واکنش تند یک نماینده حواشی تئاتر «بینوایان»
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: این اتفاق موردی نیست. من از وزیر ارشاد میخواهم بر موضع خود پافشاری کند؛ ولو شده مدیر نخواهد این کار را بکند، جابهجا کردن یک مدیر پیام مثبتی به جامعه هنری است.
حجتالاسلام پژمانفر، درباره حواشی رخ داده پیرامون نمایش «بینوایان» و باب شدن اصطلاح تئاتر لاکچری و حضور حسین پارسایی، مدیر شبکه خانگی سازمان سینمایی در رأس هرم این جریان گفت: «این اتفاق موردی نیست. من از وزیر ارشاد میخواهم بر موضع خود پافشاری کند؛ ولو شده مدیر نخواهد این کار را بکند، جابهجا کردن یک مدیر پیام مثبتی به جامعه هنری است. بالاخره ما مرزی از رفتارها را تحمل میکنیم؛ اما بیشتر از آن مرز مدارا گذشته و هنجارشکنی رخ داده است. انتظار داریم دربرابر این قضایا مسئولان ما ایستادگی کنند. هم مسئولان مستقیم حوزه، یعنی وزارت ارشاد و هم کسانی که نقشآفرینی غیرمستقیم دارد. این موضوعی نیست که در همین جا تمام شود. این یک بدعتی در جامعه است که انتهایش معلوم نیست چه میشود. وقتی بپذیریم کسانی که پول دارند از هر امتیازی بهرهمند شوند و این امتیاز برایشان به وجود آید که مردم نتوانند در کنارشان بنشیند و اینها با تافته جدابافته باشند، این میتواند با حضور در یک سالن نمایش باشد؛ اما انتهایش فاصله طبقاتی عمیق و مشکلات امینی خواهد بود.»
این نماینده مجلس گفت: «اینکه کسی خدمات با کیفیتتری را با قیمت بالاتری ارائه دهد، طبیعی است. آنچه امروز در جامعه ما رخ میدهد اتفاق عجیبی است که افراد خواهان افزایش قدرت خود در صنفها هستند. اینکه یک نفر برای مثال تصمیم میگیرد بلیت یک سانس سینما را خریداری کند و به تنهایی اثری را تماشا کند با این ادعا که چون پول دارم میتوانم همه یک سانس را بخرم و اجازه ندهم کس دیگری در سالن حضور داشته باشد.»
وی با تقبیح چنین حرکاتی در عرصه هنر آن را مؤثر بر ایجاد جریانهایی دانست که اثرات سویی بر جامعه خواهد گذاشت. وی افزود: «این جریان در حال افزایش فاصله طبقاتی میان مردم است و وظیفه ما آن است که نگذاریم فاصله طبقاتی در جامعه شکل بگیرد و مانع جریانهای فاصلهساز شویم.»
پژمانفر با اشاره به اینکه به هر حال قیمتگذاری نمایشها روالی دارد و این روال براساس دستمزدها و ساختار است و این امر متعارفی است، تأکید کرد: «اگر بخواهیم حرکتی انجام دهیم که متعارف نباشد و موجب آن شود که تنها مخاطبان شاهزادگان باشد، خود اصل این حرکت، قطع نظر اینکه چه کسی این کار را انجام میدهد، مسئولیت فرهنگی دارد یا ندارد، مصداق یک حرکت ضدفرهنگی است. »
آقای پژمانفر با یادآوری دادگاه یک سارق مسلح و حضورش در دادگاه این متهم، از گفتگویش با متهم و دلایل سرقتش سخن گفت و اظهار داشت: «متهم گفت زمانی که من در جامعهای زندگی میکنم به واسطه نداشتن، محرومیتهایی برای من پدید آمده، من هم وارد این موضوع شدم انتقامم را از افراد پیرامونیم بگیرم و از این رویداد یا پولدار میشوم یا در نهایت من را از بین میبرند.»
وی این مسائل را پیچیده برشمرد که نیاز به واکاوی دارد و افزود من موضوع را در کمیسیون فرهنگی مطرح میکنم و تلاش میکنم حساسیت مسئله را به دیگر نمایندگان مجلس انتقال خواهم داد.
انتهای پیام/
ارسال نظر