پلیس کتاب هم از راه رسید
معاون فرهنگی قوه قضاییه گفت: باید درباره سرقت و چاپ غیرقانونی کتاب تمهیدات لازم اندیشیده شود با توجه به اینکه قانون نیز درباره این موضوع موجود است ،اما به نظر می رسد رسیدگی قانونی به قاچاق کتاب کافی نباشد .
حجت الاسلام هادی صادقی روز یکشنبه در حاشیه بازدید از نمایشگاه کتاب تهران در جمع خبرنگاران اظهار داشت: درصورت تشکیل پلیس کتاب این پلیس می تواند به محض دریافت خبری مبنی بر پدیده قاچاق کتاب وارد عمل شود .
صادقی افزود: جریان کارشناسی بررسی پدیده قاچاق کتاب باید پیش از ارسال پرونده به دادگاه انجام شود، دادگستری نیز بعد از بررسی شواهد مانند دیگر پرونده ها به این موضوع رسیدگی خواهد کرد .
این مقام مسوول در قوه قضائیه با اشاره به مشکلاتی در حوزه قاچاق کتاب، ادامه داد: گاهی این پرونده ها از نظر شواهد دارای نقص هستند درحالی که حق با ناشر است و نمی توان این موضوع را ثابت کرد بنابراین تاکید داریم شواهد ناظر پیش از طرح دعوا در دادگاه باید با نگاه کارشناسی جمع آوری شود .
صادقی درباره تشکیل شعبه دادگاه تخصصی کتاب اضافه کرد : زمانی می توان درباره تشکیل دادگاه تخصصی کتاب بحث کرد که حجم پرونده های قاچاق کتاب قابل توجه باشد اما وقتی پرونده ها در این حوزه محدود باشد تشکیل این دادگاه بی معنا است.
معاون فرهنگی قوه قضاییه گفت: باید درباره سرقت و چاپ غیرقانونی کتاب تمهیدات لازم اندیشیده شود با توجه به اینکه قانون نیز درباره این موضوع موجود است ،اما به نظر می رسد رسیدگی قانونی به قاچاق کتاب کافی نباشد .
به گفته این مقام قوه قضائیه ،اتحادیه ناشران و کتابفروشان همچنین پلیس و کارشناسان وزارت ارشاد باید طرحی را باهدف جلوگیری از بروز قاچاق کتاب تدوین و ارایه کنند.
صادقی افزود: برای تحقق این هدف حضور میدانی نمایندگان یاد شده ضروری است و اتحادیه ناشران با همکاری پلیس می تواند برای ردیابی، شناسایی و مقابله با شیوه های قاچاق و دزدی کتاب تدابیر لازم را اتخاذ کند .
صادقی درباره عملیاتی شدن ایده تشکیل پلیس کتاب،گفت: اتفاقا اجرای این ایده بسیار آسان است و لازم نیست مانند پلیس فتا در قالب یک واحد جداگانه تشکیل شود .
به گفته معاون قوه قضائیه، کافی است پلیس کتاب در اطراف میدان انقلاب به عنوان مکان اصلی فروش کتاب در قالب یک کلانتری اختصاصی به جریان بررسی پدیده قاچاق بپردازد.
وی درباره ضعف قانون و ناامیدی ناشران از پیگیری این موضوع، گفت: ضعف قانونی برای پیگیری پدیده قاچاق وجود ندارد بلکه به نظر می رسد برای بررسی این مسایل ضعف کارشناسی داریم به عبارتی جمع شواهد و قراین صورت نمی گیرد و ناشران نمی دانند مشکل خود را چگونه پیگیری کنند .
به گفته صادقی، پلیس تخصصی کتاب می تواند به ناشران برای شکایت و نتیجه گیری سریع تر کمک کند .
معاون قوه قضاییه اظهار داشت: تا وقتی تخلف اثبات نشود ممکن است متخلف با وثیقه آزاد شود علاوه بر این جریمه های نقدی درباره همه جرایم چندان بازدارنده نیستند به عباراتی می توان گفت: احکام قانونی دارای یک ضعف کلی می باشد .
این مقام قوه قضائیه کشور درباره ارزیابی اش از نمایشکاه بین المللی کتاب تهران ، گفت: این نمایشگاه می تواند تا حدودی باعث نشاط جامعه نشر شود .
انتهای پیام/
ارسال نظر