به گزارش پارس نیوز، 

کاغذی که با تلنگری رو به هواست با این طوفان چه کند. به گفته عضو کمیته کنترل بحران کاغذ مشکلات فعالان عرصه کاغذ بسیار جدیست.احسان قاضی زاده هاشمی که عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی هم هست می گوید: من معتقد هستم این مسئله در آینده برای عرصه فرهنگی بسیار حاشیه بازخواهد شد.

گزارش میدانی نشان می دهد اوضاع در بازار نشر جالب نیست چاپخانه ها تعطیل و نیمه تعطیل هستند.

به گفته احسان قاضی زاده هاشمی در حال حاضر چاپخانه ها فعالیت خود را به شدت پایین آوردن و حتی کتاب هایی برای تعدادی افراد خاص چاپ می شود که در برخی مواقع تعداد آنها حدود 100 یا 150 نسخه است یعنی در تعریف چاپ هم نمی گنجد و نوعی کپی است.

چیزی که این نابسامانی کم ندارد دلیل است از مدیریت نادرست اختصاص ارز دولتی تا مشکل پخش و احتکار و حتی پیاده شدن یک سیاست بین المللی که با وجود قابل پیش بینی بودن فکری به حال آن نشد.

رمضان علی سبحانی فر از اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی ریشه بخشی از مشکل بازار کاغذ را در چین می یابد.

وی می گوید:بسیاری از کارخانجات کاغذ در چین که بیشترین تولید کاغذ در دنیا را دارند برای رعایت استاندارد های محیط زیستی مجبور به توقف تولید شده اند.

هرچه هست بازار نشر ایران وابستگی عجیبی به واردات کاغذ دارد اما اگر گفته های اصغر مسعودی عضو کمیسیون فرهنگی را مبنا قرار بدهیم می توانست اینطور نباشد. چون وی به خبرگزاری خانه ملت می گوید:ما منابع غنی از کربنات کلسیم و سنگ آهگ داریم که می تواند مواد اولیه کارخانه های داخلی را تامین کند و اگر چرخ این کارخانه ها بچرخد قطعا مشکلی به نام تولید کاغذ نخواهیم داشت.

فکری که بعد از بحران به ذهن تصمیم گیران افتاده و چرخ کارخانه هایی به این سمت می چرخد.

آنچه سبحانی فر عضو کمیسیون صنایع و معادن به ما می گوید نشان از تلاش ها برای ایجاد چندین کارخانه با این شیوه دارد. وی می گوید: حداقل دو کارخانه به مرحله تولید رسیدند که مواد اولیه کاغذ در آنها از داخل تهیه می شوند.

این راه حل ها برای میان مدت و دراز مدت مطلوب است ولی راه حل فوری برای بازاری که اعتماد خود را از دست داده چیست

احسان قاضی زاده هاشمی در جواب این سوال می گوید: ما دوراه بیشتر نداریم یا باید دولت راسا کاغذ وارد کند که قبلا هم تجربه آن هست و یا مقدار پولی که دولت کمک می کند تبدیل به یارانه نقدی شود و در اختیار مطبوعات و ناشران قرار گیرد.

در مورد نشر هم دولت باید به کمک ناشران بشتابد چون نشریات با این تیراژ اندک به زودی از صحنه فرهنگ خارج می شوند

اصغر مسعودی عضو کمیسیون فرهنگی یک راه حل به نظر قابل اجرا ارائه می دهد. وی در مورد نشر هم دولت باید به کمک ناشران بشتابد چون نشریات با این تیراژ اندک به زودی از صحنه فرهنگ خارج می شوند.

مسعودی می گوید: اگر برای هر کتابخانه عمومی حتی یک جلد کتاب در نظر بگیریم در کل شهرهای کشور به حدود 1200 جلد کتاب می رسیم.

تلاش برای به موقع رسیدن غذای روح که ارزشش کمتر از غذای جسم نیست.

انتهای پیام/