به گزارش پارس نیوز، 

 و به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی، «نسرین علیزاده» با اشاره به این‌که حدود 20 درصد کودکان و نوجوانان کشور دچار اضافه وزن و چاقی هستند، گفت: تدوین و اجرای یک برنامه ملی به‌منظور پیشگیری و کنترل اضافه وزن و چاقی در کودکان و نوجوانان امری ضروری است.

وی تصریح کرد: در این برنامه به مراقبت‌های پیش از بارداری برای آغاز یک بارداری سالم نیاز است و زنانی که پیش از بارداری دچار اضافه وزن و چاقی هستند و زنانی که با چاقی بارداری خود را آغاز می‌کنند باید تحت مراقبت‌های لازم قرار بگیرند.

مدیرگروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی افزود: در این برنامه به نحوه تغذیه کودک پس از تولد نیز نقش مهمی در بروز اضافه وزن و چاقی دارد، الگوی غذایی نادرست به‌ویژه دریافت کالری اضافه در سال‌های اول زندگی، رفتارهای غذایی نادرست در خانواده با توجه به الگوگیری کودکان، استفاده از فست‌فودها، تحرک بدنی ناکافی و عوامل متعدد دیگر که در بروز اضافه وزن و چاقی کودکان و نوجوانان نقش دارند نیز پرداخته می‌شود.

این مسئول افزود: برای اجرای این برنامه مشارکت همه سازمان‌های مرتبط از جمله آموزش و پرورش، ورزش و جوانان، شهرداری و... نیاز است.

به گفته وی، مهم‌ترین پیامدهای نامطلوب اضافه وزن و چاقی در سلامت کودکان و نوجوانان شامل افزایش خطر بروز چاقی بزرگسالی، دیابت، بیماری‌های قلبی عروقی و انواع سرطان‌ها در بزرگسالی است.