آوینی به دنبال هنر متعهد بود
رئیس حوزه هنری، در مراسم افتتاحیه هفته هنر انقلاب اسلامی از وظیفه هنر و هنرمند گفت.
مراسم افتتاحیه هفته هنر انقلاب اسلامی، عصر امروز 20 فروردین با حضور منیژه آرمین، دبیر جشنواره داستان انقلاب و جمعی از مسئولان حوزه هنری در تالار سوره این محل برگزار شد.
در این مراسم، محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری با اشاره به اینکه در آستانه چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی هستیم، گفت: برای اینکه بدانیم هنر در انقلاب اسلامی چقدر اهمیت داشته است، باید بگویم حوزه هنری توسط بزرگان انقلاب اسلامی تاسیس شده است. این مهم است برای اینکه از منظر امام خمینی، هنر عبارت بود از دمیدن روح تعهد در انسان ها. وظیفه هنر، متوجه کردن انسان ها به مسئولیت خویش است.
وی افزود: زمانی روی اشخاص نام انسان می گذارند که متعهد باشند. هنر متعهد، در برابر هنری است که وظیفه اش غفلت است و به هر دلیلی انسان را از انسان بودن خود دور می کند. شهید مرتضی آوینی همواره به هنر متعهد میاندیشید. شهید آوینی تجربه خوبی داشت و عالم روشنفکری را طی کرده بود. نسبت به ارزش های آن عالم شناخت داشت و نوشته های این شهید عالی رتبه گویای این موضوع است.
مومنی شریف ادامه داد: آوینی ضمن اینکه اهل نظر بود در نوشته هایش، با حکمت و اسلام آشنا و با عرفان ارتباط داشت. او با شاخه های مختلف هنر آشنا بود و با موسیقی و نقاشی آشنایی اجمالی هم داشت. این شهید نشان داد که دنبال هنر متعهد است. یکی از وظایف هنرمندان امر به معروف و نهی از منکر است.
در ادامه این مراسم از علیرضا زرین دست، سید حامد حسینی (هنرمندان فیلم سرو زیر آب)، سید محمد رضا خردمندان، محمد رضا شفا و احسان سقفی (از عوامل فیلم بیست و یک روز بعد)، عباس دلوندی، محمد رضا رضائیان (هنرمند جشنواره عمار)، رضا زهتابچیان (هنرمند جشنواره عمار)، سجاد رافعی (کاریکاتوریست)، پژمان شاهوردی (هنرمند هنرهای نمایشی)، رحمان مجرد (عکاس)، شهرام رضایی (کاریکاتوریست)، فخرالدین دوست محمد (کاریکاتوریست)، مرضیه فرمانی (شاعر)، علیرضا پاکدل (کارتونیست)، سید عباد محمدی (هنرمند موسیقی)، داوود عامری (عکاس)، احمد تاجی (عکاس عاشورایی)، سعید صادقی (کاریکاتوریست) و اکبر تراب پور (انیمیتور) تقدیر شد.
در این مراسم منیژه آرمین، دبیر دهمین دوره جشنواره داستان انقلاب اسلامی با اشاره به سخنی از شهیدآوینی گفت:فکر می کنم آوینی تعریف کاملی از رمان کرده است. چرا که داستان از همین تحول زاییده شده است، داستان انقلاب تحول انسان را بیان می کند.
وی افزود: از ویژگی های داستان انقلاب دینی و آسمانی بودنش است. اگر چه هنر از نظر من امری آسمانی است اگرچه عده ای هنرهایی را مطرح می کنندکه فاقد جنبه کمالگرایی هستند. داستان انقلاب زاییده تفکری است که انسان را از درون و بیرون متحول می کند. وجه حماسی داستان های انقلاب، سابقه اش به قبل از اسلام می رسد. گرچه حماسه هایی در داستان های قبل مثل ایلیاد و اودیسه داریم داستان ها جنبه الهی و آسمانی ندارند.
ارسال نظر