واکنش تعدادی از هنرمندان به کشتار کودکان بیگناه یمن
درحالی که بسیاری از سلبریتیها در مقابل جنایاتی که در یمن درحال انجام شدن است سکوت کردند اما تعدادی از هنرمندان در واکنش به کشتار بی رحمانه کودکان یمنی توسط آل سعود، این جنایت را محکوم کردند.
تعدادی از هنرمندان در واکنش به کشتار بی رحمانه کودکان یمنی توسط آل سعود، این جنایت را محکوم کردند؛ گفتگوی این هنرمندان به شرح زیر است:
فریبا متخصص: مسئله یمن باید ریشه ای درمان شود
فریبا متخصص بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون در واکنش به کشتار بی رحمانه کودکان یمنی توسط آل سعود گفت: جنگ همیشه نفرت انگیزه بوده و هست، مخصوصا وقتی که کشتار بچه ها باشد؛ هیچکس جنگ را تشویق نمی کند.
وی در پاسخ به این پرسش که هنرمندان در چنین مواقعی باید چه کار کنند اظهار داشت: اگر من بخواهم بگویم با کار هنری، کاری بسازند که این مساله را نشان دهیم، فقط در حد شعار است و تنها یک کاری ساخته و مقداری هزینه می شود و باز تمام می شود؛ به نظرم این مسائل باید ریشه ای درمان شود به جای این که ما یک کاری بسازیم که به دنیا نشان دهیم ما ضد جنگ هستیم، این عملا باید اتفاق بیافتد.
بازیگر سریال شهرزاد اظهار داشت: هر کسی آزاد است که حرف خود را بزند، هر کسی سلیقه و فکری دارد که می تواند حرفش را بزند، بالاخره با او یا برخورد می شود یا نمی شود حتی ازطرف مردم، من نمی توانم برای کسی نسخه بپچیم که چه بگوید و یا نگوید، این مسئله کاملا شخصی است؛ من عادت کرده ام به کسی کاری نداشته باشم، شما تا به حال دیده اید من حاشیه ای بسازم؟ سرم در کار خودم است و عاشق کار خودم هستم و فکر می کنم که تنها وظیفه من این است که کارم را به نحو احسن انجام دهم، با کسی کاری ندارم که چه می گوید و چه نمی گوید.
فریبا متخصص در پایان گفت: موافق هستم که هنرمند باید دغدغه مند باشد و تریبونی برای مردم باشد، اول باید بتواند مردم را به سمت و سویی درست و هدفمند راهنمایی کند، بعد می تواند بگوید که تریبونی برای مردم هستم، شما نمی توانید همینجوری تریبونی برای مردم باشید، به نظرم این مستلزم یک فرهنگ است که جامعه یک تکانی بخورد، باید اول از نظر فرهنگی در هر زمینه ای پیشرفت کنیم، بعد این توقع را از هنرمند داشته باشیم و این انتظار باید متقابل باشد، سطح آگاهی و نگرش مردم و هنرمند باید به قدری بالا باشد که در کنار هم و موازی پیش بروند.
سپند امیرسلیمانی: حیوان هم با بچه ها این کار را نمی کند
سپند امیرسلیمانی بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون در واکنش به کشتار بی رحمانه کودکان یمنی توسط آل سعود گفت: یک چیزی که خیلی قطعی است این است که هیچ کودکی در هیچ جای دنیا مورد هیچ آزار روحی و جسمی نباید قرار بگیرد.
وی در پاسخ به این پرسش که هنرمندان در چنین مواقعی باید چه کار کنند اظهار داشت: الان که همه جا داد می زنند و می گویند که هنرمندان ما هیچ کاری نکنند، مگر نمی گویند چرا هنرمندان خودشان را وسط می اندازند و می گویند چه کار بکینم و چه کار نکینم؟ هنرمندان چه کاره هستند که اظهار نظر می کنند؟ مگر این حرف ها را نمی زنند؟ تلویزیون اعلام می کند، معاون دادستان می گوید، نماینده مجلس می گوید سلبریتی ها برای چه خودشان را دخالت می دهند.
