گزارش پارس از صندوق ذخیره فرهنگیان
حق پایمال شده معلمان به سرانجام نرسید؟
رئیس کمیسیون آموزش مجلس در خصوص میزان رقم فساد در صندوق ذخیره فرهنگیان، گفت: در حال حاضر نمیتوان به طور دقیق آن را مشخص کرد؛ چرا که ابعاد مبهمی دارد که باید در فرایند قضایی مشخص شود.
گروه تحلیلی خبری "پارس"_ آمنه اسماعیلی: حدود 22 سال قبل به منظور ارتقا معیشت معلمان صندوق ذخیره فرهنگیان تأسیس و هر ماه مبلغی از حقوق فرهنگیان کسر و به حساب صندوق واریز شد اما در نهایت مشخص اسنادی از تخلفات در این صندوق منتشر شد.
در ادامه ماجرا مجلس تحقیق و تفحص از این صندوق را در دستور کار خود قرار داده و مشخص شد رقم اختلاس در صندوق ذخیره فرهنگیان تا حدود 15 هزار میلیارد هم رسیده است؛ در پرونده تحقیق و تفحص از این صندوق تخلفات مالی، پاداشهای میلیونی به مدیران شرکتهای زیرمجموعه و در نهایت سفارش مدیران برای پرداخت وامهای کلان، بخشی از تخلفات به شمار میرود.
یکی از متهمان فراری با 50 میلیارد تومان پول به امارات رفته است. وی این پول را از طریق بانک سرمایه که یکی از شرکت های زیرمجموعه این صندوق است از کشور خارج کرده است.
آنچه که مشخص است، هیچکدام از 27 شرکت زیر مجموعه صندوق ذخیره فرهنگیان از فساد مبرا نبوده و تنها ابعاد فساد در هر کدام با دیگری متفاوت است.
ابعاد فساد در این صندوق تا جایی است که با گذشت بیش از یک و نیم سال از تحقیق و تفحص از این صندوق، نمایندگان مجلس اعلام کردند هنوز نتوانستهاند به همه ابعاد آن وارد شوند و با بررسیهای بیشتر رقم این اختلاس بالاتر هم میرود.
در روزهای اخیر، مهدی نیکدل، مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان در نشستی اعلام کرد که کمتر از 5 درصد سرمایه صندوق ذخیره، یعنی حدود 218 میلیارد تومان، در بانک سرمایه است و اموالی از ما به تاراج نرفته است. صحیح است که سهامدار بودیم و سلب مسئولیت نمیکنیم، اما سهامدار در حد سهمش مسئول است و حتی باید بگویم آموزش و پرورش به بانک سرمایه بدهکار است. مشکلات بانک سرمایه نیز به بازنگشتن سرمایهای که در قالب وام پرداخت شده است، برمیگردد.
در همین رابطه حمایت میرزاده، سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، درباره وضعیت تخلفات صورتگرفته در بانک سرمایه و ارتباط آن با صندوق ذخیره فرهنگیان اظهار کرد: «برای مشخصشدن ابعاد مختلف پرونده صندوق ذخیره فرهنگیان و بانک سرمایه باید منتظر قرائت گزارش تیم تحقیق و تفحص در صحن علنی مجلس باشیم که هم اکنون این گزارش در نوبت طرح برای صحن علنی قرار دارد تا بتوان چکیده گزارش نیمساعته تیم تحقیق و تفحص از صندوق ذخیره و بانک سرمایه را قرائت کرد.»
وی افزود: «پس از قرائت گزارش نهایی تیم تحقیق و تفحص در صحن علنی مجلس بسیاری از سوالات و ابهامات درباره تخلفات صندوق ذخیره فرهنگیان و بانک سرمایه برطرف خواهد شد. هماکنون اطلاعات پراکنده بسیاری درباره صندوق ذخیره و بانک سرمایه و تخلفات صورت گرفته مطرح میشود که باید برای دسترسی به آمار مستند منتظر اعلام گزارش نهایی باشیم.»
ابعاد فساد در این صندوق تا جایی است که با گذشت بیش از یک و نیم سال از تحقیق و تفحص از این صندوق نمایندگان مجلس اعلام کردند هنوز نتوانستهاند به همه ابعاد آن وارد شوند و با بررسیهای بیشتر رقم این اختلاس بالاتر هم میرود. |
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: «اینکه برخی عنوان میکنند تخلفات بانک سرمایه هیچ ارتباطی به صندوق ذخیره ندارد، باید گفت که صندوق جزو سهامداران بانک است و نمی توانند بیارتباط با هم باشند اما تمام سهام بانک سرمایه نیز متعلق به صندوق ذخیره نیست.»
