قلبی را که با کثرت گناه مرده است چگونه زنده کنیم؟
قلب آدمی در مواقعی بنا به دلایلی میمیرد، لذا نیاز به احیای آن است، پیامبر اکرم(ص) در حدیثی، مهمترین و راهبردیترین راهکار را برای خروج از مردن قلب و احیای آن به ما تعلیم دادهاند.
یکی از مسائلی که امروزه باید به آن اهتمام بسیاری داشت و نباید نسبت به آن بیتوجه بود، جایگاه «قرآن کریم» در زندگی است. اهلبیت (ع) پیوسته عدم غفلت از قرآن کریم را به محبان و شیعیان متذکر شدهاند، طوری که ورود به عالم قرآن را موجب رشد و تعالی و احیای قلوب شمردهاند و حتی برای بهرهمندی ما از معارف قرآن راهکارهایی اساسی ارائه و تلاوت حداقل 50 آیه در روز را سفارش کردهاند که این نشان از اهمیت توجه و ورود به فضای قرآن و بهرهمندی از آن است.
پیامبر اکرم(ص) در حدیثی چنین میفرمایند: «... لاتَغفُل عَن قِراءَةِ القُرآنِ ـ إذا أصبحت و إذا أمسیت ـ فَاِنَّ القُرآنَ یُحیِى القَلبَ المیت وَ یَنهى عَنِ الفَحشاءِ و َالمُنکَرِ، از قرائت قرآن غافل مباش، زیرا که قرآن دل مرده را زنده مىکند و از فحشا و زشتى باز مىدارد. (البرهان فی تفسیر القرآن ج1 ،ص19)
پیامبر اکرم(ص) در این حدیث به احیای قلوب اشاره دارند، امری که حیات واقعی محبان و شیعیان به آن وابسته است، به عبارت دیگر، قرآن مهمترین نقش را در حرکت به سوی سبک زندگی قرآنی و حیات قلب آدمی دارد.
ایشان در حدیثی دیگر میفرمایند: چهار چیز دل را مىمیراند که یکی از آنها «گناه روى گناه» است.(الخصال : ص 228 ح 65 عن مسعدة بن صدقة عن الإمام الصادق عن أبیه علیهماالسلام)
پس مشخص میشود که قلوب آدمی در مواقعی بنا به دلایلی میمیرد، لذا نیاز است درصدد احیای آن بود که پیامبر اکرم(ص) در این حدیث مهمترین و راهبردیترین راهکار را برای خروج از مردن قلب و احیای آن به ما تعلیم دادهاند. پس بیاییم با محور قرار دادن قرآن، سبک زندگی اسلامی را در تمام ابعاد زندگیمان نمایان و حیات دائمی را برای خود تضمین کنیم.
ارسال نظر