نشست خبری تشریح برنامههای حضور ایران در نمایشگاههای بینالمللی کتاب فرانکفورت و بلگراد امروز در سالن موسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران برگزار شد.
سید عباس صالحی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این نشست خبری، در پاسخ به این سوال که تا چه اندازه از قطعیت برکناری علی جنتی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اطلاع دارد و در صورت این بر کناری مدیران فرهنگی کشور با چه کیفیتی در نمایشگاه بینالمللی کتاب فرانکفورت حضور خواهند داشت، گفت: پاسخی درباره صحت و سقم برکناری وزیر ارشاد نمیتوانم بدهم اما در مورد خودم باید بگویم برنامهای برای حضور در نمایشگاه فرانکفورت ندارم.
وی افزود: در خصوص این امر که آیا انتخاب کتابهایی که برای نمایش در نمایشگاه فرانکفورت برگزیده شدهاند، به صورت اساسی انجام پذیرفته یا نه؛ باید بگویم اصل این دغدغه که ما برای حضور در نمایشگاههای بینالمللی نماینده واقعی از نشر کشورمان ارائه بدهیم، مهم و قابل توجه است اما اهالی رسانه هم میدانند که مشکلاتی در این زمینه وجود دارد.
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: ما در انتخاب کتابهایی که در نمایشگاههای بینالمللی معرفی خواهند شد، به تشکلها مراجعه میکنیم تا میزان اعمال سلیقههای شخصی کاهش پیدا کند. طبیعتا چارهای بجز مراجعه به تشکلهای صنعت نشر در انتخاب کتابها و نویسندگانی که در نمایشگاههای بینالمللی کتاب حضور خواهند داشت، نداریم.
صالحی ادامه داد: راه عبور ما از مشکلات این چنینی در این دوره، مراجعه به تشکلهای نشر بوده است.
وی در بخش دیگری از صحبتهایش به تبیین رویکردهای معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و موسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران پرداخت و اظهار داشت: ما با رویکردهایی چون حضور تجمیعی و باشکوهتر غرفه ایران، فعالسازی تشکلهای نشر و واگذاری امور به این تشکلها، توجه بیشتر به انتخاب کتاب در واگذاری امور حضور ایران در نمایشگاههای بینالمللی کتاب به تشکلها، افزایش ناشران مستقل در نمایشگاه بین المللی کتاب فرانکفورت، غرفهآرایی و زیبایی بصری و حضور ناشران و نویسندگان و خبرنگاران بیشتر ایرانی در نمایشگاههای بینالمللی کتاب به نمایشگاه بینالمللی کتاب فرانکفورت میرویم.
صالحی افزود: از رویکردهای دیگر ما برای حضور در این نمایشگاه میتوان به برگزاری نشستهایی با موضوعات ضروریتر و اشخاصی که بتواند این موضوعات را به خوبی بیان کنند، اشاره کرد.
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: رویکرد هشتم ما برای حضور در نمایشگاه بینالمللی کتاب فرانکفورت گفتگوهایی است که میتوانند در حاشیه نمایشگاه کتاب به پیشبرد صنعت نشر کشورمان کمک کنند. این حاشیهها به اندازه متن مهم هستند و در واقع به برگزاری جلساتی با روسای نمایشگاهها و ناشران کشورهای دیگر صورت میگیرد.
وی افزود: هشت تشکل نشر در نمایشگاه بینالمللی کتاب فرانکفورت حضور خواهند داشت که از آن میان میتوان اتحادیه ناشران کتابفروشان، انجمن زنان ناشر، انجمن ناشران دفاع مقدس، انجمن ناشران دانشگاهی و مجمع ناشران انقلاب اسلامی اشاره کرد.
صالحی در بخش دیگری از سخنانش در خصوص حضور ایران در نمایشگاه بینالمللی کتاب بلگراد به عنوان مهمان ویژه این نمایشگاه گفت: بحمدالله فضای ارتباطی مد نظر دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فرصتهای خوبی را برای ایجاد رابطه متقابل نمایشگاهی فراهم کرده است و تبادل نشر با کشورهایی چون روسیه، چین و ایتالیا برای ما اهمیت دارد.
وی ادامه داد: هم اکنون چین و چند کشور دیگر متقاضی مهمان ویژه بودن ایران برای نمایشگاههای کتابشان هستند و عملا حضور نمایشگاهی ایران رو به توسعه است.
معاون فرهنگی وزیر ارشاد تصریح کرد: حضور ایران به عنوان مهمان ویژه نمایشگاه بینالمللی کتاب بلگراد عملا یک نوع بسترسازی ارتباطات فرهنگی را برای ما و کشور صربستان ایجاد میکند، امسال هم در نمایشگاه بینالمللی بلگراد به دنبال معرفی صنعت نشر ایران و نویسندگان و هنرمندانمان هستیم.
ارسال نظر