم که همیشه جزء پرمخاطب‌ترین‌ها بوده، مثال‌هایی از سریال‌هایم را خدمت ایشان عرض کردم.

وی اضافه کرد: مجموعه «انقلاب زیبا» در زمان خودش پرمخاطب‌ترین سریال شد و توسط آقای ضرغامی هم از آن تقدیر شد یا «تنهایی لیلا» که پرمخاطب‌ترین سریال تابستان آن سال شد. سریال «پدر» هم که امسال مورد استقبال قرار گرفت. این موارد را خدمت ایشان عرض کردم و گفتم موضوع همه آن سریال‌ها مسائل مرتبط با دین، حجاب، تدین، نماز، زندگی دینی و ... بوده است و توانسته‌اند جزء پرمخاطب‌ترین سریال‌ها هم بشوند.

این نویسنده در ادامه افزود: این یعنی علی‌رغم اینکه ممکن است در ظاهر جامعه یک سری موارد خلاف این را ببینیم، اما باطن جامعه و ذات مردم به سمت این موضوعات است و مهمترین شاخصه آن همین ایام محرم، اربعین و صفر است که همه با هر شکل و رنگ و اعتقاد زیر یک پرچم جمع می‌شوند. این مطالب که در جواب چند تن از دوستانی بود که دغدغه‌هایشان را بیان کردند، با استقبال ایشان رو‌به‌رو شد و فرمودند: نظر من هم موافق با صحبت‌های شماست و دقیقا همین فکر را می‌کنم، حرف من هم همین است و قبلا هم در صحبت‌ها و سخنرانی‌های دیگر گفته‌ام که اگر ظاهر مردم آن طور که باید نیست، ولی باطنشان همچنان با ایران، انقلاب و اسلام است.

 

**اگر مردم سریال‌های ترکیه را می‌بینند، ارتباطی به اعتقاداتشان ندارد

تهیه‌کننده سریال «پدر» با اعلام اینکه کسانی را به جنگ می‌فرستیم که لزوما برای این جنگ کارآزموده نیستند، خاطرنشان کرد: نکته مهمی که خدمت ایشان هم در این جلسه مطرح کردم، این بود که اگر مشکلی است به خاطر ماست. یعنی اگر مردم سریال‌های ترکیه را می‌بینند، ارتباطی به اعتقاداتشان ندارد. وقتی کار مذهبی و انقلابی را کسی یا کسانی می‎سازند که ممکن است به آن اعتقاد داشته باشند، اما توانایی‌اش را ندارند یا بیانشان لکنت دارد، این اتفاق هم می‌افتد. در جاهایی که فکر می‌کنیم نقطه آسیبمان همین موضوعات است، کسانی را به جنگ می‌فرستیم که لزوما برای این جنگ کارآزموده نیستند، خود این مسئله یک خطا است.

 

**شاهد برنامه‌هایی هستیم که شعارزدگیشان زیاد است

«خدمت آقای علی‌عسکری هم گفتم که شما برای هزار برنامه حساسیت‌های تولیدی دارید، اما وقتی به مباحث دینی، انقلابی و اسلامی می‌رسیم، گاهی برنامه‌هایی می‌بینیم که فاقد نگاه هنرمندانه‌ هستند و شاهد برنامه‌هایی هستیم که میزان شعارزدگی‌شان زیاد است. این نوع آثار توانایی تبدیل شدن به یک اثر هنری که بتوانند روی مردم تاثیرگذار باشند را ندارند، این ایراد ماست. نمی‌توان جامعه را به خاطر این موضوع متهم کرد چرا به فلان اثر که به واسطه همین جنگ نرم و تهاجم فرهنگی دیده می‌شود، گرایش پیدا می‌کند، چون اثر درخور جذابی ارائه می‌دهند.»

 

**وسعت دید و دوری از تعصب و یکسونگری

عنقا در پاسخ به این پرسش که این جلسات تا چه اندازه می‌تواند بر روند تولید برنامه‌ها تاثیرگذار باشد؟ اظهار کرد: خیلی وقت‌ها بچه‌های برنامه‌ساز و تهیه‌کننده وقتی از نزدیک و در چنین محیط صمیمی، بی‌واسطه نظر رهبر انقلاب را می‌شنوند و بعد متوجه می‌شوند که چه وسعت دیدی وجود دارد و ایشان چقدر از تعصب و یکسو‌نگری به دور هستند، خود این یک دستور کار می‌شود برای این که بدانیم باید چگونه با جامعه رفتار کنیم. این صحبت مهمی است که در گذشته و حتی الان هم از زبان ایشان شنیده می‌شود؛ مبنی بر اینکه حتی کسانی که نسبت به انقلاب حساسیت ندارند، اما نسبت به ایران و وطن خودشان حساسیت دارند، به خاطر کشورشان هم شده در این حوزه‌ها کار کنند. این حرف کمی نیست و وقتی که این صحبت‌ها را می‌شنویم طبیعتا در نگاهمان تغییراتی حاصل می‌شود.

 

** تاکید داشتند به جای سخنرانی و حرف، وارد عملگرایی شوید

تهیه کننده سریال «تنهایی لیلا» درباره تاثیراتی که این جلسه و سخنان رهبری بر حاضرین داشت، عنوان کرد: من فکر می‌کنم خروجی جلسه و تاثیری که بر بچه‌های برنامه‌ساز می‌گذارد، خیلی بیشتر از هزار جلسه، سخنرانی، شورا و ... است و در رفقا و همکاران خودم و جمع محدود چهارده، پانزده نفری که در جلسه حاضر بودیم، این تاثیر را دیدم و فکر می‌کنم تاثیر زیادی است. واقعیت این است که اگر آقایان همین موضوع جنگ نرم را جدی بگیرند، درباره این موضوع هم می‌شود ساعت‌ها صحبت و سخنرانی کرد و شعار داد، هم می‌شود آستین را بالا زد و وارد گود شد. آقا تاکیدشان این بود که به جای سخنرانی و حرف وارد حوزه عملگرایی شوید و این عملگرایی به طرز صحیح باشد.

وی در پایان گفت: خیلی وقت‌ها ما با آثار بد و دافعه ایجادکردنمان در جامعه ناخودآگاه به جریان هجوم و تهاجم کمک می‌کنیم، وقتی من نسبت به مخاطب خودم دافعه ایجاد می‌کنم، شخص دیگری ایستاده و جاذبه ایجاد می‌کند و طبیعتا همه هم به سمت آن گرایش پیدا می‌کنند.

انتهای پیام/