به گزارش پارس نیوز، 

موضوع برنامه‌ریزی نامناسب اکران از همین ابتدای سال دامن سینما را گرفته است و برخی از فیلم‌ها که پتانسیل خوبی برای فروش ندارند، اکران دیگر فیلم هارا مختل کرده‌اند.

رضا سعیدی‌پور، مدیر پردیس سینمایی «آزادی» دل خوشی از شرایط اکران ندارد، وی در گفت و گو با با «فارس» تأکید می‌کند: مگر ظرفیت تولید فیلم سینمایی در کشورمان چقدر است؟ در حال حاضر هفت فیلم جدید وارد عرصه اکران شده‌اند، دلم می‌خواهد با هر کسی که دوست دارید بیایید و سالن‌های سینما را در ساعت اوج فروش ببینید. دو سه فیلم از این هفت فیلم کاملاً خالی از مخاطب هستند و ما برای صندلی خالی فیلم نمایش می‌دهیم. اینکه ما ظرفیت نمایش فیلم‌های ایرانی را به فیلم‌های خارجی می‌دهیم اصلاً معنی ندارد. ما هفت سرگروه داریم، وقتی یک سینما 12 سالن دارد، هفت سالنش را می‌گذارد برای این هفت سرگروه، قاعدتاً دو یا سه فیلم پرفروش از اکران قبلی هم می‌تواند در آن سینما ادامه نمایش بدهد، دو سالن از این 12 سالن می‌ماند و در نظام‌نامه جدید اکران به این سالن‌ها توجه شده است.

تابناک در گزارشی از جایگزین نشدن فیلم‌های جدید به جای فیلم‌های قبلی و اکران همزمان این فیلم‌ها می‌نویسد: با وجود آغاز رسمی اکران دوم سال موسوم به اکران دوم نوروز، چنین به نظر می‌آمد که فیلم‌های سینمایی تازه به سرعت جایگزین فیلم‌های پیشین شوند اما این اتفاق به شکل ناقص رخ داده و تماشاگران برای تماشای فیلم‌هایی که به تازگی اکران شده‌اند، به جای سالن به دنبال سانس می‌گردند؛ اتفاقی که نشان می‌دهد آشفته بازار اکران با تغییر مقررات برچیده نشده و همین نگرانی‌ها را درباره وضعیت اکران در سال پیش ‌رو افزایش داده است.

این گزارش می‌افزاید: اکران دوم نوروز در شرایطی آغاز شد که علاوه بر حاشیه‌های اکران فیلم «آن سوی ابرها»، شرایطی که برای سایر فیلم‌ها به وجود آمده، با نقدهای جدی همراه شده و سازندگان این فیلم‌ها به طرق مختلف نسبت به وضعیت اکران آثارشان اعتراض کرده‌اند و به درستی نگران میزان فروش فیلم‌هایشان هستند. این نگرانی از آن جهت می‌تواند قابل تأمل باشد که تعداد سالن‌های فیلم‌ها هر چقدر دیر هم به کف مورد انتظار برسد، تفاوتی در مدت اکران آنها نمی‌کند و پس از چند هفته باید جایشان را به فیلم‌های تازه بدهند.

انتقاد کارگردان «چهارراه استانبول» از اکران

مصطفی کیایی، کارگردان فیلم سینمایی «چهارراه استانبول» که از شرایط اکران فیلمش ناراضی است، در حساب کاربری‌اش در اینستاگرام نوشت: «سینماهایی سه روزه قرارداد پخش و مجوز و هارد فیلم رو تحویل گرفتن ولی از اکرانش جلوگیری می‌کنن، بابا ما بخش خصوصی و سینمای مستقل هستیم، بسه دیگه فیلم‌های دولتی رو ول کنید. این کار تخلف محضه.»

کیایی در ادامه پس از آغاز اکران این فیلم، در پست دیگری در حساب اینستاگرامش، تأکید کرد: «... اکران فیلم «چهارراه استانبول» در حالی از روز چهارشنبه در سینماها آغاز شده که تعداد سانس‌های بسیار کمی در اختیار فیلم قرار گرفته و قرار است طی روزهای آینده، سانس‌های فیلم افزایش پیدا کند...»؛ پیامی که نشان می‌دهد این کارگردان امیدوار شده است سالن‌های بیشتری به فیلمش بدهند و نخستین هفته اکران را به کلی از دست ندهد.

