نشست رسانهای مروری بر اهداف و برنامههای پیش روی مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری صبح امروز با حضور اهالی رسانه و مرتضی گودرزی دیباج مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری برگزار شد.
گودرزی دیباج در ابتدا ضمن اشاره به کتابی که حاصل 5 سال کار این حوزه بود، در خصوص رویکردهایی که در این دوره داشتند گفت: یکی از مواردی که در نظر داشتیم بهرهگیری از وضعیت موجود بود و دیگری استفاده و حمایت از نیروهای جوان در سطح گسترده. علاوه بر این تمرکز زدایی از مرکز نیز یکی دیگر از رویکردهای ما محسوب میشود. در کنار اینها ما یک تغییر در حوزه خلق آثار داشتیم مثل تأسیس کارگاه مرکزی در کنار کارگاه مجسمهسازی که از بزرگترین کارگاهها در عرصه حجم است. در راستای این تغییر، تولید آثار ما افزایش یافت و در حال حاضر حدود دو هزار اثر در گنجینه حوزه نگهداری میشود که این تعداد متغیر است؛ زیرا هنرمندان همچنان در حال خلق اثر هستند.
وی افزود: به جهت اهمیت بحث نظری و علمی هنر ما دفتر مطالعات کاربردی هنر را تأسیس کردیم تا کمکی برای هنرمندان باشد. مرکزی که اساسا یک رصد علمی و دائمی دارد.
مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری با اشاره به برنامههای آینده این مرکز عنوان کرد: سیاستگذاری کلان از مواردی است که امسال بیش از پیش مد نظر قرار دادهایم و در این راستا زمانی را گذاشتیم تا علاوه بر بازدیدکنندگان خارجی و داخلی، دانشآموزان نیز از این مرکز بازدید کنند. سیاست بعدی مبنی بر حمایت از هنرمندان جوان است که در این جهت گروه هنرهای تجسمی جوانان را در مراکز استانها، برای ایجاد نشاط بین جامعه هنرمندان جوان تشکیل دادیم.
وی اضافه کرد: در حوزه هنر متعهد که به معنی هنری است که بتواند در حوزه مسائل دینی و اجتماعی در برابر مسائل جامعه عکسالعمل نشان دهد، ما دفتر مطالعات کاربردی هنر را داریم و از بعد از ماه رمضان نشستهای این دفتر آغاز میشود. در بخش دیگری که مسئول فعالیتهای برون مرکزی است، ما سعی داریم تا با همکاری سپاه طرح نقاشی دیواری را که تأسیس خانه انقلاب و تسخیر لانه جاسوسی را روایت میکند، در گستره وسیعی اجرا کنیم. علاوه بر این در خصوص تصویر هنرمندان پیشکسوت نیز برنامهای برای سفر مطالعاتی که به جهت بازدید از موزهها و امکانات روز هنری در کشورهای دیگر صورت میگیرد، برگزار کنیم.
وی ادامه داد: برپایی جشنواره سوگواره عاشورایی در دهمین دوره آن از دیگر برنامههایی است که در بهمن ماه خواهیم داشت. پس در تلاشیم این رویداد را به صورت بینالمللی نیز گسترش دهیم همچنین آثار این جشنواره مثل دوره قبل در نجف و کربلا به نمایش گذاشته میشود.
دیباج تصریح کرد: اگر محدودیتها که عمدتا مالی هستند حل شوند، جشنواره هنر جوان را هم برگزار میکنیم. در کنار اینها به روز رسانی روند تولید و خلق آثار هنری با تهیه دستگاههایی چون چاپگر سه بعدی و دستگاههای روز دنیا از موارد دیگری است که با حل مسائل مالی انجام میشود.
وی اذعان داشت: هنر انقلاب به عنوان یک فعالیت هنری عصر جدید سابقهای حدود 4 دهه دارد؛ اما هنوز خیلی از افراد در سطوح مختلف سیاسی و اجتماعی از این هنر آگاهی کافی ندارند. ما برای کمک به حل این مسئله استفاده از رسانه ملی را پیشبینی کردهایم که در این راستا طی 70 برنامه که با حضور هنرمندان پیشکسوت این عرصه برگزار میشود، به تبیین هنر انقلاب پرداخته میشود.
در ادامه توضیح در خصوص برنامههای آینده حوزه هنری گودرزی دیباج ادامه داد: در راستای حمایت و توجه به هنرمندان جوان چند اردوی هنری را در قالب سفرهای علمی و مطلعاتی در داخل کشور پیشبینی کردهایم. همچنین یکی از گالریهای این مرکز را نیز با تسهیلاتی که خیلی راحتتر از گالریهای دیگر است، به جوانان اختصاص دادهایم.
مدیر تجسمی این مرکز اظهار کرد: برای تعمیق و بهرهگیری بیشتر از اندیشه و تفکر هنرمندان شورای سیاستگذاری کلان مرکز با 12 عضو از هنرمندانی چون حمید قدیریان، کاظم چلیپا، مسعود شجاعی طباطبایی، رهنما قلیزاده و چند تن دیگر تشکیل شد.
وی اظهار کرد: برای حمایت از هنرمندان و جریانبخشی به بازار هنر برای اولین بار اکسپوی کالیگرافی جهان اسلام امسال برگزار میشود تا فرصتی برای عرضه آثار هنرمندان در داخل و خارج از کشور فراهم شود.
گودرزی دیباج با اشاره به نمایشگاه هولوکاست که در حال برگزاری است خاطرنشان کرد: قرار است آثار این نمایشگاه به جهت توجه مقام معظم رهبری، در استانهای دیگر کشور نیز به نمایش گذاشته شود.
ارسال نظر