به گزارش پارس نیوز، 

وحید طلعت، اظهار داشت: جشنواره شعر رمضان به زبان ترکی سال گذشته در سطح بالایی برگزار شد ولی اگر به صورت منطقه‌ای برگزار شود به مراتب بهتر خواهد بود.

وی با بیان اینکه جشنواره شعر رضوی به صورت بین‌المللی در ارومیه به زبان ترکی برگزار می‌‌شود، ادامه داد: ارومیه  به عنوان شهری که ادبیات ترکی آئینی را زنده نگه داشته در کل ایران شناخته شده و مطرح است و احتمال این وجود دارد که در آینده  به عنوان یک قطب در این زمینه معرفی شود بنابراین عنوان «ترکی» هم در ذیل آن آمده است.

طلعت با بیان اینکه فکر نمی‌کنم برای شرکت در این جشنواره ممنوعیت و محدودیت از طرف اقوام مختلف اعم کرد، لر و ... وجود داشته باشد پس ضمن ادای احترام برای همه قومیت‌ها ولی ذکر «ترکی» ذیل عنوان جشنواره ضروری است، چرا که حفظ زبان مادری در کنار زبان رسمی کشور امری مهم و اساسی می‌باشد.

وی ضمن ابراز خشنودی از اینکه جشنواره بین المللی شعر رضوی توسط کشورهای ترک زبان هم مورد استقبال قرار می‌گیرد و شعرای آئینی ترک‌زبان از اقصی نقاط جهان هم در آن شرکت می‌کنند، بیان داشت: اقوام مختلف می‌توانند نسبت به برگزاری جشنواره‌های مشابه اقدام کنند ولی نباید حق برگزاری جشنواره به زبان ترکی از مردم سلب شود.

وی به تاثیر برپایی این سری جشنواره‌ها در حفظ و زنده نگه داشتن زبان مادری، صیانت از فرهنگ، تاریخ و آداب و سنن اشاره کرد و بیان داشت: هر زبان بازتاب‌دهنده افکار و اندیشه‌های انسان بوده و جلوه‌ای از هویت آنها می‌باشد از طرف دیگر مرگ زبان به معنای مرگ مجموعه‌ای از فرهنگ‌ها و سنت‌ها می‌باشد.

شاعر برجسته‌ ارومیه‌ای با بیان اینکه در دو یا سه سال اخیر به واسطه برگزاری این سری همایش‌ها و جشنواره‌ها شعر و شاعری به خانواده‌ها راه پیدا کرده است، در ادامه از اعضا و متولیان انجمن ادبی تشنه‌رود ارومیه به خاطر تدارک چنین رویدادهای فرهنگی قدردانی کرد.

وی با بیان اینکه ارومیه قطب ادبیات ترکی مذهبی و آئینی می‌باشد، گفت: در شکل گرفتن این جایگاه، فعالیت هیات‌های مذهبی، شعرا و ... نقش زیادی داشته‌ است که در جای خود باید به تاثیرگذاری این قشر نیز اشاره کرد.

این شاعر به جایگاه برجسته زنجان در زمینه نگارش و ارائه مداحی ترکی اشاره کرد و گفت: همان جایگاه را هم ارومیه در زمینه شعر ترکی دارد به طوری که برپایی جشنواره‌هایی با این محوریت در مرکز استان آذربایجان غربی ضروری می‌باشد.

طلعت ضمن اظهار خرسندی از اینکه ادبیات ترکی در حال پیشرفت است، گفت: در دیدار شعرا با رهبری، معظم‌له به زبان ترکی التفات زیادی نشان داد‌ه‌اند و به استاد کلامی فرمودند شعری بخوانند همچنین فایل تصویری مبنی بر توصیه رهبری برای یادگیری زبان ترکی توسط یک کودک را نیز همه مشاهده کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری فارس از ارومیه، چندی پیش فراخوان دومین جشنواره شعر رمضان به زبان ترکی آذربایجانی در فضای مجازی و حقیقی توزیع شده بود، که اخیر «ترکی آذربایجانی» حذف شده و فراخوان بدون این عنوان در حال توزیع و جذب مخاطبان است.

انتهای پیام/