میرزاده در پاسخ به این پرسش که آیا صندوق ذخیره فرهنگیان توانسته در بهبود مسائل معیشتی معلمان تأثیرگذار باشد؟ خاطرنشان کرد: «قطعا صندوق ذخیره برای فرهنگیان مفید بوده و سرمایهگذاری فرهنگیان در این صندوق به ضرر آنها تمام نشده است به گونهای که هر فرد پس از بازنشستگی علاوهبر مبلغ سرمایهگذاری خود و سود آن سهم دولت را نیز دریافت میکند اما اینکه صندوق میتوانست بهتر از این فعالیت کند نیز قابل قبول است و با اعمال نظارت بیشتر میتوانستند منجر به سوددهی بهتری شوند.»
وی با اشاره به اینکه مشکلات صندوق ذخیره فرهنگیان ناشی ازعدم نظارت کافی، عدم شایسته سالاری در انتخاب هیئت مدیره و مدیران عامل و سرمایه گذاری در مواردی است که سوددهی خوبی نداشته است، گفت: «انتخاب دو عضو هیئت امنای صندوق ذخیره فرهنگیان از میان معلمان گام مثبتی است اما باید در روند انتخابات دقت کافی شود.»
حسین مقصودی، سخنگوی فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی و اداری، در خصوص تحقیق و تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان و اینکه چرا با گذشت بیش از یک ماه از بهپایانرسیدن تحقیق و تفحص نتیجه آن در صحن قرائت نمی شود، عنوان کرد: «هیأت رئیسه ایراداتی نسبت به نتیجه تحقیق و تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان گرفته بود که در حال حاضر ایرادات جزئی آن هم برطرف شده و منتظر اعلام هیأت رئیسه هستیم.»
وی با بیان اینکه تا کنون هیأت رئیسه ایراداتی برای قرائت نتیجه گرفته است عنوان کرد: «امیدواریم اینبار هیأت رئیسه مجلس هرچه سریعتر اجازه و دستور قرائت نتیجه تحقیق و تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان را بدهد.»
سخنگوی فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی در ادامه تأکید کرد: «نتیجه تحقیق و تفحص تا پیش از پایان سال قرائت می شود و در ادامه در اختیار قوه قضائیه قرار می گیرد تا طبق قوانین با افراد و شرکت های متخلف برخوردهای لازم صورت بگیرد؛ هرچه نتیجه تحقیق و تفحص زودتر قرائت شود، معلمان هم زودتر به حق و حقوق خود در این صندوق دست پیدا میکنند.»
محمد مهدی زاهدی، رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، در خصوص زمان اعلام نهایی میزان تخلفات در صندوق ذخیره فرهنگیان، اظهار داشت: «ما گزارش خود را به مجلس اعلام کردیم و اگر بررسی بودجه سال آینده نبود، آن را در صحن مجلس اعلام میکردند.»
وی در خصوص انتخاب دو نفر از فرهنگیان در هیأت امنای صندوق ذخیره فرهنگیان، بیان داشت: «پیشنهاد ما این است که حتماً از بدنه فرهنگیان در هیأت امنای صندوق ذخیره فرهنگیان حضور داشته باشند، اما باید دو نفری انتخاب شوند که واقعاً از نظر تفکر راهبردی اقتصادی کارکرده و مسلط باشند و بتوانند طوری هدایت کنند که این صندوق با این سرمایه زیاد، بتواند سودآوری و درآمدزایی داشته باشد.»
رئیس کمیسیون آموزش مجلس در خصوص میزان رقم فساد در صندوق ذخیره فرهنگیان، گفت: در حال حاضر نمیتوان به طور دقیق آن را مشخص کرد؛ چرا که ابعاد مبهمی دارد که باید در فرایند قضایی مشخص شود، اما ما خودمان در بررسی که انجام دادیم، برخی از مواد تخلف را در زیرمجموعههای صندوق ذخیره، شرکتها و هلدینگها و از جمله بانک سرمایه درآوردیم، اما هنوز محورهای کارنکرده زیادی وجود دارد و الان نمیشود اینها را حدس زد.»
و انتظار برای نتیجه نهایی، هنوز ادامه دارد...
کاش در دیزی ما باز نمی ماند یا در گربه کمی شرم وحیا بود
به جز دزدی و پر کردن جیب عده ای از حق حق معلمان زحمت کش چه سودی در این صندوق بود ؟ چرا ذهن مردم را منحرف می کنید ؟ خوردند و بردند و کسی هم به فکر معلم بیچاره نیست . همین الان کسی توضیح دهد که 800هزار فرهنگی که به طور متوسط ماهانه 30000 تومان به حساب این صندوق می ریزند پولشان کجا و در جیب چه کسی سرازیر میشود ؟
به همین خیال باشیم که دست همشون تویه کاسست
آی گفتی دمت گرم