تجربه حضور در یک عملیات جنگی با بهرهگیری از پیشرفتهترین تکنولوژی
رییس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس گفت: مستند واقعیت مجازی شکست حصر سوسنگر با عنوان «راوی» با تکیه بر نقش محوری و کلیدی مقام معظم رهبری در ابن عملیات، با پیشرفتهترین تجهیزات و تکنولوژی تهیه و ساخته شده است.
امیر سرتیپ حمیدرضا گرامی، رییس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس در نشست تشریح فرآیند تولید مستند واقعیت مجازی شکست حصر سوسنگرد، توضیح داد: این عملیات به قدری مهم و سرنوشت ساز است که پیروزی در آن را معادل پیروزی در تمام جنگ و دفاع مقدس عنوان کردهاند. سیاستگذاری و فرماندهی اصلی آن را مقام معظم رهبری بر عهده داشت و نیروهای ارتش و سپاه در کنار یکدیگر آن را مدیریت کردند.
وی خاطرنشان کرد: به همین منظور مستند واقعیت مجازی شکست حصر سوسنگر با عنوان «راوی» با تکیه بر نقش محوری و کلیدی مقام معظم رهبری با پیشرفتهترین تجهیزات و تکنولوژی تهیه و ساخته شده است. این مستند برای اولین بار است که با چنین کیفیتی تولید میشود. یکی از کارکردهای این مستند استفاده آموزشی و پژوهشی برای دانشآموزان و دانشجویان است.
در ادامه این نشست حسن راثی، کارگردان مستند واقعیت مجازی راوی، بیان کرد: من از عملیات فتح المبین به عنوان یک امدادگر ساده وارد دفاع مقدس شدم و تا پایان جنگ نیز حضور داشتم. پس از آن با موسسه روایت فتح و سازمان صدا و سیما همکاری کردهام و در سال 87 نیز همراه سردار شهید احمد سوداگر به بررسی خلاءهای کتاب درسی «آشنایی با دفاع مقدس» پرداختم و نتیجه آن تولید مستند 13 قسمتی با عنوان «آشنایی با دفاع مقدس» شد.
وی ادامه داد: مستند واقعیت مجازی راوی، کاملا اسنادی و با استفاده از منابع محض تولید شده است و در آن خیالپردازی، داستانسرایی یا اوهام ورود نکرده است. مهندس سامان طالع، یکی از افرادی است که در مستند فعالیت داشته است. او در یک کار تحقیقاتی به کافینتهای سطح شهر سر زد تا ذائقه مخاطب امروزی را بسنجد. همچنین ما از نخبگانی از سوئد، آلمان، هلند و کانادا که ایرانی بودند، مشاوره گرفتیم و به این نتیجه رسیدیم که باید با استفاده از تکنولوژی VR که نوعی فیلمبرداری 360 درجه است این مقطع از تاریخ دفاع مقدس را به تصویر بکشیم. مخاطبان این مستند تحت تاثیر فریب کنش ذهنی قرار میگیرند و همین باعث میشود که روند مستند در ذهنششان باقی بماند.
این کارگردان در رابطه با مستند واقعیت مجازی شکست حصر سوسنگرد، گفت: برای تولید آن تاکنون دو میلیارد تومان هزینه شده است و در چهار بخش قرار است به پایان برسد. از دو سال گذشته تاکنون هشت دقیقه از این مستند تولید شده است و هر یک از بخشها چهار تا چهار و نیم دقیقه زمان دارد. ما توانستیم در روند تولید این مستند 60 شغل ثابت ایجاد کنیم. تیم اصلی ما متشکل از 300 نفر بود و در بزرگترین صحنه ما 182 نفر همزمان ایفای نقش کردند. این مستند به سه زبان عربی، انگلیسی و فارسی عرضه شده است.
ارسال نظر