هر روز یک حدیث از معصومین (ع) با مضامین دینی و اخلاقی در بخش قرآن و عترت منتشر می‌شود. 

 رسول خدا (ص) فرمودند:

حُسنُ البِشرِ یذهَبُ بِالسَّخِیمَةِ

خوش‌رویی کینه را از بین می‌برد.

پیامبر و خوشرویی

حدیث پیامبر اکرم (ص) در مورد خوش‌رویی و خوش‌اخلاقی به اهمیت رفتار مثبت و برخورداری از روحیه‌ای مهربان اشاره می‌کند. یکی از احادیث مشهور در این زمینه به شرح زیر است:

پیامبر اکرم (ص) فرمودند: «إنّ من أحبِّکم إلیّ وأقربِکم منّی مجلسًا یومَ القیامة أحاسنُکم أخلاقًا، والمُکَاثِرُون فی ذلک.»

ترجمه: «همانا از شما محبوب‌ترین و نزدیک‌ترین به من در روز قیامت، کسانی هستند که خوش‌اخلاق‌ترین شما هستند.»

یک حدیث از پیامبر اکرم درباره حقوق همسایه را در این مطلب بخوانید.

این حدیث نشان‌دهنده‌ی اهمیت برخورداری از خلق و خوی نیکو در زندگی اجتماعی و دینی ماست. خوش‌رویی نه تنها در تعاملات اجتماعی اثرگذار است، بلکه موجب نزدیکی به خداوند و محبوبیت در پیشگاه پیغمبر اکرم (ص) نیز می‌گردد.

همچنین روایات دیگری نیز وجود دارد که به پیامبر اکرم (ص) نسبت داده شده و خوش‌رویی را به عنوان یک صفت نیکو و دوسویه‌ی اجتماعی تأکید می‌کند.

حقوق همسایه در اسلام

در اسلام، حقوق همسایه بسیار مورد تأکید قرار گرفته و به عنوان یکی از اصول مهم اخلاقی و اجتماعی مطرح شده است.  احادیث و روایات بسیاری بر اهمیت حسن همجواری و رعایت حقوق همسایگان تأکید دارند. پیامبر اکرم (ص)  همسایگان را از جمله کسانی دانسته‌اند که حقّی بر مسلمان دارند و سفارشات فراوانی در مورد رفتار نیکو، مدارا و احترام به آنان فرموده اند.  این حقوق شامل موارد مختلفی از جمله عدم آزار و اذیت، رعایت آرامش، کمک به یکدیگر در مواقع نیاز و احترام به حریم خصوصی می‌شود.

همچنین، در قرآن کریم نیز به طور غیرمستقیم به این موضوع اشاره شده است.  اصول کلی مانند احسان، عدالت و رعایت حقوق دیگران که در قرآن آمده،  موجب تاکید بر رفتار نیکو با همسایگان نیز می‌شود.  بی‌توجهی به حقوق همسایه، نه تنها از نظر اخلاقی مذموم است، بلکه می‌تواند از نظر شرعی نیز دارای پیامدهایی باشد.  بنابراین، می‌توان گفت که رعایت حقوق همسایه از ارکان مهم زندگی اجتماعی در اسلام به شمار می‌رود.