به گزارش پارس نیوز، 

شورجه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا افزود: فیلمبرداری از فیلم احمد بای از شنبه گذشته و با حضور «عزالدین میهوبی» وزیر فرهنگ الجزایر آغاز شد و خود او فرمان آغاز فیلمبرداری را در صحنه داد.
این کارگردان ایرانی در خصوص مقدمات این همکاری گفت: وزیران فرهنگ جمهوری اسلامی ایران و الجزایر سال گذشته در خصوص همکاری بیشتر دو کشور به ویژه در حوزه فیلم و سینما به توافق رسیده بودند و این فیلم در این چارچوب ساخته می شود.
شورجه افزود: کارهای مقدماتی ساخت این فیلم و پیش تولیدهای آن از سال گذشته و در جشنواره فیلم «وهران»آغاز شد. هنرمندان و مسئولان فرهنگی دو کشور از حدود یک سال و نیم پیش پیوسته در حال رایزنی و آماده کردن مقدمات ساخت فیلم احمد بای بودند تا اینکه بالاخره شنبه گذشته فیلمبرداری آن آغاز شد.
وی اضافه کرد: پیش از فیلمبرداری، تیم ایرانی به بازدید از لوکیشن ها، محل زندگی احمد بای و دیدار با هنرمندان الجزایری و انتخاب بازیگران پرداخته بود. فیلمنامه هم نوشته شده بود و چند بار تغییراتی در آن صورت گرفت . قرار بود فیلمبرداری چند ماه پیش آغاز شود، اما به دلیل مصادف شدن با ماه مبارک رمضان فیلمبرداری فیلم احمد بای به تعویق افتاد .
این هنرمند ایرانی در خصوص عوامل تهیه این فیلم و ترکیب نقش الجزایری ها و ایرانی ها نیز گفت: حدود نیمی از عوامل پشت صحنه ایرانی هستند، اما بازیگران همه الجزایری خواهند بود. عوامل اصلی پشت دوربین، مدیر فیلمبرداری و دستیار اول و دوم، مدیر صحنه ،کارگردان ، مدیر هنری کار، مدیر صحنه و دستیار گریم و تیم گریم ایرانی هستند و همگی تجربه کار در خارج از کشور را دارند. نیمی از عوامل فیلم نیز الجزایری هستند و هدف این است که آن ها در کنار کار با ایرانی ها، دوره های آموزشی عملی هم ببینند .
کارگردان فیلم احمد بای افزود: وزیران فرهنگ دو کشور توافق کرده بودند تجربه سینمای حرفه ای ایران کم کم و به تدریج به الجزایر منتقل شود، الجزایر در دوره ای سینمای پرباری داشت و سالی 50 تا 60 فیلم در این کشور تولید می شد، اما مدتی است که فیلمسازی در این کشور به دلیل مشکلات سیاسی و امنیتی کم شده و سینماها عملا تعطیل هستند. بسیاری از سینماگران طی این مدت از الجزایر کوچ کردند و کار به جایی رسیده که در شرایط کنونی سالی سه یا چهار فیلم سینمایی در این کشور ساخته می شود، در این پروتکل هدف این است که سینمای الجزایر با حضور و کمک هنرمندان کارکشته ایرانی احیا شود و به همین دلیل است که نیمی از عوامل پشت صحنه ، دستیارهای نسبتا حرفه ای الجزایری هستند که با ایرانی ها همکاری می کنند و به نوعی آموزش هم می بینند .
شورجه در خصوص زمان اجرای این طرح نیز گفت: بین 90 تا 110 روز فیلمبرداری خواهیم داشت و سعی می شود این فیلمبرداری در کمترین زمان ممکن به پایان برسد، حتی روزها تعطیل و جمعه ها نیز کار ادامه خواهد یافت. قرار است اواسط کار فیلمبرداری همزمان کار مونتاژ نیز آغاز شود تا به پایان رسیدن فیلمبرداری، نیمی از کار مونتاژ انجام شده باشد و این فیلم در کمترین زمان ممکن آماده اکران شود.
