ایرانیان مقیم چین به انحای مختلف در عزای سالار شهیدان، شریک دیگر هموطنان خویش بودند. آنان با توجه به وضعیت فرهنگی موجود در چین و شرایط اجتماعی مراسم‌های متعددی برگزار کرده که از سوگواری تا اهدای خون گسترده می‌شود.

در روز تاسوعا، ایرانیان پنج شهر در حرکتی انسان‌دوستانه و به پاس فداکاری‌های محرم اقدام به اهدای خون دادن کردند.

محرم در چین

این برنامه به همت اتاق بازرگانی ایرانیان مقیم چین - شانگهای و در شهرهای شانگهای، هانگزو، خوفی، ووهان و ایوو برگزار شد.

محرم در چین

در پوستر ارائه شده در این مراسم از لباس سفید استفاده شده است که علت آن است که در چین حتی در عزاداری‌ها، در بخشی از شهرها لباس تمام سفید به تن می‌کنند. در فرهنگ چینی استفاده از نوار مشکی چندان پیشنهاد نمی‌شود.

در گروه مجازی اهدای خون متنی به شرح زیر منتشر شده است که در آن اشاراتی به اهمیت این حرکت فرهنگی شده است:

در گروه‌های مختلف خونی، حلقه‌های زنجیره بشریت را به هم پیوند می‌دهند و تفاوت‌های فرهنگی، نژادی و قومیتی را در برابر خود خوار و ناچیز می‌کند؛ چراکه همبستگی خون‌ها از تمامی این تفاوت‌ها کهن‌تر است. در زمان نیاز، دو هم‌خون از دو نژاد گوناگون می‌توانند با اهدای خون خود زندگی دوباره را به یکدیگر پیشکش کنند.

محرم در چین

در جهان امروز علی‌رغم تحول عظیم علمی و پیشرفت‌های بزرگی که در علوم پزشکی رخ داده است، تأمین کافی خون سالم یکی از چالش‌ها و دغدغه‌های مجامع پزشکی جهان است. در حالی که 70 کشور دنیا هنوز به اهدای خون جایگزین و پولی وابسته‌اند، ایران از معدود کشورهایی است که از سال 2007 تاکنون به بانک خون صد درصد داوطلبانه دست یافته است.

همزمان با ایام عزاداری سرور شهیدان و به یاد خون شهدای کربلا، رسمی نو در میان ایرانیان شکل گرفته و سال‌هاست این مردم با ادای نذر خون خود، روح تازه ای به این سنت حسنه بخشیده‌اند.

محرم در چین

در همین راستا هیئت مدیره اتاق بازرگانی ایرانیان مقیم چین - شانگهای با هدف فرهنگ‌سازی و ترویج سنت پسندیده اهدای خون و همچنین گسترش روابط فرهنگی میان دو کشور، در اقدامی بشر دوستانه از اهداءکنندگان نیک‌اندیش و نیکوکار عزیز ایران زمین در شهرهای شانگهای، هانگزو، خوفی، ووهان و ایوو جهت شرکت در مراسم اهدای خون در تاریخ 30 سپتامبر 2017 ، مصادف با تاسوعای حسینی دعوت به عمل می‌آورد تا با اهدای خون خود، زندگی دوباره را به همنوعان خویش پیشکش کنند.

بنا بر گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی ایرانیان مقیم چین-شانگهای، بیش از200 نفراز ایرانیان مقیم حوزه شانگهای با لباس‌های متحد الشکل، با حضور پررنگ و گسترده خود در مراکز اهدای خون بصورت همزمان در شهرهای مورد اشاره شرکت کردند.

محرم در چین

این مراسم از ساعت 13:00 آغاز شد و پس از ثبت‌نام و آزمایش‌های اولیه، خون‌گیری از داوطلبان حسینی انجام گرفته و مراسم در ساعت 16:00 خاتمه یافت.

همچنین مراسم عزاداری سالار شهیدان در مراکز فرهنگی ایران در چین در این ایام برپا بوده است. در ظهر عاشورا و به دنبال آن ساعات شام عریبان کنسول‌گری ایران در شانگهای میزبان عزاداران حسینی بوده است.

محرم در چین

این مراسم با سخنرانی حجت‌السلام عبداللهی دنبال شده که به دعوت مجمع دانشجویان ایرانی شهر شانگهای و هماهنگی نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های خارج از کشور و همکاری کنسولی ایران در شانگهای حضور پیدا کرده و در مورد جایگاه امامت و از جمله امام حسین (ع) پرداخت و در این باره ذکر مصیبت گفت.

محرم در چین

در این سخنرانی با نقل و ترجمه یکی از معانی ماعون گفتند که ماعون به معنای آنچه یا آن کسی است که از آن کمک جویند است و امام حسین در بین انبیا و اولیا چنین نقشی را در روز قیامت دارند که همه به ایشان متوسل می‌شوند از ایشان مدد می‌گیرند.

محرم در چین

مراسم نماز جماعت و سپس زیارت عاشورا و در پایان نیز عزاداری و سینه‌زنی و سفره نذری دیگر بخش‌های این مراسم بودند که بانی آن از میان افراد مقیم شانگهای بود.

ظهر عاشورا هم برنامه زیارت عاشورا و نماز ظهر عاشورا و سخنرانی و عزاداری و نذری برپا بود.

محرم در چین

در بقیه شهرها نیز از جمله پکن، ایوو ، گوانجو و نانجینگ هم برنامه عزاداری در ببن ایرانیان و عموماً در منازل شخصیشان در دهه محرم برقرار است.

شیعیان مقیم از سراسر دنیا هم برنامه عزاداری در محرم و عاشورا دارند یا در برنامه‌های ایرانیان شرکت می‌کنند.

====================

گزارش و عکس از سعید ظهیری

====================