در خصوص ادعیه برای فرزند آوری اظهار کرد:یکی ازموضوعات چالش برانگیز در زندگی داشتن فرزند است و برخی خانواده ها از این نعمت بی بهره اند، لذا ائمه اطهار(ع) برای فرزند دار شدن ادعیه و نمازهایی را توصیه کرده اند .
وی افزود: توصیه حضرات اهل بیت(ع) نسبت به نمازها و ادعیه به این معنا نیست که انسان کارهای پزشکی و علمی را کنار بگذارد، بلکه انسان ابتدا باید به دنبال علل طبیعی رفته و در کنار درمان به سراغ ادعیه هم برود .
این کارشناس اظهار داشت:بوعلی سینا در کتاب قانون (ترجمه جلد پنج صفحه 375 گفتار چهارم موانع باردار شدن) در باب برخی از این موانع ایراد سخن نموده.حتی خود ائمه علیهم صلوات الله در برخی موارد نسخه هایی تجویز فرمودند که در بعضی از آنها امام علیه السلام همراه دعا درمان را نیز میفرمودند که به عنوان نمونه یک مورد ذکر میشود.
(عن عمر بن أبی حسنة الجمال قال : شکوت إلى أبی الحسن علیه السّلام قلة الولد فقال « استغفر اللَّه وکل البیض بالبصل » .(منبع وافی تالیف ملا محسن فیض کاشانی ره جلد 19 صفحه 317)
امام علیه السلام به کسی که شکایت داشت از فرزند کم و در واقع دوست داشت فرزندان زیادی داشته باشد ولی فرزند دار نمی شد فرمودند :استغفر الله بگو و تخم مرغ با پیاز بخور.)
شهرباف در رابطه با انواع اذکار خاطر نشان کرد: آنچه اهل بیت علیهم صلوات الله در این رابطه فرموده اند به چند صورت بیان شده که بخشی به صورت ذکر است ، بخشی به صورت نماز و قسمت دیگر به صورت دعا است.
وی عنوان کرد: امام محمد باقر (ع) فرمود:اگر کسی بخواهد همسرش حامله شود بعدازنماز جمعه دو رکعت نماز با رکوع و سجود طولانی بگزارد و پس از آن بگوید:اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ بِمَا سَأَلَکَ بِهِ زَکَرِیَّا إِذْ قَالَ رَبِّ لا تَذَرْنِی فَرْداً وَ أَنْتَ خَیْرُ الْوارِثِینَ اللَّهُمَّ هَبْ لِی ذُرِّیَّةً طَیِّبَةً إِنَّکَ سَمِیعُ الدُّعاءِ اللَّهُمَّ بِاسْمِکَ اسْتَحْلَلْتُهَا وَ فِی أَمَانَتِکَ أَخَذْتُهَا فَإِنْ قَضَیْتَ فِی رَحِمِهَا وَلَداً فَاجْعَلْهُ غُلَاماً وَ لَا تَجْعَلْ لِلشَّیْطَانِ فِیهِ نَصِیباً وَ لَا شِرْکاَ.(مصباح المتهجد شیخ طوسی ره صفحه 378)
این کارشناس مذهبی افزود: این دعا مربوط به حضرت زکریا است که دارای فرزند نمی شد و خود و همسرش به سن پیری رسیده بودند که به خاطر دعای:« رَبِّ لا تَذَرْنِی فَرْداً وَ أَنْتَ خَیْرُ الْوارِثِینَ؛ خداوندا مرا تنها نگذار و تو بهترین وارثین هستی» خداوند به آنها حضرت یحیی(ع) را عنایت کرد لذا این آیه مبارکه از آیاتی است که توصیه شده خواندن و مداومت ان برای فرزند دار شدن و دستور رسیده نقش کردن ان بر نگینی خاص برای فرزند دار شدن.
وی افزود: یکی دیگر از چیزهایی که برای فرزند آوری توصیه شده ذکر استغفار وگفتن ذکر استغفر الله ربی و اتوب الیه است.
این کارشناس مذهبی درخصوص ذکر استغفار گفت: مردی به امام محمد باقر (ع)عرض کرد: فدایت شوم. من ثروت فراوان دارم ولی فرزندی ندارم آیا چاره ای برایم هست که دارای فرزند شوم؟ فرمودند: آری به مدت یک سال صد بار آخر هر شب استغفار کن و اگر شب آن را انجام ندادی در روز قضایش به جا بیاور زیرا خدای تعالی می فرمایند :
اسْتَغْفِرُوا رَبَّکُمْ إِنَّهُ کَانَ غَفَّارًا یُرْسِلِ السَّمَاء عَلَیْکُم مِّدْرَارًا بِأَمْوَالٍ وَبَنِینَ .(سوره نوح ایات 10و11و12)
(منبع :بحار النوارجلد 84 صفحه 221)
سأل رجل أبا جعفر علیه السلام وأنا عنده فقال له : جعلت فداک إنی کثیر المال ، لیس یولد لی ولد ، فهل من حیلة ؟ قال : نعم استغفر ربک سنة فی آخر اللیل مائة مرة ، فان ضیعت ذلک باللیل فاقضه بالنهار ، فان الله یقول :" استغفروا ربکم إنه کان غفارا " * یرسل السماء علیکم مدرارا " * ویمددکم
بأموال وبنین "
، لذا یکی از مواردی که بسیار توصیه شده ذکر استغفار است.
وی عنوان کرد: مرحوم مقدس اردبیلی(ره) در کتاب زبدة البیان می فرماید: قوم نوح به خاطر گناهانی که کردند قحطی زده شدند وباران بر ایشان نبارید و فرزندانشان هلاک شده و زنانشان بچه نیاوردند حضرت نوح آنها را توصیه به استغفار می کند که به این مسئله در سوره نوح نیز اشاره شده است.
شهرباف افزود: صاحب زبدة البیان در ادامه می فرماید؛حاصل میشود فوایدی برای استغفار که آن زیاد شدن مال و فرزند است .
وی تاکید کرد: مقدس اردبیلی بدنبال مطالب فوق روایتی را نقل کردند که چند نفر با مشکلات مختلف به نزد امام علیه السلام آمدند یکی شکایت از کمی مال میکرد و دیگری شکایت از نباریدن باران داشت و سومی شکایت از نداشتن فرزند . که امام علیه السلام همه آنان را امر به استغفار
نمود (استغفر الله ربی و اتوب الیه و توبه کردن) .
این کارشنای مذهبی در پایان خاطر نشان کرد:می توان نتیجه گرفت علت اصلی تمام بلایا و گرفتاری ها گناه است ،و استغفار علت گرفتاری را از بین می برد.
ارسال نظر