بازیگر فیلم سینمایی هزارپا اذعان داشت: سال پیش در صفحه اینستاگرامم عکس یک حیوان را گذاشتم، بعد از اتفاقی که اسرائیلی ها بر سر فلسطینی ها آورده بودند، گفتم " حیوان ها هم با بچه ها این کار را نمی کنند" من حرفم را می زنم و می گویم که هیچ جای جهان هیچ کودکی نباید مورد هیچ آزاری قرار گیرد و همه باید با این موضوع مقابله کنند، ولی منظور من کودک ایرانی، یمنی، فلسطینی، آلمانی یا هر کجای جهان است؛ خود من یک فرد 40 ساله هستم که همه کودکی ام با استرس جنگ گذشته است، ماها خیلی آدم های شجاعی بار نیامده ایم، تجربه ما را ان شاءالله هیچ بچه ای در هیچ کجای جهان نداشته باشد.
وی اظهار داشت: موافق هستم که هنرمندان باید برای این مسائل و در این حوزه ها کار بسازند، ولی هنرمند راجع به همه چیزی باید کار بسازند، کار خیلی درست و جذابی است چرا که پیام هایی که می خواهند را منتقل کنند از این طریق بهتر انجام می شود، ولی من می گویم که راجع به کودکان ایران خودمان هم باید همین حرف را بزنیم، مشکل من با کادر بستن برای بچه ها است، امروز نگوییم بچه های یمن، دیروز بگوییم بچه های فلسطین، می گویم کاری کنیم که بچه ها هیچ وقت مورد ظلم واقع نشوند.
سپند امیرسلیمانی در انتها گفت: من از شما می پرسم شما بچه های یمن را که می بینید آن اتفاق ها برایشان می افتد جگرتان برای شان کباب می شود درست است؟ اگر ببینید سر یک بچه مثلا آلمانی را بریده اند هم قلبتان به درد می آید مگر غیر از این است؟ حتی اگر ببینید یک بچه آهو را یک پلنگ شکار می کند با این که قانون جنگل است باز هم دلتان می سوزد، چون بچه است؛ من می گویم هوای بچه ها را داشته باشیم، متعلق به هر جایی که می خواهند باشند فرق نمی کند.
بهمن دان: کشتار کودکان یمن، سیاست کثیف دولت هایی است که می خواهند قدرتشان را به رخ دیگر کشورها بکشانند
بهمن دان بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون در واکنش به کشتار بی رحمانه کودکان یمنی توسط آل سعود گفت: جنگ که باشد فرق نمی کند کودکان متعلق به کجا باشند، می خواهد یمنی باشند یا ایرانی و یا هر کجای جهان، این که یک بمب را در مناطق مسکونی بر سر مردم می ریزند دیگر نمی پرسد که چه کسی آنجاست، از کودک گرفته تا پیرمرد و پیرزن در این بمباران ها متاسفانه کشته می شوند؛ این سیاست کثیف دولت هایی است می خواهند این گونه قدرتشان را به رخ دیگر کشورها برسانند و این کودکان و مردمان بی گناه هستند که قربانی این سیاست ها می شوند.
این بازیگر سینمای ایران در پاسخ به این پرسش که چگونه می توان از ظرفیت های هنری علیه این اقدام غیرانسانی استفاده کرد گفت: در زمینه هنری و فرهنگ سازی این به گردن دولت است که برای ساختن برنامه ها و فیلم هایی که در این زمینه می توانند فرهنگ سازی و کمک کنند، بودجه در اختیار هنرمندان قرار دهند که متاسفانه این اتفاق نمی افتد و بیشتر به دنبال ساختن فیلم های مبتذل و سخیفی هستند که این روزها شاهد آن هستیم.
