پارس؛
آفت بزرگ اشرافیگری
به فرض ضعف در قرارگاه مرکزی فرهنگ کشور، نقش نهادهای فرهنگی حاکمیتی مثل صداوسیما، بسیج و قرب فرهنگی بقیةاللهالاعظم با آن عقبه و امکانات و گستردگی چیست؟
پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- ۲۹بهمن۹۶، رهبرمعظم انقلاب در خصوص آفتها و خطرهایی که انقلاب را تهدید میکند، فرمودند: «من وظیفه دارم خطر را به مردم عزیزمان بگویم. ما اگر به سمت اشرافیگری حرکت کردیم، این رفتن به سمت ارتجاع است.»
چند سال پیش بعد از مراسم سالگرد یکی از شهدای شاخص نیروهای مسلح، از یکی از همرزمان شهید -که آن موقع جزو فرماندهان آن نیرو بودند- پرسیدم چرا با وجود خصلت بارزی مثل ساده زیستی در سیره این شهید، بزرگانی که با شهید آشنایی دارند، از این ویژگی شهید چیزی نمیگویند؟ گفت: «خب معلوم است، هیچ کدام از آن ویژگیها را امروز امثال من نداریم و اگر به آن خاطرات بپردازیم، خودمان را زیر سوال بردهایم.»
این همان ارتجاع است.
در شرایطی که اشرافیگری مثل خوره به جان مسئولان ما افتاده، باید یک جریان و مطالبه عمومی راهاندازی شود و مبلغان، نخبگان، فعالان اجتماعی، رسانهها و دستگاههای فرهنگی، ضمن تقبیح این خوی استکباری، با تبیین فرهنگ سادهزیستی و مردمداری، این ارزش انقلابی را از همه مسئولان مطالبه کنند.
در این میان، چند سوال مطرح است:
۱- حقیقتا اتاق فکر یا همان هیئت اندیشهورزِ فرهنگسازیِ اینگونه مسائل مهم کجاست؟ کدام مرکز باید گفتمان و جریان درست کند و همه فکرها و توانها و ابزارها را در این مسیر بکار بگیرد؟
۲- به فرض ضعف در قرارگاه مرکزی فرهنگ کشور، نقش نهادهای فرهنگی حاکمیتی مثل صداوسیما، بسیج و قرب فرهنگی ... با آن عقبه و امکانات و گستردگی چیست؟
۳- چه چیزی بهتر از ترویج سیره مسئولان و فرماندهان شهید جمهوری اسلامی، میتواند به فرهنگسازی این مساله کمک کند؟ چرا مجموعههایی مثل بنیاد شهید و بنیاد حفظآثار ونشر ارزشهای دفاعمقدس تاکنون نتوانستهاند ارزشهای تولیدشده و تثبیتشده این موضوع را احصاء و ترویج کنند؟ نیزار
ارسال نظر