توقیف یک نمایش به دلیل دور زدن نظارتها
مدیر تماشاخانه مهرگان که اجرای نمایش «فاندو و لیز» در آن متوقف شده است، گفت: این نمایش برخلاف اجرای بازبینی ، از کلاهگیس برای بازیگر زن استفاده کرد و همین امر موجب توقیف آن شد.
نمایش «فاندو و لیز» نوشته فرناندو آرابال و کارگردانی هوشمند هنرکار از سیام مهر ماه اجرای خود را در خانه نمایش مهرگان روی صحنه برد اما به دلیل برخی مسائل پس از یک هفته و حواشی پیش آمده اجرای این کار متوقف شد.
مهدی علینژاد مدیر تماشاخانه مهرگان در گزارشی که برای توقف این نمایش به تازگی منتشر کرده، آورده است که علت توقف این نمایش استفاده بدون مجوز از کلاه گیس قرمز و پخش بدون مجوز تیزر بوده است، هر چند کارگردان در کمال تعجب این موارد را رد کرده است!
علینژاد درباره مسائلی که برای این نمایش پیش آمده و حواشی رخ داده گفت: این نمایش ۶ شب در مهرگان اجرا رفت که قرار بود ۲۰ اجرا در این سالن داشته باشد. در پیوست قراردادهای ما با گروههای نمایشی، دستورالعملهای اجرایی مطرح میشود که میبایست کارگردان یا تهیه کننده به مفاد آن متعهد شوند یکی از بندهای این دستورالعمل ممنوعیت استفاده از کلاه گیس در اجراها است.
مدیر تماشاخانه مهرگان افزود: ما هم در بخشنامهایی که اخیرا شورای نظارت در ۱۰ بند برایمان تعیین کرده تعهد میدهیم که نظارت کامل بر نمایشها داشته باشیم و مواردی را که خلاف شرع و عرف جمهوری اسلامی است، گزارش کنیم یا خودمان مستقیم وارد شویم.
وی با تأکید بر اینکه در نمایش هنرکار از کلاهگیس برای بازیگر خانم استفاده شده و این مشکل نظارتی داشته است، گفت: در بازبینی مرکز شورای نظارت از کلاهگیس استفاده نشد، تیزری هم که با کلاهگیس ساخته شد، توسط شورای نظارت مجوز دریافت نکرد اما در فضای مجازی منتشر شده است. در اجرا هم از کلاه گیس استفاده کردند. ما چند بار تذکر شفاهی دادیم اما به آن عمل نشد، بعد هم نامه کتبی نوشتیم.
وی اظهار داشت گفت: قرارداد«فاندو و لیز» با ما از ۲۲ مهر تا ۲۱ آبان بوده که کار بعدی پس از او نمایش خانم ژاله صامتی است که از ۲۳ آبان اجرایش شروع میشود. هنرکار از من درخواست کرد به دلیل تعطیلات و تعویق در بازبینی مرکز، اجرایش یک هفته بیشتر ادامه پیدا کند، اما بدون هماهنگی با بنده، با خانم صامتی تماس گرفتند و مسائلی را مطرح کردند که اخلاقی نبود.
علینژاد با بیان اینکه آبرو و حیثیت از پول برایش با ارزشتر است،گفت: دو مسئله باعث شد من مستقیم جلوی نمایش را بگیرم، هر چند این اجازه را هم به عنوان مدیر سالن دارم که دست به چنین کاری بزنم. مشکلات نظارتی و ممیزی یکی از این موارد است. هنوز یک ماه نشده که پرونده خانم مریم کاظمی و آقای سعید اسدی در زمینه نمایشی که در تئاتر شهر اجرا شد، تشکیل شده است، بنابراین نمی خواهم برای خودم دردسر درست کنم. خود مرکز هنرهای نمایشی هم به ما تذکر داده که اگر حواسمان نباشد و جلوی کارها را نگیریم، دیگر کسی نیست تا حمایت از ما بکند.
وی در پاسخ به این سوال که مسئله مالی کارگردان نمایش با او چگونه میشود، گفت: فعلا که کارگردان تصمیم گرفته از ما شکایت کند و گفتوگویی با من نکرده است که بخواهم تصمیمی بگیرم اما من پای همه چیز ایستادهام و به لحاظ قانونی هم حق گرفتن جلوی اجرای نمایش او را داشتهام.
علینژاد درباره اینکه چرا شورای نظارت مستقیم وارد این حوزه نشده است، گفت: من با آقای امیری رییس شورای نظارت در این زمینه صحبت کردم، او هم به من پیام دادند که تذکر بدهم اما من بعد از چند تذکر ترجیح دادم جلوی کارشان را بگیرم و این تصمیم من بود.
ارسال نظر