محمد بیرانوندی با اشاره به اینکه تامین نیروی انسانی در آموزش و پرورش طی سال‌های آینده به مشکلی جدی تبدیل خواهد شد، گفت: برخی از کارشناسان خروج ۶۰۰ هزار معلم از آموزش و پرورش طی ۸ سال آینده و جذب کم نیروی انسانی را سونامی کمبود نیروی انسانی تعبیر می‌کنند.

نماینده مردم خرم آباد در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تا پایان سال ۹۹ بیش از ۳۰۰ هزار معلم به سن بازنشستگی خواهند رسید، اظهار کرد: این روند ادامه خواهد داشت و تا سال ۱۴۰۴ نیز ۳۰۰ هزار معلم دیگر از بدنه آموزش و پرورش خارج خواهند شد که رقمی قابل تامل است.

وی با اشاره به اینکه ظرفیت تربیت نیروی انسانی در عرصه آموزش و پرورش خیلی زیاد نیست و طی سال‌های گذشته صرفا حدود ۹۲ هزار نفر معلم برای تدریس آموزش دیده‌اند، ادامه داد: بر این اساس نیروهای مورد نیاز تاکنون از طریق ماده ۲۸ قانون و مجوزهای مجلس شورای اسلامی و فارغ التحصیلان دانشگاه شهید رجایی تامین شده است اما باید اذعان کرد که در سال‌های آینده این ادامه این روند پاسخگوی نیروی مورد نیاز نیست.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه مسئولان وزارت آموزش و پرورش باید در سال‌های ‌گذشته اقدام اساسی و جدی در راستای تربیت معلم انجام می‌دادند، ادامه داد: متاسفانه هیچ برنامه ریزی در این زمینه انجام نشده و از ۳ سال گذشته مسئولان به فکر رفع دغدغه تامین نیروی انسانی افتاده‌اند.

رئیس کمیته آموزش و پرورش کمیسیون آموزش مجلس دهم با اشاره به اینکه برخی اقدامات در آموزش و پرورش نیز موجب شده تا نیاز به معلم در این عرصه بیش از گذشته شود، خاطرنشان کرد: به عنوان مثال راه اندازی پایه ششم در دوره ابتدایی، پیش بینی افزایش هنرستان‌ها و نیاز به معلمان بیشتر در حوزه فنی و حرفه‌ای و غیره سبب خواهد شد تا نیاز به نیروی انسانی در برخی حوزه‌ها افزایش یابد.