وی در خصوص پویایی هنرمندان نسبت به مسائل انسانی و صلح جویانه پیرامون خود اظهار داشت: من به نوبه خودم سعی می کنم نسبت به مسائل پیرامون خودم بی تفاوت نباشم و مدت هاست که در سازمان هلال احمر فعالیت می کنم، در مورد کمک به یمن نیز از طریق همین سازمان کمک های خودمان را انجام می دهیم؛ همینطور در کشور خودمان هر اتفاقی که بیفتد لباس هلال احمر بر تن می کنم و به کمک این عزیزان می روم، به عنوان مثال در مواقع تصادف، سیل، زلزله و ... وارد عمل می شوم.
دان در پایان گفت: من در زلزله کرمانشاه به آنجا سفر کردم و به همراه سازمان هلال احمر به مردم شریف کرمانشاه امداد رسانی کردیم، اما هرگز عکس سلفی نگرفتم، شاید با مردم عکسی گرفته باشم اما عکس سلفی نگرفتم؛ مگر من برای ریا وشوآف کردن به آن جا رفته بودم که از کارکردن و کمک کردنم بخواهم سلفی بگیرم؟ من نمی دانم آن عده از سلبریتی هایی که در چنین مواقعی سلفی می گیرند و از فیش کمک های نقدی که به مردم آسیب دیده می کنند عکس می اندازند و در فضای مجازی پخش می می کنند به دنبال چه چیزی هستند؟ مگر نه اینکه انسان باید کار خیر را در خفا و پنهانی انجام دهد؟ پس اینهمه در بوق و کرنا کردن برای چیست؟
پروانه معصومی: توقف جنگ در یمن آرزوی همه ما است
پروانه معصومی در واکنش به کشتار بیرحمانه مردم یمن و به خصوص شرایط نامساعد کودکان و زنان یمنی، اظهار کرد: از دیدن این آدم کشی ها و جنایت های ضد بشری قلب انسان به درد می آید.
وی بابیان اینکه همه آرزو دارند این آدم کشی ها و برادر کشی ها خاتمه یاید، گفت: فرقی نمی کند مسلمان باشند یا نه هرکس با هر دین و مذهبی که باشد بلاخره انسان است و این آدمی کشی ها باید متوقف شود.
این بازیگر سینما و تلویزیون با بیان اینکه به شخصه برای توقف این جنایات علیه مردم یمن کاری از دستم برنمی آید اما امیدوارم کسانی که کاری از دستاشان بر می آید کاری کنند که این آدم کشی ها متوقف شود.
معصومی اظهار کرد: متأسفانه همه کشورها خودشان را عقب کشیده اند و انگار می ترسند قدمی بردارند و خدا عاملین این جنایات را نابود کند.
فرهاد عظیما: یمنیها بارها در جنگ خود با سعودیها نشان دادند که با دست خالی هم میتوانند پیروز باشند
فرهاد عظیما در مورد جنایات آل سعود علیه مردم بی دفاع یمن اظهار کرد: بزرگان یمنی معتقد هستند جنایات آل سعود علیه آنها به واسطه آن است که جادهای که در پیش دارند به ظهور منتهی میشود؛ سعودیها میگویند با ایران مهدوی مشکل دارند.
وی افزود: یمنیها بارها در جنگ خود با سعودیها نشان دادند که با دست خالی هم میتوانند پیروز باشند، آنها افراد جنگ آوری هستند و میتوانند پشت امام زمان(عج) باشند.
کارگردان مشهدی گفت: نگاه دشمن این است که یمنیها حامی امام زمان(عج) را تشکیل میدهند، از همین رو سعودیها میان خود در حال لشکر کشی هستند؛ در جنگ 33 روزه اسرائیل میخواست بخشهایی که فلسطین را بگیرد و به سازمان ملل تحویل دهد و در نهایت آن منطقه را اشغال نماید.
عظیما بیان کرد: یمن از زمانی که حوثیها به قدرت رسیدند با وجود هزینههای بسیار نتوانستند موفق شوند؛ با وجود اینکه این جنگ 5 سال ادامه دارد آتش بس اعلام نکردند چرا که جنگ آنها ایدئووژیک است و اگر حوثیها آتش بس اعلام کنند، یمنیها را قویتر کردند، این در عین حالی است که هرچه دست و پا میزنند که تخریبهای بیشتری انجام بدهند ولی باز هم موفق نمیشوند.
