به گزارش پارس نیوز، 

 این مراسم با حضور علی اکبر صفی‌پور مدیرعامل بنیاد رودکی و سومبات هاکوپیان مدیرعامل شرکت هاکوپیان و اهالی رسانه از ساعت ۱۹ آغاز شد.

صفی‌پور در ابتدای این نشست خبری گفت: جمع شدن بنیاد رودکی و شرکت هاکوپیان موجب شکل گیری این اتفاق شده و امیدواریم این رخداد موجب رونق فرهنگ، هنر و صنعت ایران شود.

در دو سال گذشته فراز و نشیب‌های زیادی را در بنیاد رودکی شاهد بودیم. دو سال پیش وضعیت ارکستر‌ها در فروردین ۱۳۹۵ را به یاد بیاوریم. آن زمان و امروز را با هم مقایسه کنیم و عادلانه قضاوت کنیم. در این دو سال کارهایی که لازمه مدیریت منسجم فضای هنری و اداره ارکستر‌ها بوده را انجام دادیم. تمام پیش نیازهای این امر را با فکر پیش بردیم.

ارکستر‌ها باید صاحب شخصیت می‌شد و اجراهای مداومی را برگزار می‌کرد. امشب هم شاهد آراستگی نوازندگان ارکس‌تر به لباسی فاخر است. خوشحالم که در سال حمایت از کالای ایرانی و تولید داخلی، ارکس‌تر سمفونیک و ارکس‌تر ملی از طرف مجموعه‌ای حمایت می‌شود که تولیدکننده داخلی است.

وی در ادامه افزود: حمایت‌های هاکوپیان امکان حضور ارکسترهای ما در جام جهانی را فراهم کرده است.

کار بزرگ نیازمند حمایت بزرگ است. وقتی گروه کوچک باشد هزینه‌ها اندک است و حاصل هم ماندگار نیست. کار ما امکانپذیر نیود مگر با حمایت‌های شرکت هاکوپیان.

مدیرعامل بنیاد ردوکی همچنین عنوان کرد: ارکسترهای ما طی سه شب در شهرهای سن پترزبورگ، کازان و مسکو در روزهای جام جهانی روی صحنه خواهد رفت.

بنیاد رودکی در راستای حمایت از تولیدملی، طراحی و دوخت لباس‌های ارکس‌تر برای اجرا در جام جهانی روسیه ۲۰۱۸ را به شرکت هاکوپیان سپرده است.

علی اکبر صفی‌پور گفت: در روزهای برگزاری جام جهانی روسیه و همزمان با حضور تیم ملی فوتبال کشورمان در این رقابت‌ها، ترکیبی از نوازندگان ارکسترهای ملی و سمفونیک تهران، اجراهایی در شهرهای مختلف روسیه دلشته باشند.

اگر حمایت‌های اینچنینی از موسیقی ارکسترال بیشتر شود، خیلی زود می‌توان فاصله‌های موجود میان ارکستر‌هایمان و ارکسترهای برجسته جهان را کم کنیم.

سومبات هاکوپیان نیز در بخش دیگری از این نشست گفت: ما عاشقانه وارد این کار شدیم و دوست داریم در این رویداد بزرگ سهممان را با افتخار ادا کنیم. برای اولین بار پس از انقلاب شاهدیم که برای ارکستر‌ها لباس طراحی و ساخته می‌شود. امروزه در جهان اثبات شده که هیچ شرکتی نمی‌تواند به حیاتش ادامه دهد مگر اینکه در مسائل اجتماعی نقش داشته باشد.

وی در ادامه افزود: موسیقی چیزی است که در فرهنگ ما جایگاه ویژه‌ای دارد. پس یکی از دلایل حمایت ما این است که صنعتمان در تاریخ و فرهنگمان ریشه دارد. دو هنر ریشه دار به هم پیوسته‌اند امیدواریم در ادامه کارهایی بزرگ شکل گیرد.

هاکوپیان درباره طراحی لباس‌های رکس‌تر گفت: کلیه نوازندگانی که سازهای مختلف می‌نوازند را بررسی کردیم و حرکتشان را بررسی کردیم. در بخش بانوان هم سعی کردیم اصالت‌ها و الزامات را رعایت کنیم.

 

صفی‌پور نیز گفت: در فعالیت‌های بنیاد رودکی تکیه اصلی بنیاد بر بودجه‌های دولتی بود. اما برای انجام کارهای بزرگ باید به سمت کارهای تازه رفت.

ما در سند برنامه ریزی استراتژیکمان رفتن به سمتی است که بتوانیم تکیه بنیاد رودکی بر بودجه‌های دولتی را کم کنیم.

از پاییز سال گذشته این کار انجام شد. در بخش معاونت برنامه ریزی بنیاد رودکی یکی از کارهایی که می‌کنیم بهره‌مندی از راهای جدید برای درآمدزایی بیشتر است.

ما در یکی از اجراهای ارکستر‌ها بلیت‌های ۱۰ هزار تومانی فروختیم و این کار نتیجه همین فعالیت‌ها بود.

وی درباره انتخاب هاکوپیان نیز گفت: در بررسی‌هایمان شرکت‌های دیگری بودند که مبالغ بیشتری را به عنوان اسپانسر پرداخت می‌کردند. اما در ‌‌نهایت و با رهنمود وزیر ارشاد به سمت شرکتی ایرانی رفتیم که هاکوپیان بود تا شاهد قرار گرفتن هنر و صنعت ایرانی در کنار هم بودیم.

هاکوپیان نیز عنوان کرد: هر ایرانی که عاشق میهنش است باید به هر کاری که برای ایران می‌کند افتخار کند. فرش ایرانی بهترین نمونه است.

ما در زمینه تولید لباس مشکلات زیادی نداریم. اما در کشورمان زیرساخت‌ها و نگاه اصیل به صنعت پوشاک وجود نداشته است. اما امروز این اتفاق افتاده و با زمینه‌هایی که امروز در حال مهیا شدن است طی پنج سال گذشته شاهد به اوج رسیدن تولید لباس در ایران خواهیم بود و به جایی می‌رسیم که بتوانیم با برندهای خارجی رقابت کنیم.

صفی‌پور در بخش دیگری از این نشست گفت: حمایت‌های هاکوپیان بیشتر به سمت حمایت از هنر و فرهنگ است. حضور هاکوپیان در کنار ارکس‌تر برای حمایت از هنر ایرانی است. مجموعه بنیاد و مجموعه هاکوپیان در مجموع به حمایت از تیم ملی می‌اندیشد.

ارکستر‌ها در هر اجرا برنامه‌ای کامل در روسیه خواهند داشت و سه قطعه ساخته شده در این زمینه را نیز اجرا می‌کنند.