مراسم افتتاحیه لوکیشن میدان ژاله سریال تاریخی «معمای شاه» با حضور دکتر علی عسکری رئیس سازمان صدا و سیما برگزار شد.

 

در این مراسم که ابتدا با تلاوت قرآن همراه بود، محمدرضا ورزی کارگردان مجموعه به معرفی عوامل حاضر در جمع پرداخت و گفت تصویربرداری این سریال تا پیروزی انقلاب اسلامی ادامه دارد.

 

سپس دکتر عسکری رئیس رسانه ملی، به جایگاه آمد و گفت: به همه کسانی که تلاش کردند تا این اثر هنری خلق شود، خسته نباشی می گویم. چون این سریال دارای حساسیت خاصی است و به تاریخ این مرز و بوم می پردازد. توجه به این نکته هم ضروری است که در سده ی گذشته هم تحولی به این عظمت نداشتیم. به همین خاطر است که این سریال مهم است و امیدوارم نام همه عوامل در تاریخ برای بودن و حضور در این سریال ماندگار شود.

وی ادامه داد: این پروژه به موضوع مهمی می پردازد و آن، این است که این اثر دارای ویژگی ها و دشواری های خاصی است. مخصوصا از این جهت که راجع به شخصیت های تاریخی قضاوت می‌شود که این قضاوت بحث برانگیز است.

رئیس رسانه ملی گفت: این سریال نجیب است؛ چون قادر نیست همه ی زشتی ها و مسائل آن دوران را به تصویر بکشد و مطالب را به صورت عیان بگوید و این یکی از دشواری های معمای شاه است.

وی ادامه داد: سریال در پهنه ای طولانی از تاریخ روایت می شود و تمامی شخصیت های مهم چهار دهه گذشته در آن حضور دارند و خیلی متنوع است. شاید هر بخش از این سریال قابلیت یک اثر سینمایی شدن را داشته باشد و این نشان از متنوع بودن این سریال دارد و شاید اگر جزئی تر هم به این رویداد ها نظر می شد، سریال از این هم طولاتی تر می گشت.

دکتر عسکری گفت: نکته ای هم که وجود دارد این است که بقایای دوره ای که ما سریالش را ساخته ایم، امروز هستند و چون ما می خواهیم ماهیت آن دوران را نشان دهیم، آن ها نیز ساکت نمی نشینند و سریال را با یک جنگ نرم مواجه می کنند. مخصوصا الان که سریال هنوز به اتمام هم نرسیده است، وارد جنگ نرم شده اند.

وی ادامه داد: هدفی که ما از این سریال داریم، بسیار والا و بزرگ است و آن روشنگری نسل جوان است؛ چون این نسل از فساد آن دوران آگاه نیست.

عسکری گفت: تبیین تاریخ برای جوانان بسیار مهم است و هویت یک ملت در گرو بیان تاریخ است.

وی ادامه داد: تاریخ مهم است و چون این سریال تاریخی است، پس تبیین گری آن هم بسیار مهم می شود. دقیقا به همین علت است که این جنگ نرم ادامه دارد، اما ما باید در مقابل این هجمه فرهنگی ایستادگی کنیم.

رئیس سازمان صدا و سیما گفت: این سریال هرچه جلوتر می رود و به زمان حال نزدیک تر می شود، با خیل عظیمی از مخاطبان ارتباط برقرار می کند. بنا بر این توصیه بنده این است که هم در تصویر برداری و هم در تدوین قسمت های باقی مانده توجه ویژه تری صورت گیرد تا سریال با محبوبیت بیشتری تمام شود.

وی در پایان از تمام کسانی که پای کار ایستادند، تشکر کرد.

در ادامه دکتر پورحسین قائم مقام معاون سیما،  پس از خیر مقدم به رئیس سازمان صدا و سیما گفت: این پروژه سخت و هدفمند است و به صورت مستند مردم را با آن زمان آشنا می کند. کار کارگردانی به یهترین وجه ممکن صورت گرفته و هرچه سریال جلوتر می رود، بهتر می شود.

 

وی ادامه داد: این کار بسیار سخت است و 3600 دقیقه آن تصویر برداری شده، 41 قسمت از آن پخش شده و تدوین آن هم بسیار سخت است.

پور حسین گفت: در این پروژه هشتاد هزار هنرور کار کردند و دکور ماتدگار ساخته شد که برای سریال ها وفیلم های دیگر هم باقی می‌ماند و می تواند لوکیشن کار های دیگر شود و در حال حاضر هم چیزی در حدود 110 تا 120 سکانس باقی مانده که در حدود 40 روز دیگر به پایان می‌رسد.

سپس از مهندس نصر طراح دکور های این سریال دعوت شد که به روی سن بیاید.

وی گفت: فلسفه و بحث ساخت دکور های ماندگار از سال هشتاد و هفت آغاز شد و فکر کردیم که در بعضی از پروژه های تاریخی مبالغ زیادی خرج می شود و بعد از اتمام پروژه دکور از بین میرود. این در حالی است که لوکیشن های ساخته شده در کشور های صاحب صنعت سینما از مکان های دیدنیشان به حساب می آیند.

 

نصر گفت: ما فضای کار هنری را به مهندسی نزدیک کردیم و شش هکتار زمین بایر اطراف شهرک غزالی ساخته شد. ما در این مجموعه دکور دانشگاه تهران، میدان شهدا و... را ساختیم.

در پایان، یک پلان از فیلم در حضور رئیس سازمان صدا و سیما گرفته شد و از دکور های سریال بازدید به عمل آمد.