شاعری که خبرنگار و کارگردان شد
پیش از آنکه او را خبرنگار بدانیم؛ پیشینهاش در کارگردانی و تهیه کنندگی حدود 20 هزار دقیقه تولید انواع آثار تلویزیونی در داخل و خارج از کشور ما را به سابقه غیر خبریاش میکشاند.
پیش از آنکه او را خبرنگار بدانیم؛ پیشینهاش در کارگردانی و تهیه کنندگی حدود 20 هزار دقیقه تولید انواع آثار تلویزیونی در داخل و خارج از کشور ما را به سابقه غیر خبریاش میکشاند.
حدود 14 سال پیش از زمانی که در 18 سالگی دانشجوی رشته کارگردانی سینما شد و مستند سیف الدوله را کلید زد تا مجموعه شعر و حدیث که اثر او در 20 سالگی بود و سه سال پی در پی هر روز در ماه مبارک رمضان از شبکه یک سیما پخش میشد تا مستند مسافر عاشق و مستند داستانی شیخ شهاب الدین و داستانی صدای پای سفر و ... و از آخرین ساختههایش میتوان به مستند انقلاب نارنجی اوکراین، هفت روز، 30یاسی، قمار وطن، فرح پهلوی، حق گمشده، شاعر معرکهها، تلنگر و ... اشاره کرد که بسیاری از آن ها در قالب مجموعههای چند قسمتی تولید شده است.
فیلم داستانی صدای پای سفر،تولید1383،نویسنده وکارگردان احسان معراجی فر
شاعر است و به عشق شعر کارشناسی ارشد را در رشته زبان و ادبیات فارسی گذرانده است. کتاب شعر او هم زیر چاپ است و به زودی وارد بازار خواهد شد.
سالها قبل در بیست و یک سالگی، کتاب دانش زندگی را به چاپ رساند و اثری دیگر از او در جشنواره کشوری حماسه هنر مقام برتر پژوهش را به دست آورد ... و اما حالا مردم حدود بیش از دو سال است که او را به عنوان خبرنگار سیما میشناسند. خبرنگاری با سوژههایی متفاوت و ساختاری مستند که تجارب هنری سال ها کارگردانی به خوبی در آثارش دیده میشود. آثاری مخاطب پسند که با استقبال مدیران شبکههای سیما و تکرار پخش از شبکههای سراسری مواجه شده است و همه اینها دلیل گفتوگوی اختصاصی ما با او بود.
که وقتی از سابقه خبریش پرسیدیم گفت: 10سال پیش به عنوان مسئول دفتر خبری یکی از شهرستان ها حدود یک سال مشغول خدمت شدم که با عنایت خداوند در ارزیابی اداره کل استان ها به عنوان دفتر خبری برتر شناخته شدیم که تقدیر مکتوب مدیرکل محترم وقت اخباراستان ها را در پی داشت.
از او درباره خاطرات تلخ و شیرین دو سال اخیر حضورش در خبر پرسیدیم که دلچسبترین سوژههایش را پیگیری مشکلات مناطق محروم و آسیب دیده عنوان کرد و از تلخ ترین خاطره هایش چیزی نگفت. میگفت قابل گفتن نیست، بگذارید همچنان ناگفتنی ها ناگفته بماند.
او در ادامه با اشاره به خطرهای احتمالی برخی از گزارش های چالشی چون سرزده گفت : بارها تهدید شده ام اما با توکل به خدا مسیرم را ادامه داده ام.
احسان معراجی فر درباره شیوه انتخاب سوژه هایش از پیگیری های مستمر و روزانه سوژه هایش گفت و خاطرنشان کرد مردم هم لطف کرده و سوژه های خاصی را گاها پیشنهاد می دهند.
معراجی فر درباره سفرش به کربلا در ایام اربعین سال گذشته و ساخت 10 مستند طی 6 روز گفت: اگر عنایت اهل بیت علیهم السلام و همت تیم سه نفره ما نبود هرگز این مهم محقق نمی شد. تصویربرداری ما حتی تا درب ورودی فرودگاه هم ادامه داشت. یعنی حدود یک ساعت و نیم قبل از پرواز. مستندهای تولید شده خوبی هایش از عنایت سیدالشهدا و قمر منیر بنی هاشم علیهماالسلام است و بدی هایش از حقیر.
وی با اشاره به اینکه تا به حال بیشتر سوژه های مورد علاقه اش را مقابل دوربین برده ، خاطر نشان کرد که همچنان چند سوژه ذهنم را مشغول کرده که شاید هیچ وقت امکان تصویری شدن آن محقق نشود.
در پایان هم وقتی از آرزوهایش پرسیدیم، این جمله را گفت: عاقبت به خیری.
می گفت این تنها خواسته اش از خداست که ان شاءالله پایان قصه زندگی اش خوب باشد.
ارسال نظر