مردم کشورمان امسال 900 میلیارد تومان به کمیته امداد کمک کردند
معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته امداد امام خمینی از جمعآوری 900 میلیارد تومان کمکهای مردمی در حوزه مشارکتهای این نهاد در 9 ماهه امسال خبر داد.
علیمحمد ذوالفقاری در حاشیه سفر رئیس کمیته امداد امام خمینی به کردستان، اظهار کرد: حوزه مشارکت مردمی مسوولیت سازماندهی مردم برای حضور در محرومیتزدایی را به عهده دارد این حضور بخشی به شکل خدمات و بخشی در قالب کالایی و نقدی انجام میشود.
وی گفت: حوزه مشارکتهای مردمی با تبلیغ فرهنگ انفاق به دنبال این است که هر کس هر تمکنی دارد به سراغ نیازمندی بیاید که به آن تمکنش نیاز دارد بر این اساس در حوزه طرحهای مختلف طراحی شده و از فرصتهای دینی و غیره بهرهبرداری لازم به عمل امده است.
معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته با بیان اینکه در 9 ماهه امسال قریب به 900 میلیارد تومان حوزه مشارکتهای کمیته امداد درآمد داشته است، گفت: این درآمدها در سرفصلهای زکات، اکرام ایتام، صدقات، اکرام یتیم، قربانی، فطریه و سایر زکاتها در اختیار کمیته امداد قرار گرفته است.
ذوالفقاری با اشاره به این نکته که جشن نیکوکاری برنامهای است که کمیته امداد در پیش رو دارد، اظهار کرد: در صدد هستیم با استفاده از موثرترین، انجمنها، شرکتها، صنوف و مجموعههای اقتصادی فرصت بیشتری برای نیازمندان خلق کنیم و با مکاتبات و ارتباطات حضوری ضمن ارائه گزارشی از فقر امکان بهرهمندی از توان خیرین را فراهم کنیم.
کمیته امداد 8 میلیون مشترک صدقات دارد
وی تصریح کرد: در حال حاضر در کمیته امداد 8 میلیون مشترک صدقات و یکمیلیون حامی وجود دارد و جمعی از خیرین در قالب پرداختکنندگان زکات با کمیته امداد ارتباط دارند.
معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته اضافه کرد: کمیته امداد با مشترکین ارتباط سازمان یافته و منظم دارد که سعی داریم این ارتباطات کیفیسازی و کاملا هدفمند شود.
ذوالفقاری از تعامل امداد با خیریهها از دیگر نکات مهم در توسعه مشارکتهای مردمی نام برد و خاطرنشان کرد: با عنایت بر اینکه خیریهها ماموریتهای مشابه با بخشی از خدمات کمیته امداد دارد، این نهاد در صدد است که با همنشینی و برگزاری جلسات در محورهای مختلف با خیریهها همکاری و به بحث توانمندسازی آنها ورود پیدا کند.
وی گفت: استفاده از کمکهای مردمی، تبدیل کمکهای مردمی به خدمت و اصول مددکاری و توانمندسازی حاکم بر خیریهها سه ویژگی این تشکلها است که در هر سه زمینه کمیته امداد تجربیاتی دارد، که اگر این تجربیات تبدیل به دانش و در درون خیریهها نهادینه شود، خیریهها رشد و تعالی بیشتر و دایره خدمتشان توسعه مییابد.
کمیته امداد منعی در واگذاری دانش کار به خیریهها ندارد
معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته تصریح کرد: معتقدیم کمیته امداد در واگذاری تجربه و دانش کار به خیریهها منعی ندارد و میتواند یک همکاری سازمان یافته با خیریهها داشته باشد، البته نحوه همکاری با خیریهها تابع شرایطی است.
ذوالفقاری اظهار کرد: خیریههایی که براساس مقررات نظام جمهوری اسلامی شکل گرفته و دارای بیلان شفاف هستند و خدمات آنها در مسیر توانمندسازی و کاهش فقر بوده و به گفتمان انقلاب اسلامی ایمان دارند و تاثیر خدمات آنها مشهود و مردم خدمات آنها را قبول دارند مد نظر کمیته امداد در این راستا است.
به گفته وی، ارتباط گیری با مجموعههای اقتصادی از دیگر اولویتهای مهم کمیته امداد است و معتقدیم در مجموعه عوامل شکل دهنده اقتصاد ملی سهم انفاق را باید تعریف و اجرایی شود.
سهم انفاق در بخشهای مختلف تعریف نشده است
معاون توسعه مشارکتهای مردمی کمیته اظهار کرد: سهم انفاق در گردشگری، بورس، کشاورزی، صنعت و معادن کامل تعریف نشده است و برخی از مجموعهها فعال در امور خیر به نظر میرسد آشنایی با امداد ندارند.
ذوالفقاری با بیان اینکه یکی از بخشهایی که امداد به دنبال همگانی کردن آن است، بحث مسئولیتهایی اجتماعی است، گفت: جامعه متمکنین باید نسبت به فقر دغدغهمند و عکسالعمل مناسب داشته باشد، شاید عدم عکسالعمل به موقع آنها ضعف عملکرد ما بوده که در اطلاعرسانی اقدامات مناسبی را نداشته ایم.
وی در پایان اظهار کرد: در صدد هستیم با شفاف شدن اقدامات امداد و تولید بستههای تبلیغی متناسب با جامعه هدف اقتصادی، نقش موسسات اقتصادی اعم از تولیدی، صنعتی، توزیعی ،کشاورزی و غیره را بیشتر کنیم تا با مشارکت مردم در کنار خدمات دولت رفاه اجتماعی طبقات محروم را افزایش دهیم.
ارسال نظر