۴۰ اثر از علاء الدین شیخ علی بسطامی وجود دارد
مدیر عامل موسسه پژوهشی میراث مکتوب با بیان اینکه بزرگان، شخصیت ها و مفاخر ایران باید معرفی شوند، گفت: ۴۰ اثر از علاء الدین شیخ علی بسطامی ملقب به مُسَنِفَک وجود دارد.
اکبر ایرانی عصر پنجشنبه در همایش میراث جهانی شاهرود، بسطام و خرقان به میزبانی شهر بسطام بابیان اینکه ۴۰ اثر از علاء الدین شیخ علی بسطامی ملقب به مُسَنِفَک وجود دارد، ابراز داشت: یکی از شخصیت های گمنام و برجسته شهر بسطام علاء الدین شیخ علی بن محمد بن بسطامی شاهرودی معروف به مُسَنِفَک متولد ۸۰۳ به شمار می رود که از وی بالغ بر ۴۰ اثر در کتابخانه سلطان فاتح وجود دارد و به توصیه این پادشاه عثمانی چندین کتاب را به فارسی از خود یادگار گذاشته است.
وی با بیان اینکه خراسان به عنوان نگین تمدن ایران و اسلام از قرن سوم و چهارم شناخته شده است که «مُسَنِفَک» آن را در کتابهای خود معرفی می کند، افزود: «مُسَنِفَک» در۲۰ سالگی شروع به تالیف کرده و بسیار پر کار بود، منابع مختلفی از ابن سینا و آثار سهرودی شرحی بر آثارش نوشته شده است.
مدیر عامل موسسه پژوهشی میراث مکتوب با بیان اینکه مُسَنِفَک این بسطامی کوشا و فعال میراث مشترک ایران و عثمانی است، ابراز داشت: در آن زمان شخصیت های که از ایران مهاجرت کردند اغلب به زبان فارسی کتاب می نوشتند وعثمانیها این کتابها را به زبان ترکی ترجمه می کردند.
ایرانی با بیان اینکه از آثار این شخصیت متاسفانه تنها یک کتاب در ایران وجود دارد که به دنبال چاپ آن هستیم، تصریح کرد: در صدر منازعات قرار داشتن یکی از خصوصیات بارز «مُسَنِفَک» محسوب می شود که البته باید گفت در آثار وی گاه شمار نیز وجود دارد که همه مطالب وی بر اساس تاریخ ذکر شده است.
وی افزود: باید ظرفیتهای موجود در این حوزه را برای مردم سرزمین خودمان معرفی کرد تا آنها بدانند چه دانشمندان گمنامی وجود دارند که نه تنها در عرفان بلکه در حوزههای دیگر نقش آفرینی کردند.
مدیر عامل موسسه پژوهشی میراث مکتوب با بیان اینکه برای معرفی ارزشهای خراسان بزرگ باید در ابعاد مختلف تحقیق شود، ابراز داشت: توجه و ارزشگذاری ملتها مبنی بر ذخائر معدنی، نفتی و گازی نیست، اینها را میتوان در کشورهای دیگر نیز یافت، اگر ملتی ذخیره معنوی داشته باشند میتواند به آن افتخار کند.
ایرانی اضافه کرد: ما در ایران هزاران شخصیت ناشناخته داریم که به عنوان منابع فکری باید از آنها بهره برد که در این بین وظیفه بزرگان و اساتید معرفی آنها برای نسل امروز است.
در این همایش کتاب دستور الجمهور تألیف احمد بن الحسین بن شیخ خرقانی با کوشش محمدتقی دانشپژوه و ایرج افشار رونمایی شد.
اهدای نشان قونیه توسط نواده مولانا به نوازنده نی شاهو عندلیبی و معرفی یکی از شخصیتهای تأثیرگذار شهر بسطام در قرون گذشته ازجمله حواشی این مراسم بود.
انتهای پیام/
ارسال نظر