کدام فیلمها از اکران سال 95 جا ماندند؟
میتوان حدس زد که با توجه به حضور 44 فیلم در جشنواره امسال، فیلمهای بیشتری از اکران سال بعد جا بمانند. ظرفیت نمایش در ایران هنوز جوابگوی تعداد فیلمهای تولید شده نیست.
با نزدیک شدن به اکران نوروز، بسیاری از پخش کنندگان فیلم های سینمایی به فکر اکران فیلم هایی هستند که در جشنواره سی و پنجم به نمایش درآمدند. این در حالی است که برخی از فیلم هایی که در جشنواره سی و چهارم به نمایش درآمدند هنوز فرصت اکران عمومی به دست نیاوردهاند و با توجه به گزینههای اکران نوروز 96 می توان گفت که این فیلمها حداقل تا سه چهار ماه آینده هم شانسی برای اکران نخواهند داشت.
پس از پایان سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر، بسیاری از منتقدان و کارشناسان اکران با توجه به کیفیت فیلم ها پیش بینی کردند که سال 95 از لحاظ فروش فیلم ها سال خوبی برای سینما خواهد بود. پس از فروش فوق العاده فیلم های سینمایی در اکران اول و دوم نوروز، فیلم های «فروشنده»، «سلام بمبئی» و... که در اواسط و اواخر امسال هم به نمایش درآمدند توانستند کمک بسیار زیادی به بالا بردن میزان فروش فیلم های امسال کنند.
اما آیا تمام فیلم هایی که در جشنواره سی و چهارم به نمایش درآمدند، بعد از گذشت یک سال به اکران عمومی درآمده اند؟
فیلم های «برادرم خسرو» به کارگردانی احسان بیگلری، «آخرین بار کی سحر را دیدی؟» ساخته فرزاد موتمن، «به دنیا آمدن» محسن عبدالوهاب، «مالاریا» ساخته پرویز شهبازی، «نقطه کور» مهدی گلستانه، «خماری» داریوش غذبانی و «پل خواب» به کارگردانی اکتای براهنی، جزو فیلم هایی هستند که با گذشت یک سال از نمایش آنها در جشنواره فجر، همچنان فرصت اکران را بدست نیاوردند.
احسان بیگلری کارگردان «برادرم خسرو» چند ماه پیش به آی سینما گفته بود که دیگر نمی داند برای اکران این فیلم نزد کدام یک از مسئولان سینمایی برود. پس از اعتراضات احسان بیگلری به عدم اکران «برادرم خسرو»، علی سرتیپی مدیر عامل «فیلمیران» اعلام کرد بعد از سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر، اولین ساخته بیگلری به روی پرده خواهد رفت. اما این اتفاق رخ نداد و حتی نام «برادرم خسرو» در میان کاندیدای اکران نوروز 96 هم دیده نمی شود.
«آخرین بار کی سحر را دیدی؟» جدیدترین ساخته فرزاد موتمن است که سال گذشته در جشنواره سی و چهارم به نمایش درآمد. این فیلم در ماه های گذشته تا مرحله عقد قرارداد نمایش هم پیش رفت، اما در نهایت به گفته سعید عصمتی تهیه کننده فیلم، نتوانست سرگروهی برای اکران خود پیدا کند و به همین دلیل نمایش عمومی آن به سال آینده موکول شد. پروانه نمایش «آخرین بار کی سحر را دیدی؟» بیست و پنجم مرداد ماه صادر شد.
«به دنیا آمدن» محسن عبدالوهاب که در جشنواره سال گذشته در سه بخش کاندیدای دریافت سیمرغ بلورین شد، قرار بود اواخر مهر ماه و پس از دهه اول محرم به نمایش درآید. اما در یک اتفاق عجیب شورای صنفی نمایش در قرارداد اکران این فیلم درج کرد که «به دنیا آمدن» تنها دو هفته می تواند در سرگروه خود اکران شود. این اتفاق باعث شد که عوامل «به دنیا آمدن» تصمیم بگیرند که از نمایش این فیلم انصراف دهند.
پس از «به دنیا آمدن»، فیلم «مالاریا» به کارگردانی پرویز شهبازی هم در ابتدا قرار داد نمایش خود را در گروه افریقا ثبت کرد، اما در نهایت اواسط دی ماه، از اکران عمومی پیش از جشنواره، انصراف داد و به همین دلیل هنوز مشخص نیست که جدیدترین ساخته پرویز شهبازی چه زمانی اکران خواهد شد.
فیلم سینمایی «خماری» به تهیه کنندگی منیژه حکمت و کارگردانی داریوش غذبانی، برای اولین بار در بخش نگاه نو جشنواره سی و چهارم به نمایش درآید. این فیلم که پروانه نمایش خود را دریافت کرده است، قرار بود مهرماه امسال به نمایش درآید، اما پس از جراحی قلب باز منیژه حکمت، این فیلم نتوانست در سینماهای کشور به اکران عمومی برسد.
جدیدترین فیلم سینمایی مهدی گلستانه که از بازیگران سرشناسی بهره می برد، پس از حضور در جشنواره سی و چهارم، همچنان در سینماهای کشور به نمایش درنیامده است. گلستانه پیش تر اعلام کرده بود که ممکن است «نقطه کور» مهر ماه اکران شود، اما در نهایت این اتفاق رخ نداد و این فیلم باید خود را برای اکران در سال آینده آماده کند.
آخرین فیلم اکران نشده ای که در جشنواره سی و چهارم به نمایش درآمد، «پل خواب» اکتای براهنی است. این فیلم سال گذشته پس از نمایش در جشنواره فجر مورد توجه منتقدان قرار گرفت. اکتای براهنی کارگردان این فیلم پیش تر از نحوه رفتار پخش کنندگان و سینماداران نسبت به اکران فیلم های سینمایی انتقاد کرده بود و مدعی شده بود که پخش کنندگان فیلمهای سینمایی چیدمانهای خود را از قبل آماده می کنند و این موضوع باعث کند شدن روند اکران فیلم های سینمایی شده است.
میتوان حدس زد که با توجه به حضور 44 فیلم در جشنواره امسال، فیلمهای بیشتری از اکران سال بعد جا بمانند. ظرفیت نمایش در ایران هنوز جوابگوی تعداد فیلمهای تولید شده نیست.
ارسال نظر