حذف فیلمها از بزدلی نیست
دبیر جشنواره سی و پنجم فیلم کوتاه تهران گفت: دولت به دنبال سرکوب و سانسور نیست و نمایش ندادن برخی فیلمها از سر بزدلی نیست اما واقعیت این است که شرایط فرهنگی تفاوت کرده و شاید اگر 6 ماه قبل بود، فیلمهایی که الان پذیرفته نشدند به جشنواره راه مییافتند.
نشست خبری سی و پنجمین دوره جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران صبح دوشنبه 14 آبان ماه در انجمن فیلم کوتاه برگزار شد و سید صادق موسوی دبیر این رویداد توضیحاتی را درباره جشنواره و برنامههای ویژه برای برپایی اختتامیه که به دعوت دو وزیر امور خارجه و ارتباطات و معاون علمی رییس جمهور اختصاص دارد، ارائه کرد آن هم با این تاکید که هیچگاه در جشنواره فیلم کوتاه اثر سخیف دیده نمیشود.
او با توضیح مفصل بخشهای مختلف جشنواره و اینکه امسال بیش از 40 مهمان خارجی در شرایط سختی که وجود دارد به ایران میآیند٬ گفت: تدارک برپایی اختتامیه در برج میلاد دیده شده و از آقایان ستاری، ظریف و آذری جهرمی هم دعوت شده تا در این مراسم حضور داشته باشند. ضمن اینکه مراسم بزرگداشت دکتر الستی و نیز مرور آثار و تقدیر از اشکان اشکانی را در برنامه داریم.
وی با اشاره به اینکه «از هیات انتخاب خواهش کردم تعداد بیشتری فیلم را بپذیرند چون این جشنواره تنها محل نمایش و عرضه فیلم های کوتاه است» گفت: امسال با دبیرخانه جشنواره تامپره به توافق رسیدیم تا منتخب آثارش را به نمایش درآوریم و این اتفاق در کنار نمایش آثار برگزیده جشنوارهی استونی رخ میدهد.
موسوی درباره اعتراضهایی که نسبت به حذف برخی فیلمها از جشنواره مطرح شده است، بیان کرد: من یک زمانی خودم مدیر کل شبکه نمایش خانگی و مستند و فیلم کوتاه بودم و وقتی موردی برای فیلم پیش می آمد به دبیر جشنواره میگفتم که با مسئولیت خودش میتواند فیلمی را نمایش دهد اما از سال گذشته تاکید شد به قانون برگردیم که آن هم داشتن پروانه نمایش است. براین اساس تعدادی از فیلم ها موفق به گرفتن پروانه نمایش نشدند.
او گفت: البته برای پیش نیامدن چنین مشکلی میشد عافیت طلبی کرد و فقط 40 فیلم را پذیرفت یا اینکه به عنوان دبیر به هیات انتخاب میرفتم و اعمال نظر میکردم و راه سوم هم اجرای قانون بود. با این حال به فیلمسازان شهرستانی گله مند تاکید میکنم که هیچ توصیهای برای هیچ فیلمی نشده است. ضمن اینکه گاهی اصلاحات وارد شده به فیلم ها به لحاظ فنی ما را از بسته شدن باکسها عقب نگه میدارد و برنامههای ما را تغییر میدهد به همین دلیل امیدوارم در دیگر دورهها یا جشنوارههای فیلم کوتاه این آثار به نمایش درآیند.
او افزود: البته از آنجا که فیلمها اکران عمومی ندارند سعی کردیم مشکل برخی از آن ها را حل کنیم و امیدواریم برای بقیه هم بتوانیم کاری کنیم.
موسوی در پایان درباره میزان جوایز نقدی هم با توجه به نوسانات قیمت ارز گفت: جایزه اصلی بخش ملی 15 میلیون است و بین المللی هم 75 میلیون تومان ولی ما فراخوان را اسفندماه اعلام کرده بودیم و چون نمیخواهیم بدعهدی کنیم فقط امیدوارم جوایز بزرگ را فیلمسازان ایرانی ببرند.