در پی گفتگوی دیروز یکی از خبرگزاری ها با معاونت هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در استان فارس مبنی بر نحوه اکران سیار فیلم سالوادور و ۵۰کیلو آلبالو در این استان، یکی از خبرگزاری‌ها در گفتگو با معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی درباره انتقادها مبنی بر حمایت این سازمان از دو فیلم یاد شده، اعلام کرد از این اثر حمایت نشده است. 

با توجه به حمایت غیر قابل انکار وزارت ارشاد از این فیلم‌ها که حتی وزیر ارشاد نیز در دیدار با مراجع نسبت به اکران آنها ابراز شرمندگی کرده بود باید اضافه کرد مسئولان ارشاد استان فارس پیش از این نیز در گفتگو با رسانه‌های استانی به اکران «من سالوادور نیستم» و «۵۰کیلو آلبالو» در شهرهای مختلف اشاره کرده بودند.

حمایت وزارت ارشاد از فیلم‌های شرمنده کننده!

نمایی از اکران فیلم «من سالوادور نیستم» در داراب

 

رئیس اداره سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس با سایت رسمی وزارت ارشاد استان فارس گفته است: با رایزنی اداره سینمایی فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس و ستاد اکران‌های جنبی سینمای ایران فیلم «من سالوادور نیستم» در ۱۰ شهرستان استان فارس که فاقد تجهیزات سینمایی هستند، اکران می‌شود.

در بخش دیگری آمده است: «در دور نخست اکران این فیلم شهرهای واروی، مهر، لامرد، داراب، خرمبید، پاسارگاد، فیروزآباد، کوار و سپیدان اعلام آمادگی کرده‌اند.»

در بخش دیگری از این گزارش نیز به اکران «۵۰کیلو آلبالو» در آینده‌ای نزدیک اشاره شده است.

 حمایت وزارت ارشاد از فیلم‌های شرمنده کننده!

از سوی دیگر جمعی از جوانان فعال عرصه هنر و رسانه در داراب طی بیانیه ای نسبت به اکران این فیلم‌ها اعتراض کردند. در این متن آمده است: 

 

 

به سوی ناکجا آباد

آقایان مسوول در داراب حداقل بعد از اقرار به اشتباه آقای وزیر به این کار ادامه ندهید مسوولان دارابی جواب‌گو باشند

بعد از انتشار خبر اکران فیلم‌های " من سالوادور نیستم " و " 50کیلو آلبالو " توسط رئیس اداره سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس در سطح شهرستان ها شُک عجیبی به فضای فرهنگی وارد شد.

آقای رنجبر مگر چند روز گذشته وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بعد از دست بوسی مرجع عالیقدر آیت الله مکارم شیرازی از اجازه پخش 50 کیلو آلبالو ابراز شرمندگی نکردند؟

آخر این چه نسخه ای است که برای شهرستان ها می پیچید؟ آیا به عواقب فرهنگی چنین عملکردی فکر هم می کنید؟

از این مهمتر آقایان مسوول شهرستان داراب اعم از امام جمعه، نماینده ولی فقیه در سپاه، فرماندار، شهردار و شورای شهر، مسوول اداره ارشاد و دیگر مسوولان شهری، آیا شما حاضرید در حضور خانواده خود این فیلم ها را ببینید؟

با توجه به شناختی که از شما داریم خیلی بعید است و بدون شک خودتان این فیلم ها را ندیده اید وگرنه اجازه اکران نمی دادید آن هم در شرایطی که این همه فیلم های خوب و مناسب تولید شده است.آخر چه ضرورتی دارد این فیلم های دارای محتوای غیر ایرانی و اسلامی به نمایش مردم شهید پرور و ولایت مدار شهر امام حسن مجتبی(ع) دربیاید؟

اگر شما دغدغه فرهنگی شهرستان را دارید چرا فیلم‌های تحسین شده‌ای مثل محمد(ص) ساخته مجید مجیدی،بادیگارد- ابراهیم حاتمی کیا، شیار143- نرگس آبیار، دلبری- سید جلال دهقانی اشکذری، رسوایی2 مسعود ده‌نمکی، ایستاده در غبار- محمدحسین مهدویان، انیمیشن شاهزاده روم-هادی محمدیان، هنگامه(اولین فیلم داستانی مدافعان حرم) امیر داسارگر، یتیم‌خانه‌ایران –ابوالقاسم طالبی و ده ها فیلم با مضامین و محتوای ایرانی اسلامی را کنار گذاشته اید و به اکران در نمی آورید؟

در پایان به شما مسوولان داراب فرمایش امام خمینی(ره) در روز اول ورود به میهن اسلامی( 12 بهمن 57) را گوشزد می‌کنیم که فرمودند: «ما با سینما مخالف نیستیم، ما با مرکز فحشا مخالفیم. ما با رادیو مخالف نیستیم، ما با فحشا مخالفیم. ما با تلویزیون مخالف نیستیم... سینما یکی از مظاهر تمدن است که باید در خدمت این مردم، در خدمت تربیت این مردم باشد. (صحیفه امام –جلد6-ص15)».

ما جمعی از جوانان فعال عرصه هنر و رسانه در داراب اکران چنین فیلم هایی را به هیچ وجه به صلاح مردم شهرستان نمی دانیم و خواستار اکران فیلم های مناسب با درون مایه ای مفید هستیم و این حرکت ما صرف یک اعلام موضع نمی باشد در صورت امکان توانایی اکران فیلم های مناسب را داریم.

  با همه این اوصاف مشخص نیست تکذیب‌ها در رابطه اکران فیلم‌های مذکور چرا و چگونه صورت می‌گیرد؟