وی عنوان کرد: برخی سلبریتیها وقتی پای سگشان میشکند در شبکههای اجتماعی کمپین راه میاندازند اما از طرف دیگر برای کودک یمنی که از گرسنگی برگ میخورد ارزشی قائل نیستند، این در شرایطی است که اگر فردی به آنها مشکلات و سختی زندگی یمنیها را یادآوری کند، به آنها فوحش و ناسزا میگویند.
کارگردان مشهدی با بیان اینکه یمنیها مقاومت میکنند که زمان ظهور برای ما بخرند تا مجهزتر و آماده تر شویم، افزود: اگر ما در مقابل آنها کم کاری کنیم گناه بزرگی به گردن ماست که از کنار کودکان و زنان بی دفاع به سادگی گذر کردیم.
عظیما گفت: صدا و سیما برای موضوع قتل خاشقچی تریبون در نظر گرفت و از وی دفاع کرد ولی آن اندازه که لازم بود به موضوع کشته شدن یمنیها نپرداخت؛ گویی برای صدا و سیمای مهم نیست و تنها به برنامههای کوتاه از یمن بسنده میکند.
وی با بیان اینکه بچههای انقلابی باید پای کار بیایند، عنوان کرد: بایستی کمپینی راه بیفتد که بتواند صدای مردم بی دفاع یمن را به جهان برسد؛ دو میلیون فعال انقلابی داریم آیا نمیشود هشتک به داد یمنیها برسیم را دغ کنند؟
کارگردان مشهدی اظهار کرد: داعش جوانان ما را کشت و فرزندان آنها را یتیم کرد، حال آمریکا و اسرائیل که خود حامی داعش بودند میگویند ایران حامی تروریست است، همه اینها به خاطر این است که ما فیلم و انیمیشین خوب نساختیم و اتحاد نداشتیم، مدام دنبال این هستیم که کارهای حاشیهای انجام دهیم این در حالی است که کارهای مهم را دشمن از آن ها میگیرد.
محمد عسگری: کودکان قربانیان بازی کثیف حمله به یمن هستند
محمد عسگری دستیار اول کارگردان فیلم سینمایی «تنگه ابوقریب» در ارتباط با جنایات ائتلاف ضد یمن به رهبری آل سعود در کشتار غیرنظامیان، گفت: هر انسانی که دارای عقل و شعور است این جنایت را محکوم خواهد کرد و تنها انسانهایی که خوی وحشی گری و ددمنشی در وجودشان است از این جنایات حمایت می کنند.دنیا همیشه با حضور انسانهای آگاه و با شعور است که تجلی پیدا می کند و به صلح و آرامش می رسد .
بازیگر نقش «ابولهب» در فیلم سینمایی «محمد رسولالله (ص) با بیان اینکه وقتی بحث قدرت نمایی و سلطه جویی در دنیا مطرح می شود آنجا ظلم نمایان می شود، افزود: وقتی بحث قدرت نمایی و سلطه جویی و استعماری به میان می آید دولتها می خواهند قدرت خود را به یکدیگر نشان دهند لذا در اینجا ظلم صورت می گیرد و مسلما دنیا ناآرام می شود و این ظلم در سرتاسر جهان تاثیر می گذارد .
عسگری گفت: کودکان هیچ ارتباطی با سیاست ندارند و کودکان قربانیان مظلوم بازی کثیف حمله به یمن هستند، هیچ چیزی فجیع تر و کثیف تر از این رفتار نیست که کشوری برای اینکه حرف خودش را به کرسی بنشیند به بیمارستان ها، مراکز بهداشتی، انبار تغذیه و .. حمله کند و قشر مظلوم یمن که زنان و کودکان باشد را تحت فشار قرار دهد .
دستیار کارگردان فیلم تنگه ابوقریب در پایان، افزود: نه تنها من، بلکه هر فردی در هر جای دنیا این جنایت را بشنود قطعا این حمله را محکوم می کند لذا جنگ یمن یک جنگ نابرابر و مردود است.
انتهای پیام/
ارسال نظر