پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- مهدی مسائلی مدرس حوزه علمیه اصفهان در یادداشتی برای «پارس» نوشت:

 چند روز پیش این توئیت از بنده منتشر شد: «در ایام اربعین کار صدا و سیما شده فقط پخش مستند و فیلم های تکراری و ارتباط زنده. یک مستند همزمان در چند شبکه در حال پخش است؛ واقعا مصیبتی است برنامه‌های تلویزیون در ایام مصیبت!»

اختصار الزامی توئیت موجب شد بعضی پیام اصلی آن را دریافت نکنند و پخش برنامه‌های شاد در شب اربعین و یا مخالفت با پخش مستندهای اربعینی را از آن برداشت کنند.

اما در توضیح باید بگویم:

بعضی متولیان دینی و فرهنگی همیشه مردم را عتاب می‌کنند که چرا برنامه‌های ماهواره را برای دیدن انتخاب می‌کنند، ولی هیچگاه این عتاب را به مدیران تلویزیون ندارند که چرا مردم برنامه‌های شما را برای دیدن انتخاب نمی‌کنند؟!

برنامه‌ریزان تلویزیون همواره بر این موضوع تأکید می‌کنند که سلایق همه مردم باید در ساخت و پخش برنامه‌های تلویزیونی اعمال شود و برای همه سلیقه‌ها باید شبکه تلویزیونی داشته باشیم. ولی ایام عزاداری و مصیبت که فرا می‌رسد این قانون مهم از شبکه‌های تلویزیون نقش برمی‌بندد و یک سلیقه بر تمام برنامه‌های آن حکم‌فرما می‌شود. این رویه در مناسبت‌های مهم دیگر مثل ایام دهه فجر نیز تکرار می‌شود. آن‌گونه در بیشتر ساعات روز، تنوع برنامه‌های تلویزیون به صفر برسد و کانال را به شبکه‌ای که تغییر دهی، یا کارشناسی مذهبی صحبت می‌کند یا ارتباط زنده ای با اماکن زیارتی برقرار باشد و یا این‌که مستند و فیلم تکراری متناسب با آن روز در حال پخش است.

خلاصه این‌که در این روزها تلویزیون تبدیل به یک مجلس بیست و چهارساعته عزاداری می‌شود، در حالی که هیچ مجلس روضه‌ای اینچنین نیست. از همه بدتر این‌که بعضی از شبکه‌های تخصصی مثل ورزش نیز برنامه‌های عزاداری پخش می‌کنند. در حالی که اگر کسی بخواهد برنامه عزاداری ببیند به شبکه‌های دیگر مراجعه می‌کند، چرا باید به شبکه ورزش مراجعه کند؟! در این روزها موسیقی معمول و غیرشاد نیز از تمام برنامه‌های حتی برنامه های کودک حذف می‌شود و مارش عزای جایگزین آن می‌شود، موضوعی که صورتی مسخره‌آمیز از بعضی برنامه‌ها به نمایش می‌گذارد.

صراحتا باید گفت پخش برنامه سرگرم کننده در ایام مصیبت عزاداری هیچ منافاتی با شأنِ آن روز ندارد و نباید فکر نکنیم با زهرمار کردن یک روز تعطیل به مردم، یک برنامه مصیبت خوب را در تلویزیون به اجرا گذاشته‌ایم.

درایام سوگواری که تعطیل رسمی هستند باید برنامه‌های سرگرم کننده فراوانی تدارک دیده شود، زیرا حتی مذهبی‌ترین افراد نیز در ایام  به برنامه‌های سرگرم‌کننده نیاز دارد.

به نظرم مردم شانس بیاورند این ایام همزمان با برگزاری یک مسابقه هیجان‌برانگیز فوتبال شود، وگرنه ایام تعطیلات سوگواری، ایام استراحت برنامه‌سازان تلویزیون است و مردم نباید انتظار پخش برنامه‌ای فوق‌العاده را از تلویزیون داشته باشند.