پیشکسوت مطبوعات فارس:
حضور مردم زمینهساز خلق تاثیر گذارترین عکسهاست
شیراز- پیشکسوت مطبوعات استان فارس در بازدید از نمایشگاه عکس و اسناد تاریخی همکاری سازمان ملل متحد و ایران در شیراز با اشاره به حضور مردم عادی در عکس های این نمایشگاه گفت: این حضور دستمایه خلق تاثیرگذارترین تصاویر شده است.
سیروس رومی، عصر دوشنبه در این بازدید اظهار داشت: این عکسها را میتوان از زوایای گوناگون بررسی کرد، نخست از منظر تکنیک و چگونگی ترکیب که در این زمینه باید به این نکته توجه کرد که در آن روزگاران چه عکسهای شفاف و روشنی گرفته شده است.
وی افزود: چهرههای مردم در عکس های این نمایشگاه در 2 عکس، بیش از دیگر عکسها خود را نشان داده است و بسیار جلب توجه میکند به ویژه در عکسی که کودکان مشغول گوش دادن به قصه هستند، آنان چهرههایی زیبا دارند و خود عکس میتواند بنیادی برای نگارش کتابی تاریخی اجتماعی باشد.
رومی ادامه داد: در منظری دیگر باید به نقش ویژه خبرنگاران در این عکسها اشاره کرد، چگونگی حضور آنان در جوامع بینالمللی در روزگاران گذشته، نحوه نگارش و ضبط صدا و حتی نوع نشستن آنها و احترامی که در محافل گوناگون داشتند نیز بسیار شایان توجه است و به همین سبب از خبرنگاران و روزنامهنگاران درخواست می کنم از این نمایشگاه دیدن کنند و از این پیوند زمانی پیش آمده از دیروز تا امروز بهرهمند شوند.
وی، همچنین برپایی این نمایشگاه را زمینهای برای روشنگری در خصوص تاریخ صد ساله ایران دانست.
همچنین احمد سپاسدار، پیشکسوت هنر نمایش در شیراز در بازدید از این نمایشگاه گفت: این نمایشگاه قابلیت آن را دارد که نهادها و سازمانهای فرهنگی دست در دست یکدیگر نهند و زمینهای را برای بررسی عمومی و تحلیلی آثار و اسناد فراهم کنند.
وی ادامه داد: این بررسیها، زوایای از دید پنهان اما تاریخی و نهفته در عکسها را روشنتر میکند و به معرفی بیشتر تاریخ و ارتباطات بینالمللی ایران میانجامد.
سپاسدار با بیان اینکه بسیاری از مردم، تنها نامی از سازمان ملل شنیدهاند و با وظایف این سازمان به درستی آشنا نیستند، اظهار داشت: برپایی نمایشگاههای تاریخی و اجتماعی نیاز جامعه است و بسیار تاثیرگذار خواهد بود.
نمایشگاه همکاری سازمان ملل و ایران که با همکاری سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامیو مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد در تهران و با هدف معرفی نقش ایران در تاسیس سازمان ملل متحد، برگزار شده است تا بیست و نهم فروردینماه جاری در نگارخانه تار و پود شیراز واقع در کتابخانه ملی و مرکز اسناد فارس برای بازدید علاقه مندان دایر است.
ارسال نظر