کشتی کنگره شعر خلیج فارس در هندیجان پهلو گرفت
کنگره ملی شعر خلیج فارس، پس از چهار سال وقفه با همکاری همه مسئولان استانی و شهرستانی مجددا در هندیجان برگزار و در مجموع یک هزار و 500 اثر از 20 استان کشور از زمان فراخوان(بهمن 96) به دبیرخانه کنگره ارسال شد.
فرماندار شهرستان هندیجان در این کنگره که با حضور 450 نفر در محل سالن همایش خلیج فارس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی هندیجان برگزار شد اظهار کرد: این کنگره پس از چهار سال وقفه با همکاری همه مسئولان استانی و شهرستانی مجددا در هندیجان برگزار و در مجموع یک هزار و 500 اثر از 20 استان کشور از زمان فراخوان(بهمن 96) به دبیرخانه کنگره ارسال شد.
کورش مودت افزود: هندیجان با داشتن بنادر مهم بحرکان و سجافی و 95 کیلومتر مرز آبی، تنها شهرستان در خوزستان است که به طور مستقیم و بدون خوریات با خلیج فارس ارتباط دارد.
وی گفت: اهمیت اقتصادی،نظامی،سیاسی،تاریخی و جغرافیایی خلیج فارس بر هیچ کس پوشیده نیست و یکی از کانون های تبادل فرهنگی مشرق زمین از دیرباز خلیج فارس بوده و باید این نام را حفظ کنیم.
فرماندار هندیجان ادامه داد: برای اولین بار در کتیبه آشوری نارمرتو که آثار آن برجای مانده است و بعد از آن در کتیبه سوئز از خلیج فارس نام برده شده است.
وی گفت: منابع یونانی و رومی بدون تعصب از اسم خلیج فارس نام برده اند و تمام این منابع خلیج همجوار با سرزمین ایران را خلیج فارس نامیده و هیچ عنوان دیگری نداشته است.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خوزستان نیز اظهار کرد: در جامعه بین المللی که ایران اسلامی مورد هجمه از حوزه اقتصادی،سیاسی و فرهنگی قرار گرفته، یکی از وظایف ما در حوزه فرهنگی و اجتماعی دفاع از هویت ماست و این هویت براساس تاریخ تمدنی است که به ما ارزانی می دارد.
محمدصادق کریمی کیا افزود: نام بلند و با شکوه خلیج فارس یکی از هویت های ماست و بسیار سزاوار که گفتمان سازی نام در این هویت را ما به دست شعرا به انجام برسانیم.
وی ادامه داد: ادبیات بطور کل آئینه تمام نمای وقایع روزمره سیاسی،اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی هر جامعه است. اگر جامعه ای را خواستیم مطالعه کنیم به راحتی می توان در ادبیات، آن جامعه را رصد کرد.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خوزستان گفت: یکی از جاهایی که ما باید قلم های خود را اسلحه و دفاع کنیم همین موضوع هویت است و یکی از اساسی ترین این هویت ها نام خلیج فارس بوده که سازگاری سبک زندگی ما با این نام است.
کریمی کیا افزود: این کنگره که به میزبانی هندیجان برگزار شده نویدی است به کل کشور و انتظار داریم خلیج فارس بسیار بیشتر از آنچه که هست در زندگی ما جاری و تلاش کنیم از این هویت دفاع کنیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان نیز در ادامه این کنگره اظهار کرد: در هیچ شهرستانی نمی توان فعالیت جدی داشت مگر با همکاری کلیه مسئولان و این کنگره در هندیجان با همدلی کلیه مسئولان شهرستانی و استانی و نماینده مردم شهرستان در مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
محمد جوروند با تقدیر و تشکر از علی گلمرادی نماینده مردم هندیجان،ماهشهر و امیدیه در خصوص پیگیری برگزاری مجدد این کنگره در هندیجان افزود: امیدواریم با همدلی که در این شهرستان وجود دارد برنامه های دیگری مانند تئاتر،موسیقی، ادبیات و هنرهای تجسمی نیز فعال شوند.
وی گفت: ما در استان خوزستان با تعطیلی بسیاری از کنگره ها که نامی در سطح ملی دارند مواجه هستیم و این موضوع صرفا مربوط به شعر نیست.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان ادامه داد: ما با خلیج فارس یک ارتباط معنوی داریم که با غیرت و حیثیت ملی ما پیوند خورده است.
جوروند افزود: ما راهی جز اعتلای فرهنگ و هنر خود نداریم و همکاری در شهرستان ها برای فعالیت های فرهنگی و هنری را ارج می گذاریم
وی گفت: در سایه سار هنر می توانیم سری به آسمان داشته باشیم زیرا دارای فرهنگ و هنری اصیل هستیم که هرچه به آن بپردازیم در استحکام کشور و انقلاب اسلامی خود گام برداشته ایم.
در پایان این کنگره در بخش شعر خلیج فارس بدون انتخاب نفر اول توسط هیات داوران فاطمه بیرانوند از استان لرستان به عنوان نفر دوم و یوسف صالحی از استان بوشهر به عنوان نفر سوم انتخاب شدند.
همچنین در بخش شعر آزاد علی فردوسی از اصفهان به عنوان نفر اول و اکبر آزادپور از اندیمشک به عنوان نفر دوم و علیرضا رجبعلی زاده از کاشان به عنوان نفر سوم انتخاب شدند.
هیات داوران همچنین در بخش شعر عربی مسعود حاتمی را به عنوان شاعر برگزیده این بخش انتخاب نمود.
شهرستان هندیجان در جنوب خوزستان قرار گرفته و یکی از بنادر مهم تجاری و صیادی این استان است.
انتهای پیام/
ارسال نظر