به گزارش پارس نیوز، 

محمد مهدی فرقانی روز چهارشنبه در همایش «یکسال پس از زلزله: تجربه ها و سیاست ها» درباره نقش اطلاع رسانی رسانه ها هنگام وقوع زلزله کرمانشاه اظهار کرد: اگر رسانه ها قادر به اطلاع رسانی به موقع و جامع نباشند، بی شک مخاطب برای آگاهی یافتن از رویدادها نیازی خبری خود را با بهره گیری از اخبار سایر رسانه ها به نیاز خبری خود پاسخ می دهند.
وی در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی افزود: اطلاع رسانی از دل بحران ها ایجاد می شود، رسانه ها باید با در نظر گرفتن شاخص ها و مولفه های روزنامه نگاری بحران ، آگاهی رسانی مناسبی انجام دهند.

این استاد ارتباطات در ادامه با اشاره به نقش مهم روزنامه نگاران در شرایط بحران یادآور شد: روزنامه نگاران علاوه بر اطلاع رسانی باید به جنبه های دیگر روزنامه نگاری از جمله ایجاد شرایط آرامش، جلوگیری از تنش ها، تسهیل کمک رسانی به آسیب دیدگان و جلوگیری از انتشار شایعات نیز در شرایط بحرانی مانند زلزله توجه داشته باشند.

فرقانی ادامه داد: امروزه با توجه به گسترش فعالیت شهروندان در شبکه های مجازی، اخبار جعلی به شدت به گوش می رسد که در این شرایط اطلاع رسانی به موقع و جلوگیری از اخبار نادرست از وظایف رسانه های رسمی محسوب می شود.

وی به نقش پررنگ سلبریتی ها در زلزله کرمانشاه اشاره کرد و گفت: در زلزله کرمانشاه پدیده دیگری به نام سلبریتی ساز بواسطه شبکه های مجازی ایجاد شد که این پدیده تبعات مثبت و منفی بسیاری را با خود به همراه داشت.

رئیس دانشکده ارتباطات دانشگاه علامه خاطر نشان کرد: با توجه به اقتبال عمومی و نگاه مثبت عموم مردم به سلبریتی ها، بسیج عمومی برای خدمت، کمک و همدردی با آسیب دیدگان ایجاد و براساس مشاهدات مشخص شد که سیل عظیمی از کمک های مردمی پیش از کمک های دولتی روانه مناطق زلزله زده کرمانشاه شد.

فرقانی معتقد است حضور گسترده مردمی چند روز پس از زلزله و حتی یکسال پس از این حادثه یکی از مهم ترین ارکان در ارائه خدمات و تجهیز منابع لازم برای کمک به بازماندگان زلزله کرمانشاه بوده است.

وی گفت که انجام پژوهش و مطالعه در خصوص حضور گسترده مردم شاخص هایی را بدست می دهد که پژوهشگران می توانند پدیده های بسیاری به این واسطه مشخص کنند.

انتهای پیام/