برنامههایی که تمام و کمال در خدمت اسپانسر است
یک تهیهکننده برنامههای تلویزیونی معتقد است برخی از برنامههای اسپانسرمحور تمام و کمال در خدمت برند تجاری قرار میگیرند.
میثم تربتی برنامهساز و تهیهکننده تلویزیون درباره ادامه فعالیت اسپانسرها با روند فعلی در فرآیند تولید برنامههای تلویزیونی گفت: همه میدانیم صداوسیما با کمبود اعتبار مواجه است و فکر میکنم سازمان صداوسیما باید مقداری از خرجهای اضافه خود را بزند تا نیاز مالیاش کمتر شود و بهتر بتواند این هزینهها را مدیریت کند.
وی ادامه داد: البته چند سالی است که این هزینههای اضافی کمتر شده با این حال نیازی نیست هزینههای زیادی صورت بگیرد تا همه برنامهها در یک شبکه برند باشند و اصلا اینکه هر شبکهای همه برنامههایش برند باشد ممکن است باعث شود که هیچ یک از برنامهها دیده نشوند.
این تهیهکننده با بیان اینکه در برنامههایش سراغ اسپانسر نمیرود و یا اسپانسر حضور محدودی در پروژههایش دارد، گفت: شبکه چهار خوشبختانه شبکه اسپانسرمحوری نیست و برنامهها برای فرهیختگان است با این حال خود برنامهساز و مجری نیز در این شبکه حساسیت دارد و به طور مثال محمد صالحعلا که اجرای برنامه «چشم شب روشن» را بر عهده داشت، زیر بار اسپانسر نمیرفت و معتقد بود برنامهای که فرهنگی است نباید یک برند تجاری یا چیپس و پفک اسپانسرش شود. اکنون هم در برنامه «شبهای هنر» همین رویه را داریم و اصلا حضور اسپانسر در برنامهها باید مطابق با نوع برنامه باشد.
تربتی اضافه کرد: اکنون برخی برنامهها روی آنتن میروند تا برندی را مطرح کنند اما برخی برنامهها هم هستند که اسپانسر در خدمت برنامه قرار میگیرد و به برنامه کمک میکند. مثلا اگر اسپانسرهای برنامههای دورهمی و خندوانه نبودند این برنامهها بودجه لازم را نداشتند تا با این شکل و شمایل روی آنتن بروند.
وی که یکی از تهیهکنندگان «قندپهلو» در شبکه آموزش است در پایان درباره حضور اسپانسر در این برنامه نیز عنوان کرد: ما هم در برنامه «قندپهلو» اسپانسر داشتیم اما در حدی بود که در محتوای برنامه دخالتی نداشت و حتی فقط در یک دوره بود و یک بخش آموزشی خیلی کوتاه هم بدین منظور راه اندازی شده بود در حالی که اکنون برخی برنامههای اسپانسرمحور صفر تا صدشان تحت نظر اسپانسر ساخته میشود و بخش قابل توجهی از برنامه به معرفی اسپانسر می پردازد.
ارسال نظر