اختصاصی پارس؛
ماجرای جدید کاخ مرمر در مجمع تشخیص مصلحت نظام
احتمالا این ساختمان در اختیار سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قرار می گیرد و با یک برنامه ریزی کوتاه مدت مانند سایر کاخ های سلطنتی به موزه تبدیل خواهد شد.
پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- کاخ مرمر تبدیل به موزه می شود.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «پارس»، بعد از حضور ریاست جمهوری آیت الله هاشمی رفسنجانی، آن مرحوم به تقویت مجمع تشخیص مصلحت نظام پرداخت. بر همین اساس تا کنون حدود 300 نفر در دفتر ریاست مجمع به کار گرفته شدند و کاخ تاریخی «مرمر» به عنوان دفتر ریاست مجمع انتخاب شد.
با انتصاب آیت الله هاشمی شاهرودی به ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام، تعداد کارکنان دفتر ریاست به شدت کاهش خواهد یافت و دفتر رئیس مجمع به ساختمان مجلس قدیم(در خیابان امام خمینی(ره) نرسیده به میدان حر) منتقل می شود.
بر همین اساس احتمالا این ساختمان در اختیار سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قرار می گیرد و با یک برنامه ریزی کوتاه مدت مانند سایر کاخ های سلطنتی به موزه تبدیل خواهد شد.
کاخ مرمر به دستور رضا شاه و با معماری لئون تادوسیان بنا نهاده شد. این کاخ در آغاز به عنوان دفتر کار رضاشاه مورد بهرهبرداری بود و تا پیش از تدوین قانون خزانه ملی، جواهرات ملی ایران از کاخ گلستان به این کاخ آورده شده و در زیر زمین آن نگهداری میشد.
در سالهای نخست دوران محمدرضا، از این کاخ به عنوان دفتر رسمی شاه و محل برگزاری دیدارها و ملاقاتها بکار گرفته میشد. فوزیه و محمدرضا پهلوی در این کاخ با یکدیگر زندگی میکردند و نامزدی او با فرح پهلوی در این کاخ برگزار شده است. پس از رخ دادن حادثه ترور شاه در محوطه این کاخ توسط رضا شمسآبادی، دفتر ویژه شاه به کاخ صاحبقرانیه جابجا شد، این کاخ در سال ۱۳۵۵ به موزه تبدیل شد و تا سال ۱۳۵۷ با عنوان «موزه پهلوی» برای همگان قابل بازدید بود.
پس از انقلاب ۱۳۵۷ ایران، «موزه پهلوی» تعطیل شد و از این کاخ مدتی به عنوان مقر کمیته انقلاب اسلامی استفاده میشد. پس از مدتی این کاخ بیکاربرد ماند تا در میانههای دهه ۱۳۷۰ خورشیدی، مجمع تشخیص مصلحت نظام و پس از پایان ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی تاکنون دفتر هاشمی رفسنجانی به این کاخ نقل مکان کرد. امروزه از این ساختمان در نامهنگاریهای دولتی با نام ساختمان قدس یاد میشود. بخشهایی از کاخ مرمر در سال ۱۳۸۷ مرمت و بازسازی شد.
البته يك نكته را جا انداختيد و اينكه مدتها در اختيار رياست قوه قضاييه بود و در سال 1376 در زمان آقاي يزدي از ايشان پس گرفته شد و به مجمع واگذار گرديد.
درود بر هاشمی شاهرودی
مشکل ما گرسنگی خودمونه