داستان عجیب تاسیس بانک برای فقرا در یک کتاب
کتاب «بانکی برای فقرا» نوشته محمد یونس با ترجمه روح الله رحیمی و سید محسن موسی کاظمی محمدی از سوی دفتر نشر معارف منتشر شد.
نویسنده کتاب «بانکی برای فقرا» یعنی محمد یونس، برای نخستین در جهان، بانک «گرامین» را برای دادن وامهایی با مبالغ پایین، در بنگلادش تأسیس کرد؛ کاری که بانکهای معمولی از انجام آن خودداری میکردند. این وامها فقیرترین و بی بضاعت ترین افراد را قادر میساخت که در کوچکترین و دورافتادهترین روستاها کسب و کاری راه بیندازند و خود را از فقر و تنگ دستی نجات دهند. او معتقد است که «این مردم نیستند که اعتبار کافی ندارند؛ در واقع بانکها شایستگی مردم را ندارند.»
امروزه این شیوه تقریباً در شصت کشور جهان به کار میرود به اعتراف بانک جهانی و بسیاری از رهبران اقتصادی جهان، «بانک گرامین» با تجارت یک بیلیون پوندی خود مانند سلاحی مؤثر و اساسی در جنگ علیه فقر و محرومیت است.
«بانکی برای فقرا» داستانی است از اراده و تلاش یونس، داستانی از غلبه بر قحطیهای بزرگی چون قحطی سال 1974 بنگلادش، داستانی از شکست برنامههای بسیاری از دولتها و تفکر اقتصاد سنتی و داستانی از چگونگی گسترش شیوه وامهای کم مبلغ در بسیاری از کشورها.
داستانی از یک کار فوق العاده بزرگ، یک داستان شگفت انگیز از زندگی فردی که توانست با بینش و ارزیابی درست، نظم و ترتیب بنیانگذاری شده را که تاکنون شنیده میشد تغییر دهد...
این کتاب توانست در سال 2006 جایزه صلح نوبل را به خود اختصاص دهد.
چاپ اول کتاب «بانکی برای فقرا» در 336 صفحه، قطع رقعی، تیراژ 1000 نسخه و قیمت 13هزار تومان منتشر شده است. دفتر نشر معارف پیش از کتابهای «بهای نابرابری» نوشته پروفسور ژوزف استیگلیتز (برنده جایزه نوبل اقتصاد) و «اطلس رهبران اهل سنت جهان» را منتشر کرده بود که با استقبال فراوان صاحب نظران و مخاطبان مواجه شد.
برای تهیه «بانکی برای فقرا» و دیگر آثار دفتر نشر معارف میتوان از طریق سایت پاتوق کتاب: ketabroom.ir یا دفتر مرکزی نشر معارف قم (02537740004) یا از طریق فروشگاههای پاتوق کتاب اقدام کرد.
ارسال نظر