خاله سارا: با «فرفره رنگی» به تلویزیون باز میگردم
خاله سارا دوست خوب بچه ها است. چهره ای که سال ها از شبکه های تلویزیونی، جشن ها و مراسم های مختلف، شادی و لبخند را برای بچه ها به ارمغان آورده و می آورد. خاله سارا یا به اسم اصلی، سارا روستاپور با آنکه 35 ساله است اما هنوز کودک درون خود را سرزنده و شاداب می بیند.
هفته ملی کودک در ایران، بهانه خیلی خوبی است که با او هم صحبت شویم. خاله سارا در حوزه کودک تجربه نویسندگی، تهیه کنندگی، کارگردانی و اجرای برنامه های بسیاری را در کارنامه کاری خود دارد. گفت و گوی ما را با خاله سارا می خوانید .
خاله سارا، دنیای بچه ها را چگونه می بیند؟
دنیای بچه ها پر از رنگ، سادگی و قشنگی است. باورهای کودکی، بسیار پاک، زیبا و لطیف است. روح بچه ها مانند لوح سفید و نانوشته ای است که مطالب و تصاویر مختلف در این لوح پاک، ثبت و ضبط می شود.
نویسندگی برای کودکان چگونه است؟
خیلی سخت تر و حساس تر از نویسندگی برای بزرگسالان است. ذهن بچه ها از تمام تصاویر تلویزیون و اطراف خود عکس می گیرد و مانند یک نوار حرف های دیگران را ضبط می کنند. بنابراین یک نویسنده برنامه کودک باید یک متخصص باشد چرا که شخصیت ها و داستان هایی که او برای بچه ها می نویسد به نوعی به الگوهای رفتاری برای بچه ها تبدیل می شوند. این بچه ها هم قرار است آینده یک جامعه را بسازند.
در حال حاضر از طریق چه برنامه ای با بچه ها در ارتباط هستید؟
با برنامه « فرفره رنگی» صبح روزهای فرد از شبکه دو برای بچه ها اجرا دارم. فرفره رنگی عنوان برنامه ای است که با هدف آموزش گام به گام برای گروه سنی خردسال تهیه شده است. در این برنامه من و عروسکی به نام « گردو» به همراه « فرفره» به حل مسائل مختلف می پردازیم و طی آن مهارت های یافتن پاسخ و تفکر منطقی را به کودکان آموزش می دهیم. همچنین در« فرفره رنگی» شعر، موسیقی، کاردستی، عکس و فیلم هایی که بچه ها ارسال می کنند به نمایش در می آید.
آیا برنامه دیگری هم برای آینده پیش بینی کرده اید؟
بله، برنامه ای بنام « مهد پویا » را برای شبکه کودک در دستور کار دارم. مهد پویا شامل برنامه ای تمام عروسکی در 90 قسمت و با روایت خانم مریم نشیبا خواهد بود. من تهیه کننده هستم، فرید نوایی کارگردان و سپیده و ساناز شاه حسینی هم نویسنده های برنامه هستند.
« مهد پویا » چه مضمونی دارد؟
برنامه ای آموزشی است. بسیاری از بچه های زیر هفت سال به مهد کودک نمی روند. در این سن بچه ها برای ورود به دبستان نیازمند برخی مهارت ها و معلومات هستند که در مهدهای کودک آموزش داده می شود. « مهد پویا » این توانایی را برای آموزش این قشر به نمایش می گذارد. هیچ مجری بزرگسالی در برنامه نیست و تنها چند عروسک به همراه صدای خانم نشیبا برنامه را اجرا می کنند. در این برنامه تصاویری هم از فعالیت مهدهای کودک ضبط و پخش می شود.
به مناسبت هفته ملی کودک در ایران، چه پیام و آرزویی برای بچه ها دارید؟
امیدوارم همه بچه ها دوران کودکی خود را با آموزش ها و تجربه های خوب سپری کنند و خاطرات خیلی خوبی از این دوران برای ایام بزرگسالی خود ذخیره کنند. همچنین آرزو می کنم که هیچ کودکی شاهد طلاق والدین خود نباشد و دنیای بدون جنگی را برای کودکان جهان آرزو می کنم
ارسال نظر