جایزه ادبی زنان فقط در ایران
در مجموع 44 اثر نمایشی، 2200 اثر داستانی، 1180 مجموعه شعر و 1250 اثر در حوزه کودک و نوجوان در کنار 425 اثر حوزه پژوهش ادبی در این دوره مورد ارزیابی قرار گرفتند.
نشست خبری هشتمین دوره جایزه ادبی پروین اعتصامی؛ صبح امروز با حضور مهدی قزلی (مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان و مدیر اجرایی این جایزه) برگزار شد.
قزلی در این نشست درباره هشتمین دوره جایزه ادبی پروین گفت: در این دوره آثار سالهای 95 و 96 بررسی و داوری شده است که هفته آینده نیز اختتامیه آن برگزار خواهد شد.
دبیر علمی این جایزه؛ حجت الاسلام مهدوی راد دبیرعلمی جایزه کتاب سال هستند و هیات علمی جایزه نیز از پنج نفر از نویسندگان و اهل ادبیات کانون همچون لاله آموزگار، مریم جلالی و... تشکیل شده است که هر کدام یک بخش جایزه مثل کودک و نوجوان، شعر، داستان، پژوهشهای ادبی و ادبیات نمایشی را هدایت کردند. در مجموع 44 اثر نمایشی، 2200 اثر داستانی، 1180 مجموعه شعر و 1250 اثر در حوزه کودک و نوجوان در کنار 425 اثر حوزه پژوهش ادبی در این دوره مورد ارزیابی قرار گرفتند.
او ادامه داد: مراسم اختتامیه شنبه هفته آینده بیست و سوم تیرماه در حسینه جماران برگزار میشود. علت انتخاب این محل این بود که در آستانه 40 سالگی انقلاب اسلامی یادی هم کرده باشیم از کسی که بزرگترین تحولات اجتماعی گروه زنان را به وجود آورد یعنی حضرت امام خمینی. امیدواریم از بین آثار منتخب شده آثاری که به حضرت امام پرداخته باشند نیز انتخاب شوند تا از آنها نیز تجلیل کنیم. هشتمین دوره جایزه جلال یعنی 16سال جایزه تخصصی ادبی در حوزه زنان. جایزهای که به نظر نمیرسد در هیچ کجای دنیا به این جدیت برگزار شود. اگر هم جایزهای برای فعالیت ادبی زنان وجود داشته باشد بسیار محدود است و میتوان گفت ایران قطعیترین و اصلیترین برگزارکننده یک جایزه ادبی مختص به زنان است.
مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی متذکر شد هدف این جایزه این است که به ادبیات تولیدشده توسط زنان توجه شود اگر روزی روزگاری زنان ما در عرصه ادبیات عقبتر از مردان بودند اما امروزه در رقابتهای پایاپای و تفکیک نشده بیشتر جوایز ادبی کشور را از آن خود میکند. امروزه دیگر برای برگزاری جایزه ادبی به نظر میرسد تفکیک لازم نداریم چراکه خانمها از لحاظ کمی و کیفی حضور جدی و پررنگی در عرصه ادبیات پیدا کردند.
او در پایان درباره نحوه فراخوانی و بررسی کتابها نیز گفت: مرجع رسمی ما برای لیست کتابها مجموعه خانه کتاب است ولی علاوه بر آن ضمن انتشار فراخوان رسمی با خود ناشران حوزه ادبیات نیز مکاتبههای پیگیر داشتیم و علاوه بر آن از هیات داوران نیز درخواست کردهایم اگر از کتاب خوب اطلاع دارند خودشان نیز معرفی کنند یعنی همه راهها را برای اینکه کتابی جا نماند لحاظ کردهایم. هر چند این مساله تضمین صددرصد نبود اشتباه نیست.
مهدی قزلی همچنین نامزدهای بخش ادبیات نمایشی را به شرح ذیل اعلام کرد:
(به ترتیب حروف الفبا)
«آسمان کلاغپوش» به قلم مهسا طالبی رستمی از نشر نودا
«بانو و مرد مرده و دو نمایشنامهی دیگر» نوشته چیستا یثربی از نشر قطره
«برف زمین را گرم میکند» نوشته مریم منصوری از انتشارات نمایش
«دور از دسترس اطفال نگهداری شود» به قلم فرشته فرشاد از نشر آواژ
«هتلیها و عامدانه، عاشقانه، قاتلانه ...» نوشته ساناز بیان از نشر قطره
ارسال نظر