محمدرضا فرجی، مدیرکل سینمای حرفه‌ای سازمان امور سینمایی در گفت و گو با «شرق» به موضوع اکران‌ها پرداخته و می‌گوید: هیچ اتفاق جدیدی که موجب اختلاف در نحوه اکران فیلم‌ها شود، وجود ندارد. همه فیلم‌ها در شرایطی هستند که فروش خوبی دارند و فیلم‌هایی که از ابتدای سال فروش خوبی در گیشه داشته‌اند و مخاطب همچنان از این آثار استقبال می‌کند، بهتر است به اکرانشان تا زمان قانونی ادامه بدهند.»

فرجی در بخش دیگری از صحبت‌هایش می‌گوید: «فیلم‌هایی که به‌تازگی به ناوگان اکران اضافه شده‌اند هم شرایط دیگری دارند. خوشبختانه تعداد سالن‌ها نسبت به سال گذشته بیشتر شده است. سال گذشته شش گروه سینمایی داشتیم و امسال یک گروه به آن اضافه شده و همان‌طور که در آیین‌نامه اکران آمده است، شورای صنفی بنا بر نیاز می‌تواند اکران آزاد داشته باشد. ضوابط و مقررات آیین‌نامه مورد تأیید همه صنوف و نمایندگانشان است و شرایط برای تمامی فیلم‌ها یکسان خواهد بود.»

سالن سینما جای فوتبال نیست

در شرایطی که فیلم‌های سینمایی نمی‌توانند به خوبی در سینماها دیده شوند، طرفداران فوتبال خواستار اکران مسابقات جام جهانی در سالن‌های سینما شده‌اند؛ موضوعی که واکنش‌های متفاوتی را به وجود آورده است.

مصطفی کیایی که فیلمش با مشکل سالن روبه‌رو است، می‌گوید: «من با پخش فوتبال در سینما مخالفم، سالن‌های سینما جای پخش فیلم سینمایی است نه فوتبال. برخی از سینماداران فکر می‌کنند بازی‌های جام جهانی باعث می‌شود فروش سینماها تحت‌الشعاع قرار گیرد و خلوت شود اما فکر نمی‌کنم این موضوع تأثیری بر فروش فیلم‌ها داشته باشد. باز هم تأکید می‌کنم در سالن‌های سینما باید فیلم سینمایی پخش شود نه فوتبال. این موضوع قطعاً بر فیلم‌ها تأثیر می‌گذارد.»

محمدرضا فرجی اما درباره اکران نظر متفاوتی دارد، وی توضیح می‌دهد: درخصوص پخش بازی‌های فوتبال در سینماها، باید بگویم که قطعاً نمایش فوتبال در سینماها اولویت ما نیست و قطعاً باید کارگروه اکران در این مورد تصمیم‌گیری کند و مجوز آن باید از فدراسیون فوتبال گرفته شود. در صورت تصویب شورای صنفی نمایش، پخش فوتبال برای سینماهایی اتفاق خواهد افتاد که بیش از هفت، هشت سالن داشته باشند تا آسیبی به نحوه اکران فیلم‌ها وارد نشود.

علی سرتیپی تهیه کننده سینما و مدیر پردیس سینمایی کوروش از جمله موافقان پخش مسابقات در سینما‌هاست، وی می‌گوید: امیدواریم برای پردیس‌های سینمایی که بیش از شش سالن سینما دارند، شرایطی را فراهم کنیم تا بازی‌های حساس فوتبال به خصوص بازی‌های ایران به صورت محدود نمایش داده شود. برای اجرای این طرح به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیشنهادات لازم ارائه شده است تا ببینیم چه تصمیمی در این زمینه گرفته می‌شود.

مشخص نیست در شرایطی که اکران‌ها در سینماها شاریط نامتعادلی را به وجود آورده است و تهیه‌کنندگان برای به دست آوردن سالن و سانس اکران برای فیلمشان با مشکلات زیادی روبه‌رو هستند، اصرار برای نمایش مسابقات فوتبال در سالن‌های سینما که صرفاً به سود صاحبان سالن‌هاست، چه منفعتی برای سینمای ایران دارد؟!


انتهای پیام/