مستند «عروس پشت محراب» ( The Bride Behind the Altar) محصول سال 2015 شبکه پرس تی وی، موفق شده است به بخش نهایی بهترین مستند بین المللی جشنواره بین المللی فیلم سلیمانیه عراق راه پیدا کند.
«عروس پشت محراب» به بررسی تبعات منع ازدواج در کلیسای کاتولیک می پردازد. زنان بسیاری که به مدت طولانی و مدام با کشیش ها روابط عاشقانه داشته اند، در قالب نامه ای به پاپ بندیکت شانزدهم و پاپ فرانسیس مشکلات خود را مطرح می کنند. پس از دریافت این نامه ها، واتیکان تلاش کرد که کشیش هایی که با این زنان ارتباط داشتند را پیدا کند و آنان را به ماموریت های بلند مدت بفرستد. قربانی اصلی این رابطه های عاشقانه زنان هستند.
تصویری که سیلویا لوزی، کارگردان «عروس پشت محراب» در این مستند 52 دقیقه ای از باور این زنان ترسیم می کند؛ چهره ای روحانی است که کشیشان برای زنان قربانی به نمایش می گذراند که از آنان با توجیه رابطه جنسی با فرزندان خدا سوء استفاده می کنند و در نهایت زنان قربانی یا کنار گذاشته می شوند یا محل زندگی خود را ترک می کنند.
نویسنده و کارگردان این مستند، رنجی که این زنان متحمل می شوند را این گونه به تصویر کشیده است؛ فرزندان به دنیا آمده از این رابطه ها بزرگترین مشکل کشیش ها هستند. بر خی کشیش ها پس از اعلام خبر حاملگی زنان به کشیش های بالاتر مراجعه و اعتراف می کنند. کلیسا زنان را مجبور به امضای تعهدی می کند که در مقابل دریافت اعانه ماهیانه هیچگاه نام پدر واقعی این فرزندان را فاش نکنند . برخی نیز اقدام به سقط جنین یا واگذاری سرپرستی فرزند خود به اشخاص دیگر می کنند. اگر ازدواج پنهانی کشیش ها برای کلیسا دردسر ساز شود اخراج می شوند. تعداد کمی شانس پیدا کردن کار دیگری دارند. اما برخی از کشیش ها با شجاعت از کلیسا جدا شده و تشکیل خانواده می دهند.
«عروس پشت محراب» به تهیه کنندگی پرس تی وی، اثر مشترک سیلویا لوزی(Silvia Luzi) و لوکا بلینو (Luca Bellino) از کشور ایتالیا است.
لوزی دو مستند دیگر نیز برای پرس تی وی کارگردانی کرده است که مستند The Bank of God وی، نامزد دریافت جایزه در بخش فساد مالی از جشنواره The tective fest شد که این جشنواره در سال 2016 در کشور روسیه برگزار شده است.
موسیقی «عروس پشت محراب» را نیکولا مولاز (Nicolo Mulas ) ساخته و جیمز لی باترفیلد (James Lee Butterfield) گویندگی متن این مستند را انجام داده است.
جشنواره بین المللی فیلم سلیمانیه در دومین سال برگزاری خود، از یکم تا هفتم اکتبر ( مهرماه ) 2017 در دو بخش فیلم کوتاه ( 25 دقیقه) و بلند (60 دقیقه) سینمایی و مستند برگزار می شود. در بخش بهترین مستند بین المللی، 7 اکتبر همزمان با اختتامیه، لوح زرین این جشنواره به همراه جوایز نقدی به تهیه کننده بهترین اثر اهدا خواهد شد.