به گزارش پارس نیوز، 

سواتوپلک چومبا، بعد از ظهر امروز در نشست فعالان اقتصادی استان همدان با سفیر کشور جمهوری چک، اظهار داشت: خوشحالم که به شهر ابن‌سینا آمده ام، من از کودکی مطالب زیادی راجع به بوعلی سینا خوانده‌ام و از جذابیت‌های غار علیصدر شنیده ام بنابراین از سفرم به همدان بسیار خرسندم.

وی تصریح کرد: تلاش می‌کنیم تا رابطه میان صنعت گردشگری و صنعت و تجارت ایران و جمهوری چک برقرار شود.

سفیر کشور جمهوری چک با اشاره به اینکه به شهردار همدان گفته‌ام که همدان را وارد مقصد گردشگری کشور خود می‌کنیم، ابراز کرد: درباره انجام کارهای فرهنگی و گردشگری، قول‌هایی را به شهردار همدان داده‌ام.

چومبا با بیان اینکه یکی از وظایف سفارت ما در ایران پشتیبانی از روابط اقتصادی و تجاری است، ابراز کرد: همان‌گونه که سفیر و نماینده جمهوری چک در ایران هستم، می‌توانم سفیر و نماینده ایران در کشور خود نیز باشم.

*پایداری تعامل اقتصادی و تجاری ایران و چک اسلواکی سابق

وی با بیان اینکه خوشحال هستم که نام جمهوری چک در ایران خوش نام است، اظهار داشت: از سال 1920 تا کنون میان ایران و چک اسلواکی سابق رابطه و تعامل وجود داشته و پس از تجزیه آن بازهم این تعامل برقرار است.

سفیر کشور جمهوری چک، گفت: بسیاری از فعالان اقتصادی جمهوری چک برای انجام فعالیت‌های زیربنایی به ایران آمدند و با توجه به اینکه چک اسلواکی چهارمین کشور صنعتی دنیاست بنابراین ماشین آلات صنعتی زیادی را به ایران صادر کرده است.

چومبا با بیان اینکه کشور ما تجهیزات نظامی زیادی به ایران فرستاده است، ابراز کرد: علاوه بر آن بسیاری از ملزومات خانگی مانند انواع کریستال و لوازم لوستر به ایران وارد شده است.

*صنعت اتومبیل سازی را وارد ایران می‌کنیم

وی با بیان اینکه کشور جمهوری چک در صنعت ساخت اتومبیل بسیار موفق عمل کرده است، گفت: در حال رایزنی هستیم تا صنعت اتومبیل سازی را وارد کشور ایران کنیم.

سفیر کشور جمهوری چک تصریح کرد: فعالیت صدها شرکت ایرانی نزدیک و مرتبط با صنعت خودروسازی است که می‌توانیم با ورود صنعت خودروسازی به این کشور در رونق کسب و کار تولیدکنندگان موثر باشیم.

چومبا افزود: با ورود ماشین‌آلات نساجی و سایر ماشین‌آلات صنعتی از جمهوری چک به ایران، می‌توانیم قرارداد های قدیمی را از نو بگیریم.

وی با بیان اینکه ماشین‌آلات قدرتمندی برای معادن در جمهوری چک وجود دارد، اظهار داشت: برخی از این شرکت‌ها در ایران فعال هستند و بسیاری نیز آماده آمدن به ایران هستند.

سفیر جمهوری چک گفت: ما پیگیر یک ارتباط میان دو کشور و اتاق بازرگانی هستیم تا کارهای ارزی و اعتباری را انجام دهیم.

چومبا تصریح کرد: ما تا زمانی که به آنچه می خواهیم نرسیم، کارها را متوقف نمی‌کنیم و آنچه برای همدان سودمند است برای این استان به ارمغان خواهیم آورد.

وی با بیان اینکه مشکل اصلی ما عدم پشتیبانی سیستم بانکی بین المللی است، گفت: ارزهای بین المللی نیز از دیگر مشکلات مااست بنابراین به دنبال گذر و جهش از مشکلات هستیم.

سفیر جمهوری چک گفت: تجار ایرانی بسیار ماهر هستند و می‌دانند که در شرایط سخت چگونه تجارت خود را به سرانجام برسانند.

چومبا با بیان اینکه در این دو روزی که در همدان بودم اطلاعات کلی در خصوص آن به دست آوردم، افزود: با این استان باید بیشتر آشنا شویم تا بتوانیم در مورد توسعه تجاری آن تصمیمات بیشتری بگیریم.