بیابانکی: توقعم از طنز تند و تیزتر از این حرفها است
نویسنده کتاب «الفبای اقتصاد مقاومتی» گفت: من حول تمام محتوایی که با محوریت اقتصاد مقاومتی تولید شده بود متن این کتاب را نوشتم با این توضیح که این محتوا نه خشک باشد نه مستقیم، زیرا مستقیمگویی سبب میشود که خواننده آن را پس بزند.
نشست عصری با کتاب ویژه رونمایی کتاب «الفبای اقتصاد مقاومتی» اثر مهدی فرجاللهی با کاریکاتورهای مازیار بیژنی در خبرگزاری فارس برگزار شد.
*آستانه تحملمان نسبت به پذیرش طنز کم شده است
سعید بیابانکی در این نشست گفت: ما روز به روز آستانه تحملمان نسبت به پذیرش طنز واقعی کم شده که این نشانه خوبی نیست. ما معتقدیم که طنز تبسنج جامعه است و طنزپرداز هدفاش اصلاح و امر به معروف است البته اینکه آن را با چه زبانی بیان کرد مهم است و ما شاهد بودهایم که در کشور یا کاریکاتور یا جمله طنز چه حواشی داشته است.
وی افزود: اینها نشان دهنده این است که یا طنزپردازان کار خود را خوب انجام نمیدهند یا جامعه با طنز آشنا نیستند.
*گام رو به جلوی فرجاللهی در کتاب «الفبای اقتصاد مقاومتی»
بیابانکی گفت: این کتاب دارای یک موضوع اقتصادی و سیاسی است و این یک گام رو به جلو محسوب میشود. فرجاللهی در یک فرم کوتاه مشغول است که به آن کاریکلماتور میگویند و چند سالی میشود که در این حوزه قلم میزند من هر وقت آثار طنزپردازان را در جاهای مختلف میبینم خوشحال میشوم؛ البته این کتاب از کاریکلماتور کمی فراتر رفته و گسترش پیدا کرده است.
او اضافه کرد: من توقعم از طنز تند و تیزتر از این حرفها است اما در مجموع طنزهای این کتاب خوب بود. فرجاللهی در این کتاب به موضوعاتی توجه کرده که فکر نمیکردم در این عرصه نمیشود روی آن فکر کرد و نوشت هرچند من انتظار تند و تیزتری در کلام داشتم که البته از آقای فرجاللهی کمی تند و تیزی بعید است.
*نزدیکی به خطقرمزها بدون شکستن آنها
کامران شرفشاهی در بخش دیگری از این نشست با اشاره به پیشینه طنز در تاریخ بشریت گفت: 35 سال قبل از میلاد مسیح نخستین مجموعه طنز به صورت دست نویس منتشر شد و این روال تا امروز ادامه داشته است. طنز شیوهای است که بی از سایر روشها دارای حلاوت بوده و گاه یک کار طنز از یک اثر جدی بیشتر تاثیر داشته است و ایرانیها به گواه تاریخ ادبیات ملت طنازی هستند.
وی افزود: در کنار نگاه شوخ و طنز به مسائل در ایران ما در صدر اسلام نیز شاهد بیان طنزآمیز برخی مفاهیم از سوی پیامبر و اصحاب ایشان بودهایم. جامعه پس از پشت سر گذاشتن جنگ تحمیلی نیاز به طنز دارد و ما شاهدیم پس از پیروزی انقلاب نگاه دیگری به طنز نگاه شد.
این منتقد ادبی گفت: از اواخر دهه 70 رویکرد چشمگیری در حوزه طنز داشتهایم که منجر به خلق آثار قابل توجهی شد. فرجاللهی در این کاریکلماتورها به خط قرمزها نزدیک شده بدون اینکه آنها را بشکند. همچنین شجاعت مازیار بیژنی ستودنی است که با تصاویرشان همواره برای مخاطب جذابیت ایجاد کردهاند.
*نه خشک نه مستقیم!
مهدی فرجاللهی نویسنده این کتاب پس از نشستن پشت میکروفن با اشاره به اینکه هنوز کتاب را ندیدهام، گفت: مدت زمانی که صرف نوشتن کتاب شد زیاد نبود ولی مطالعه در این فضا وقت زیادی از من گرفت. از بیانات مقام معظم رهبری تا مقالاتی که حول آنها نوشته شده بود دامنه مطالعاتی من را شامل میشد.
وی افزود: من حول تمام محتوایی که با محوریت اقتصاد مقاومتی تولید شده بود متن این کتاب را نوشتم با این توضیح که این محتوا نه خشک باشد نه مستقیم، زیرا مستقیمگویی سبب میشود که خواننده آن را پس بزند.
فرجاللهی در پایان سخنانش گفت: من معتقدم زبان شوخی و طنز ابزار خوبی است که بخش از تجربیات خود را در مجلات رشد داشتهام که مثلا در آنجا کشورها را با زبان طنز معرفی میکردیم.
*دخالتی در متن نداشتم
مازیار بیژنی کاریکاتوریست کتاب «الفبای اقتصاد مقاومتی» در پایان این مراسم گفت: این کتاب اولین کتاب از مجموعهای است که قرار است منتشر شود و در اولین عنوان تصمیم بر این شد که به موضوع اقتصاد مقاومتی بپردازیم که خب هم عنوان سال بود و هم پیشنهادهایی در این مورد طرح شده بود.
وی افزود: من برای این کتاب تنها تصویرسازی کردم و دخالتی در متن نداشتم، رویکرد این کتاب بیشتر تصویرسازی است تا طراحی کاریکاتور زیرا با توجه به متن باید تصویر کار کرد و از این رو نمیشد تصاویر کتاب مستقل خلق شود.
در پایان این مراسم از کتاب «الفبای اقتصاد مقاومتی» که متن آن را مهدی فرجاللهی نوشته و تصاویر آن حاصل قلم مازیار بیژنی است، رونمایی شد.
ارسال نظر