وی در خصوص سختی های این کار نیز تاکید کرد: با توجه به تاریخی بودن فیلم و جنگ هایی که قهرمان فیلم با اشغالگران فرانسوی داشته، این کار علاوه بر هنرمندان در صحنه ، نیازمند پژوهش بسیار در مورد تاریخ الجزایر و جزئیات زندگی مردم زمان زندگی احمد بای و همچنین نیازمند جلوه های ویژه رایانه ای است که تیم متخصص ایرانی آن در روزهای آینده وارد الجزایر می شود، در خصوص جلوه های ویژه چند متخصص الجزایری نیز به عنوان دستیار با ما همکاری خواهند کرد .
وی اضافه کرد: در این فیلم دو جنگ تمام عیار خواهیم داشت، علاوه بر صحنه های واقعی از جلوه های ویژه رایانه ای نیز استفاده خواهد شد. به هر حال کار دشواری پیش روی ما است، اما هر چه حریف سرسخت تر و کار دشوارتر باشد، مبارزه نیز شیرین تر خواهد بود.
شورجه ابراز امیدواری کرد که پس از به پایان ساخت فیلم، در جشنواره های مختلف داخل الجزایر و خارج شرکت و امتیازهای خوبی کسب کند. وی در ادامه گفت: تلاش می شود این کار طلیعه ای برای همکاری بیشتر میان دو کشور و شاید همکاری برای کارهای بزرگتر باشد.
کارگردان فیلم احمد بای در خصوص همکاری الجزایری ها با تیم ایرانی نیز افزود: تهیه کننده و مدیر تولید و بسیاری از عوامل فیلم الجزایری هستند. همکاری دو طرف تاکنون بسیار خوب بوده و البته این همکاری منحصر به ساخت فیلم نمی شود، بلکه در کنار ساخت فیلم، پروتکلی برای آموزش هنرمندان الجزایری نیز وجود دارد.
فیلم سینمای احمد بای نخستین تجربه همکاری سینمایی ایران و الجزایر به شمار می رود. تهیه کنندگی این فیلم را «سمیره حاج جیلانی » و کارگردانی آن را نیز جمال شورجه بر عهده دارد و یک تیم متخصص ایرانی در زمینه جلوه های ویژه، بدلکاری، چهره پردازی، فیلمبرداری و صدا برداری با شورجه همکاری می کنند.
وزیر فرهنگ الجزایر روز آغاز فیلمبرداری، جدیت در کار، وقت شناسی ، قاطعیت، نظم و انضباط و استفاده حداکثری از زمان را از جمله ویژگی های بارز تیم هنری ایرانی در این فیلم دانست و گفت: مدیریت زمان در چنین طرح هایی بسیار مهم است، زیرا هر اندازه فیلم با حفظ کیفیت، در زمان کوتاه تری ساخته و آماده شود، هزینه های تولید آن کاهش می یابد.
میهوبی در ادامه گفت: من شخصا در جریان همه امور فیلم احمد بای بودم و چندبار هم از کارگاه های مختلف ساخت این فیلم دیدن کردم. تیم ایرانی با دقت و وسواس به بررسی مراحل تاریخی زندگی احمد بای و محیط زندگی او ، لباس ها ، آداب و رسوم آن زمان و همچنین معماری و شکل ساختمان ها می پرداخت.
احمد بای ( 1850 -1786) حاکم دلیر و محبوب شرق الجزایر در دوران عثمانی ها بود که با اشغالگران فرانسوی نبردهای جانانه ای کرد و حتی پس از سقوط شهر «قسنطینه» به صحرا رفت و به مقاومت ادامه داد. این شخصیت الجزایری پس از گذشت سال ها همچنان مورد احترام مردم این کشور است.
خاورم **2041**1651