شعر عاشورایی نباید به اصل ماجرای عاشورا لطمه بزند
در نگارش متن و شعر ادبی باید تلاش شود به اصل موضوع لطمه ای وارد نشود.
عبد الرحیم سعیدی راد ؛ در خصوص عمق شعر آیینی گفت: آنچه مسلم است باید توجه داشت که وقتی پیرامون یک موضوع آیینی شعر یا نثر ادبی می نویسیم، خدایی نکرده به اصل ماجرا لطمه وارد نکنیم. یعنی نوشته مان باعث دلزدگی کسی از مثلا ماجرای عظیم انسان ساز عاشورا نشود. از طرفی تکرار حرف شاعران دیگر کاری از پیش جلو نمی برد. باید به موضوع های آیینی با مطالعه بیشتر و دقیق تر نگریست و آن را به شعر و نثرشاعرانه در آورد تا توجه مخاطبان بیشتری را جلب کرد و از این راه به جامعه آگاهی داد.
وی افزود: همیشه اینطور نیست که بگوییم چون فلان کار را یک شاعر جوان نوشته است، پس حتما یک کار ضعیف یا سطحی است. در بین شاعران جوان هم چهره هایی داریم که آثار پخته ای دارند و اینکه گاهی در داوری های شعر به شعرهای ارزشمند دیگری بر می خوریم که نگاههای خاص و ویژه ای به موضوع و ادبیات آیینی دارند.
سعیدی راد تصریح کرد: برعکس این موضوع هم وجود دارد؛ بعضی شاعران قدیمی که سن و سالی از آنها گذشته و بسیار سطحی به موضوع های آیینی نگاه می کنند. البته ممکن است این سطحی نگری از نظر آماری بین جوانها طیف بیشتری را در بر بگیرد.
وی درپایان در ارتباط با آثار آیینی خود گفت: برای ماه محرم از مدتها پیش همه شعرهایم را با این موضوع جمع کردم که به ناشری بسپارم اما هنوز جای خاصی برای چاپ آنها پیدا نکردم. همچنین یک مجموعه نثر ادبی به نام "عشیره گل سرخ" ویژه مناسبتهای مذهبی یعنی تولد ها و شهادت هایی که در تقویم داریم، نوشته ام که به نظر خودم کار کم نظیری است اما این مجموعه هم مثل مجموعه شعرم هنوز در اختیار ناشری گذاشته نشده است. امیدوارم به زودی این اتفاق بیفتد و بتوانم این دو کتاب را چاپ کنم.
ارسال نظر