گروه تحلیلی خبری " پارس"_ فاطمه سعیدی: وضعیت زنان در غرب شاید به روایت تبلیغات تلویزیونی بسیار شگفت‌انگیز باشد اما پای صحبت‌ هر کدام از آن‌ها که می‌نشینیم، هرکدام یک روایت مشترک دارند، آن هم اینکه زنان غربی بیش از اینکه حق هویت و زندگی در جامعه غربی را داشته باشند، ابزاری برای خودنمایی و تبلیغات هستند.

رهبر معظم انقلاب اسلامی در روز 17 اسفند ماه و در آستانه ولادت باسعادت فاطمه‌ زهرا سلام‌الله‌، بسان رسالت همیشگی خود به سخنرانی و ایراد نقطه نظراتشان در باب مسائل روز پرداختند. این بار موضوع مهم در صحبت‌های ایشان، موضوع حجاب و حرکت چالش‌برانگیز چند دختر در این راستا بود. 

رهبر انقلاب ابتدا با انتقاد از فرهنگ برهنگی که در غرب غالب است، فرمودند: "زن غربی مظهر مصرف، آرایش، جلوه‌گری در مقابل مردان و وسیله‌ هیجان جنسی مردان است؛ بقیه‌ حرف‌هایی که می‌زنند مثل عدالت جنسیتی، همه حرف است و ظاهر قضیه است؛ باطن آن، چیز دیگری است."

ایشان شاهد مدعای این موضوع را خشونت علیه برخی از بانوان صاحب مقام غربی دانستند که در اظهاراتی مدعی شدند در زمان جوانی در جریان مسائل اداری مورد سؤاستفاده قرار گرفته‌اند. در چند ماه گذشته علاوه بر زنانی که از تریبون‌های مختلف اعلام کردند، مورد تجاوز جنسی کسانی چون ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا قرار گرفته‌اند، به تدریج هنرپیشه‌هایی معروف از هالیوود هم اعتراف کردند که دست‌اندرکاران فیلم و سینما بارها مورد اذیت و آزار قرار گرفته‌اند.

قسمت تأسف بار این ماجرا را می‌توان حمایت عده‌ای از خواص از مساله بی حجابی دانست که رهبر انقلاب نیز در صحبت‌های خود بدان اشاره فرمودند: آن چیزی که من را حساس می‌کند این است که از دهان یک گروهی از خواص، مسئله‌ «حجاب اجباری» مطرح می‌شود.

در همین راستا «جین سیمور» از جمله هنرپیشه‌های معروف که در ایران با نقش دکتر کویین در سریال پزشک دهکده مشهور است از جمله بازیگرانی است که به موضوع تجاوز خود از سوی یکی از تهیه‌کننده‌ها در دوران ابتدایی کار حرفه‌ای‌اش، اشاره نمود. هیذر لیند هم از دیگر بازیگران معروف نیز ادعا کرده که در دیدار با جرج بوش پدر مورد حمله جنسی قرار گرفته است.

این اعترافات به حدی بود که مراسم گلدن گلوب امسال در آمریکا را نیز تحت تأثیر قرار داد و هنرپیشه‌های زن آمریکایی ضمن طرح شعار "ساکت نشین، بلند شو!" با نماد لباس‌های مشکی در این مراسم حاضر شدند تا با افشای خشونت‌های جنسی در هالیوود، صدای اعتراض خود را نیز اعلام کنند. ابعاد این موضوع در آمریکا به حدی بالا بود که عده‌ای از زنان با جمله "شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد" هشتگ #Metoo  (من هم) را به راه انداختند تا از تجاوزات و آسیب‌های جنسی که در طول زندگی خود دیده بودند، بنویسند.

در این شرایط که زنان غربی نسبت به وضعیت زندگی خود در غرب معترض شده‌ و در فضای مجازی لب به اعتراض گشوده‌اند، در کشور ما عده‌ای از دختران ندای آزادی حجاب را با هشتک #دختران_انقلاب سر دادند و متاسفانه عده‌ای از خواص هم با حمایت از اقدام این افراد به طرح موضوع مخالفت با حجاب اجباری پرداختند.

رهبر انقلاب با اشاره به همین موضوع فرمودند: اینکه ۴دختر فریب بخورند و روسری را بردارند، مسئله‌ حقیری است و به صورت برنامه‌ریزی شده می‌باشد. بدین معنا که "امروزه عده‌ای پول‌های زیادی خرج می‌کنند، فعالیت زیادی می‌کنند، صدها رسانه را به کار می‌گیرند تا بتوانند به طرق مختلف روی هویت مستقل زن مسلمان اثرگذاری کنند."

اما قسمت تأسف بار این ماجرا را می‌توان حمایت عده‌ای از خواص از مساله بی حجابی دانست که رهبر انقلاب نیز در صحبت‌های خود بدان اشاره فرمودند: "آن چیزی که من را حساس می‌کند این است که از دهان یک گروهی از خواص، مسئله‌ «حجاب اجباری» مطرح می‌شود" روی صحبت‌های رهبر انقلاب برخی از اعضای نهادها و فراکسیون‌های خاص سیاسی است که با اظهارات ضدونقیض خود به حمایت از این جریان پرداختند.

در این شرایط که زنان غربی نسبت به وضعیت زندگی خود در غرب معترض شده‌ و در فضای مجازی لب به اعتراض گشوده‌اند، در کشور ما عده‌ای از دختران ندای آزادی حجاب را با هشتک #دختران_انقلاب سر دادند و متاسفانه عده‌ای از خواص هم با حمایت از اقدام این افراد به طرح موضوع مخالفت با حجاب اجباری پرداختند.

چنانچه سهیلا جلودارزاده نماینده مردم تهران و عضو فراکسیون امید، موضوع دختران انقلاب را ناشی از اعمال محدودیت بر زنان دانسته و گفته بود: "این نتیجه زمانی است که برای زنان محدودیت قایل می‌شدیم و آنان را تنگنای غیرلازم قرار می‌دادیم این کارها به خاطر رفتار اشتباه ماست.." و یا ناهید تاج‎الدین نماینده  مردم اصفهان و از اعضای فراکسیون امید نیز تبعیض را عامل اتفاقات اخیر و چالش دختران انقلاب دانسته و در توئیتی اعلام کرد: "دختران خیابان انقلاب، همان دخترانی هستند که سال‌هاست برای سهمیه قبولی کنکور، برای اشتغال، برای مشارکت سیاسی، برای تصدی پست‌های مدیریتی، برای حضور در ورزشگاه‌ها، برای اجرای موسیقی زنده بر روی سن و... پشت دروازه‌های تبعیض جنسیتی مانده‌اند."

در هر صورت در کلام آخر باید گفت موضوع حجاب جز خطوط قرمز مردم و نظام است و هرگونه مطالبه در رابطه با آن باید با توجه به اعتقادات مردم و فرهنگ غالب صورت گیرد. این انتظار از مسئولین و یا افرادی که وظیفه‌ای در ارکان سیاسی کشور بر عهده دارند بیشتر است و امید است که هر گونه اظهارنظر در این رابطه با تأمل بیشتری صورت گیرد.