در همدان 35 درصد مدارس فرسوده اند و 34 درصد با نفت گرم میشوند
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان همدان گفت: 64 درصد از مدارس سطح استان بازسازی شده است و در حال حاضر نیز مشغول مقاومسازی مدارس هستیم.
فرزاد تیموری با اشاره به اینکه 2500 مدرسه در سطح استان داریم، افزود: 35 درصد از این تعداد نیازمند بازسازی است که به 150 میلیارد تومان با درنظر گرفتن شرایط امروز و قیمتهای پیشنهادی پیمانکاران و مصالح نیازمند هستیم.
وی با بیان اینکه تا کنون برای مقاومسازی و تخریب و بازسازی مدارس 150 میلیارد تومان هزینه کردیم، ادامه داد: سه میلیارد دلار از محل صندوق ذخیرهسازی ارزی برای تخریب، بازسازی و مقاومسازی درنظر گرفته شده که منابع تأمین اعتبار استان از محل بودجه سال 97 و برنامه ششم توسعه است.
تیموری با اشاره به اینکه فعالیت بازسازی و نوسازی مدارس را از سال 86 آغاز کردیم که در حال حاضر در سطح استان 75 پروژه بازسازی و نوسازی مدارس در دست اجراست ، یادآور شد: با هماهنگی صورت گرفته با آموزش و پرورش استان، مدارسی که نامناسبتر و فرسودهتر هستند و مکانهایی که تمرکز جمعیتی بیشتر است را در اولویت تخریب و بازسازی قرار دادیم.
مدیرکل نوسازی مدارس استان همدان با تأکید بر اینکه خیرین مدرسهساز و کمکهای مردمی در زمینه نوسازی مدارس کمک شایانی میکند، خاطرنشان کرد: در سال گذشته تعهد خیرین مدرسهساز 30 میلیارد تومان بوده که نسبت به سال 95 افزایش داشته است.
وی درباره آسیب دیدن دانشآموز رزنی بر اثر فرو ریختن بخشی از دیوار سرویس بهداشتی مدرسه بر روی او بیان کرد: پیمانکاری که از جانب آموزش و پرورش در روستای سیراب رزن درحال کار است، قرار بود نخالههای ساختمانی این ساختمان را از آن منطقه تخلیه کند که متأسفانه این کار را انجام نداد و دانشآموزی که در آنجا مشغول بازی بود دچار این حادثه شد. البته با اطلاعی که از وضعیت عمومی این دانشآموز گرفتم حال او رو به بهبود است و مشکل خاصی ندارد.
مدیرکل نوسازی مدارس استان همدان با اشاره به اینکه در زمینه حذف بخاریهای نفتی اقداماتی در دست اجراست، گفت: سیستم گرمایشی 342 مدرسه در سطح استان که از این بخاریها استفاده میکردند، اصلاح و با بخاریهای کممصرف جایگزین شد.
وی ادامه داد: 34 مدرسه با بخاریهای نفتی کاربراتوردار استاندارد در حال استفاده است که اکثر این مدارس تک کلاسه و 27 مورد هم کانکسی هستند. برخی از این روستاها شبکه گاز ندارند که با هماهنگیهای صورت گرفته با آموزش و پرورش و شرکت گاز ظرف یک ماه آینده میکوشیم تا بخاریهای نفتی را از این مدارس حذف کنیم.
تیموری ادامه داد: با برنامهریزیهای سالانه براساس تعداد دانشآموز و جمعیت مناطق اقدام به حذف کانکس میکنیم که 14 مدرسه در حال ساخت است برای جایگزین شدن آن با کانکس که این روند به شرط ثبات جمعیتی ادامه خواهد یافت.
وی در زمینه مهاجرت معکوس به روستاها گفت: با درنظر گرفتن تحصیلات اشتغالزایی در روستاها این مهم تحقق پیدا کند. این مهاجرت معکوس به روستاها درحال افزایش استو با فرصتهای پیش آمده شاهد رشد مهاجرت در روستاها هستیم.
مدیر کل نوسازی مدارس خاطرنشان کرد: از مدیران مدارس و کلیه دستاندرکاران مدارس تقاضا داریم تا با رعایت نکات ایمنی و استفاده از تجهیزات گرمایشی استاندارد فصل زمستان را با سلامت و بدون خطر پشت سر بگذاریم.
ارسال نظر