ناشران وضعیت کارشان را روی شمعک گذاشته اند
گرانی کاغذ و به دنبال آن افزایش قیمت کتاب و مشکلات بی شمار دیگر موجب شده که ناشران تمایل به انتشار کتاب نداشته باشند.
حسین عابدینی مدیر مسئول انتشارات سفیر اردهالاظهار کرد:متأسفانه کتابفروشیها هیچ وقت از ناشر کتاب نمیگیرند و بیشتر کتابها را از پخشیها دریافت می کنند. پخشیها هم بیشتر کتابها را با تخفیفهای بالا و با شرایط بسیار بد از ناشر میگیرند و پس از گرفتن کتاب از ناشر، چک ۸ ماهه یا یک ساله میدهند که این کار اصلا برای ناشر صرف نمیکند بنابراین مجبور است که فروشش را روی سیستمهای خودش متمرکز کند بطوریکه خودش کتاب را بفروشد یا کتابهایش را از طریق سایت و اپلیکیشن معرفی کند تا کتاب با واسطه به دست مصرفکننده نرسد و تا جایی که اطلاع دارم ناشران نمیخواهند با کتابفروشیها رقابت کنند.
مدیرمسئول انتشارات سفیر اردهال در بخش دیگری از سخنانش به برگزاری جلسات بینتیجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای کنترل قیمت کاغذ اشاره کرد و گفت:امروز بسیاری از ناشران تولیدشان را متوقف کردهاند و برخی از چاپخانهها نیز در آستانه تعطیلی قرار گرفتهاند.
وی افزود:هماکنون کاغذفروشها هم متوجه شدهاند که قیمت کالایشان را به اندازهای باید افزایش بدهند که در زمان کاهش قیمت ارز به قیمت مد نظر خودشان برسند. این در صورتی است که اتحادیهها و تشکلهای صنفی نیز مجاز به تهیه کاغذ برای ناشران نیستند و تصور نمیکنم که در آینده نیز اجازه چنین کاری را داشته باشند. امروزه تولید کتاب، کاری با ریسک بالا است از این رو کسی تمایل به تولید کتاب ندارد.
حاجی آبادی:ناشران با احتیاط کتاب منتشر می کنند
رضا حاجیآبادی مدیرمسئول انتشارات هزاره ققنوس نیز در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت:تقریبا بیشتر ناشرانی که تا حدودی با استفاده از رانت بزرگشدهاند بلافاصله پس از گرفتن رانت به دنبال انحصار هستند و خیلی تلاش نمیکنند که به نوعی به مخاطب کمک کنند از این رو محتوا و فرهنگ برای چنین ناشرانی اهمیت چندانی ندارد و بیشتر به جنبه اقتصادی نشر توجه میکنند البته ناشرانی هم هستند که چنین کاری را انجام نمیدهند.
وی گفت:هماکنون فضای مجازی میتواند به بهبود وضعیت کتاب و نشر کمک کند و طرحهای زیادی نیز برای بهبود این حوزه فرهنگی ارائه شده اما اکثر این طرحها ابتر ماندهاند و به شکل اولیه خود انجام نشدهاند.
مدیرمسئول انتشارات هزاره ققنوس بیان کرد:بهتر است آثار قرار گرفته در غرفههای همه کتابفروشیها در یک وبگاه رسمی قرار بگیرند و با یک تعاملی که با پست انجام میشود چنین اتفاقی بیفتد یعنی ناشر موظف باشد که در عرض ۱ یا ۲ روز کتابهای سفارش داده شده را به سفارشدهنده تحویل دهد.
وی افزود:یکی از مشکلات ما ژستهای آماردهنده و آمارهای عملکردی است که نتایج آنها در ویترین محدود کتابفروشیها جای نمی گیرند. ما هر ساله حدود ۶۰ هزار عنوان کتاب جدید منتشر میکنیم و به نظر می رسد کتابفروشیهای جزء باید به سراغ انتشار تخصصی بروند.
حاجیآبادی خاطرنشان کرد:به نظر میرسد امروزه همه ناشران با سرعت خیلی کم کار میکنند و تعداد کتابهایشان به خاطر نوسانات ارز خیلی کم شده است. من فکر میکنم ناشران وضعیت کارشان را روی شمعک گذاشتند و با احتیاط کتاب منتشر میکنند.
گفتنی است برخی از ناشران در زمان برگزاری نمایشگاه کتاب امسال از فروش کتابهایشان در نمایشگاه خودداری کردند و این نمایشگاه را صرفا به معرفی کتابهایشان اختصاص دادند. این امر اولین گام برای حمایت از کتابفروشیها بود البته بعد از آن برخی از کتابفروشیها تلاش کردند که خطر تعطیلی مراکز فرهنگی محلی را به مشتریانشان گوشزد کنند. در این میان این سؤال مطرح میشود که به راستی ما چگونه میتوانیم به تداوم کتابفروشیهای محلی کمک کنیم؟
ارسال نظر