مجلس در تدوین بودجه به حوزه فرهنگ توجه کند
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: از آنجا که حوزه فرهنگ مغفول مانده است، نمایندگان مجلس باید در فصل تصویب بودجه به حوزه فرهنگ توجهی ویژه داشته باشند.
علی اصغر کاراندیش شنبه 3آذرماه در آیین آغاز به کار هفدهمین نمایشگاه کتاب فارس بیان کرد: با آسیب شناسیهای صورت گرفته، به دلایل مختلفی به حوزه فرهنگ، کتاب و هنر در جامعه ما توجه نمیشود، بارها این موضوع را مطرح کردهایم که اگر یک جامعه توسعه فرهنگی نیابد نمیتواند در حوزه های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی به توسعه پایدار دست یابد.
وی ابراز داشت: توسعه و رشد هر کشور زمانی میسر میشود که تحقیق و پژوهش صورت گیرد و تا مطالعه نشود، تحقیق و پژوهش نیز انجام شدنی نیست و همه اینها اهمیت توجه به حوزه فرهنگ و هنر را نشان میدهد.
کاراندیش با اشاره به اینکه نمایشگاه کتاب فارس سیصد و هفتاد و سومین نمایشگاه استانی وزارت ارشاد است، بیان کرد: رسالت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حمایت از ناشران و دسترسی آسان مردم به کتابهای مورد نیاز و ارائه راهکارها برای افزایش سرانه کتابخوانی است.
وی بیان کرد: دولت یازدهم و دوازدهم با تمرکززدایی در برنامه ریزی و اجرای برنامههای فرهنگی در تلاش بوده است تا امکانات را به شهرستانها و استانهای دیگر نیز منتقل کند تا همه مردم از امکانات بهرهمند شوند.
معاون وزیر ارشاد توسعه فعالیت های فرهنگی با تکیه بر استعداد های استانی و افزایش توانایی های اجرایی از طریق ایجاد زیر ساختهای فرهنگیاجتماعی را از اهداف این وزارتخانه عنوان کرد.
کاراندیش به برگزاری جشنواره انتخاب پایتخت کتاب ایران اشاره کرد و گفت: این برنامه از برنامههای یونسکو با همین عنوان نمونهبرداری شده است و طی آن رقابت موجود برای کسب عنوان پایتختی کتاب ایران باعث شده است همه نهادها در شهرهای مختلف برای توسعه و ترویج کتابخوانی تلاش کنند.
وی همچنین به برگزاری جشنواره روستاهای دوستدار کتاب نیز اشاره کرد و تقدیر از افراد و گروه های برگزیده در امر ترویج کتابخوانی را از دیگر اقدامات این وزارتخانه برای گسترش کتابخوانی برشمرد.
معاون حقوقی، امور مجلس و استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه از جام باشگاههای کتابخوانی کودک و نوجوان نیز یاد کرد که براساس آن گروههایی برای خوانش کتاب، نقد آن و ارتباط با نویسندگان تشکیل شده است که باعث رونق کتابخوانی بهویژه در مدارس شده است.
وی اعلام کرد: در 8000 باشگاه و 15هزار نفر عضو باشگاههای کتابخوانی شدهاند.
کاراندیش در ادامه به دوشنبههای کتاب در مهدهای کودک، طرحهای تخفیفی عیدانه و پاییزه کتابفروشیها، ایجاد کتابخانههای سیار برای مناطق محروم و کمبرخوردار و نیز توسعه و گسترش کتابخوانی از طریق 3400 کتابخانه عمومی در شهرها و روستاها اشاره کرد.
معاون حقوقی، امور مجلس و استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: برای نخستین بار در نمایشگاه کتاب تهران که اردیبهشت 97 برگزار شد غرفهای به منشور حقوق شهروندی اختصاص یافت که 5000 نسخه از این منشور در آن توزیع شد و 4000 نفر در مسابقهای با مضمون این منشور شرکت کردند.
وی افزود: برگزاری این برنامه باعث آشنایی مردم با حقوق شهروندی شد و آثار خوبی بر جای گذاشت؛ از همین رو در تلاش هستیم این برنامه در همه نمایشگاههای استانی نیز اجرا شود و به همین مناسبت جایزه کتاب سال در حقوق شهروندی برای سال آینده برنامه ریزی شده است.
هفدهمین نمایشگاه کتاب فارس با حضور 881 ناشر و نمایندگی، 30 کتابفروشی و 30 ناشر استانی، تا 9 آذرماه در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی فارس در شهرک گلستان شیراز برای بازدید علاقه مندان برپاست.
انتهای پیام/
ارسال نظر