همزمان با روز جهانی موزه‌ها و تنوع فرهنگ در راستای گفت‌وگو و توسعه با همکاری دفتر یونسکو در تهران با حضور استرکیش لاروش مدیر و نماینده دفتر منطقه یونسکو و محمد حسن طالبیان معاون میراث فرهنگی کشور و نماینده‌های سفیران کشورهای دیگر در کاخ نیاوران برگزار شد. 
 
در این برنامه لاروش رئیس دفتر یونسکو ضمن خوشامدگویی به مهمانان خود در خصوص برگزاری این برنامه گفت: ما در آذر ماه 1381 این روز را به عنوان روز جهانی تنوع فرهنگی برای افزایش صلح و دوستی بین ملت‌ها نام‌گذاری کردیم و آن را ثبت نمودیم. این روز برای ما فرصت مناسبی برای بهتر زیستن است.

وی ادامه داد: ما در یونسکو بر این باوریم که تعامل و گفت‌وگو میان تمدن‌ها، فرهنگ‌ها و افراد مختلف که براساس درک و احترام متقابل و برابری منزلت تمام فرهنگ‌ها پیش‌نیازی ضروری برای ایجاد هم‌بستگی و صلح میان ملت‌هاست. در دنیای امروز و به ویژه این منطقه که با مورد حمله قرار گرفتن تنوع فرهنگی توسط گروه‌های افراطی ، تخریب میراث فرهنگی و آزار و اذیت گروه‌های اقلیت‌ می‌بایست پاسخگوی افراطی که در جستجوی ایجاد  تقابل و تنوع ایده‌ها هستند، باشیم. این امر با حفاظت آزادی از طریق بنای فرهنگ امکان‌پذیر است. 
 
لاروش در ادامه افزود: امروز ما وقت داریم تا این روز بین‌المللی را با اجرای برنامه‌های فرهنگی متنوع در نقاط محتلف کشور ایران و کشور ترکمنستان جشن بگیریم.
 
در ادامه این برنامه محمد حسن طالبیان معاون میراث فرهنگی کشور ضمن تشکر و خوشامدگویی از مهمانان درمورد این ویژه‌برنامه گفت: امروز روز تاریخی مهمی برای ماست زیرا در این روز اتفاقاتی نظیر صدمین سال ایجاد موزه در کشور، روز جهانی موزه‌ها، آغاز نهفته میراث فرهنگی و روز تنوع فرهنگی رخ داده و ثبت ملی شده است. شعار امروز ایکوم جهانی "موزه و چشم‌انداز‌های فرهنگی‌" که برای ما خیلی مهم است زیرا نشان می دهد چه مقدار موضوعات مختلفی در میراث وابسته به فرهنگ است و برای جامعه‌ای که می‌خواهد توسعه پایدار داشته باشد از منظر فرهنگی باید به آن توجه کرد. 

وی ادامه داد: تنوع فرهنگی به این موضوع تأکید دارد که تمام فرهنگ‌ها مهم هستند زیرا تک تک این‌ها هویت جامعه‌های مختلف است. احترام به فرهنگ هر جامعه جلوگیری می‌کند از جنگ‌ها و تنش‌هایی که دیگر کشورهای سودجو خواستار آن هستند. کشور ما مظهر تنوع فرهنگی است زیرا در تمام زمینه‌های فرهنگی تنوع دارد به طور مثال از نظر زبانی ما بیش از 50 نوع زبان در کشور وجود دارد که از نظر فرهنگی حائز اهمیت است. هیچ مشکلی بین مردم وجود ندارد از نظر زبانی می‌توان به استان سمنان اشاره‌ کنیم که دارای 6 زبان رسمی است که می‌توان به سمنانی، سرخه‌ای، لاسگردی، زنگری، شهر میرزادی و افسری اشاره کنیم که همه‌شان در یک شهر زندگی می‌کنند  و هیچ گونه مشکلی با هم ندارند. 
 
طالبیان تصریح کرد: نکته جالبی که قابل تأمل است این است که با اینکه ما 50 زبان در ایران داریم اما اگر بخواهیم مقایسه‌ای بر روی آنها داشته باشیم از نظر ریشه‌ای بیشتر واژه‌ها شبیه به هم هستند این نشان می‌دهد که تمامی فرهنگ‌ها و زیربنای فکری آنها به هم نزدیک هستند. 
 
وی افزود: ما در ایران شاهد وحدت در عین کثرت هستیم یعنی کل جامعه در یک وحدت فکری هستند ولی زبان و اقوام مختلفی دارند به همین خاطر تنوع فرهنگی نمونه‌ و ظرفیتی بسیار عالی برای توسعه پایدار و گردشگری است و اگر درست به آن بپردازیم حتماً باعث توسعه فرهنگی در کشورها می‌شود.

معاون میراث فرهنگی کشور اظهار داشت: من سپاسگذارم از این رویدادی که در میان هفته رخ داده است و این باعث آگاهی‌بخشی به جامعه‌ها در خصوص فرهنگ های مختلف کشور است. خوشبختانه در این هفته 250 رویداد فرهنگی در کشور در حال انجام است و بیش از 100 نمایشگاه در نقاط مختلف کشور برگزار می‌شود و در آن به معرفی فرهنگ اقوام مختلف کشور به مردم می‌پردازند. 
 
گفتنی است؛ در این مراسم غرفه‌های متفاوتی به نمایش گذاشته شد و اجرای موسیقی به زبان گیلانی و رشتی در این مراسم برگزار شد.