«بیپ تونز» یکی از مراجع دانلود قانونی آهنگ و موسیقی، با همکاری و مشارکت صاحبان آثار اقدام به جمع آوری آثار موسیقایی در ایران می‌کند و آن‌ها را از طریق همین سایت به فروش می‌رساند. علی‌رغم کثرت وجود سایت‌های غیرقانونی دانلود در کشور، اندک اندک بر شمار خریداران قانونی موسیقی در فضای مجازی افزود می‌شود. به طوری که در سال 94 مخاطبان همین سایت افزایشی 100 درصدی داشته‌اند.

پرفروش‌ترین آلبوم‌های سال 94

فرزام حجازی مدیرعامل «بیپ تونز» رقم فروش کل سال 94 این سامانه فروش قانونی موسیقی را نیم میلیارد تومان اعلام کرد. بنابر اعلام مدیر این سامانه همایون شجریان پرفروش‌ترین خواننده بیپ‌تونز در سال 94 بوده است.10 آلبوم پرفروش این سامانه بدین شرح است:

1.«شهر من بخند» گروه پالت

2.«جاده می‌رقصد» گروه چارتار

3.«خداوندان اسرار» همایون شجریان

4.«ماه و ماهی» حجت اشرف زاده

5.«اسمش عشقه» مرتضی پاشایی

6.«در دنیای تو ساعت چند است» کریستف رضایی

7.«نگاه» محسن یگانه

8.«مثل مجسمه» مهدی یراحی

9. «ناگفته» حافظ ناظری

10.«من عاشق چشمت شدم» علیرضا قربانی

مدیر عامل این سامانه فروش از اعلام رقم دقیق فروش این آلبوم‌ها خودداری کرد و حاضر نشد تا آمار دقیق این آثار را در اختیار مخاطبان موسیقی قرار دهد.

پرمخاطب‌ترین تک‌آهنگ‌های سال 94

در میان تک‌اهنگ‌های سال 94، مخاطبان این سامانه از مرتضی پاشایی استقبالی ویژه کرده‌اند. به طوری که در میان 10 آهنگ پرمخاطب‌ سال گذشته، نام مرتضی پاشایی 5 بار تکرار شده است. پرمخاطب‌ترین تک‌آهنگ‌های سال 94 بیپ‌تونز بدین شرح است:

1.«حس جدید» مرتضی پاشایی

2.«دنبالش می‌رم» محسن یگانه

3.«اسمش عشقه» مرتضی پاشایی

4.«هوا دو نفرس» علی عبدالمالکی

5.«غیر ممکن» مرتضی پاشایی

6.«عاشقترین» مرتضی پاشایی

7.«اشکال» بنیامین بهادری

8.«چقدر» دیر محسن یگانه

9.«درکم کن» محسن یگانه

10.«اشکام جاریه» مرتضی پاشایی

 

از مجموع فروش هر آلبوم یا هر آهنگ 30 درصد به این سامانه فروش تعلق می‌گیرد و 70 درصد نیز متعلق به صاحب اثر است. قیمت عرضه آلبوم‌ها در این سایت کمی اندک‌تر نسبت به محصولات فیزیکی ارایه می‌شود و متوسط هر آلبوم از 3000 تا 15000 هزار تومان قیمت‌گذاری می‌شود.  به گفته مدیر این سامانه فروش موسیقی، تعداد کاربران این سایت در سال 94 100 درصد رشد داشته است و بر همین اساس جامعه مخاطبان بیپ‌تونز به نیم‌میلیون نفر رسیده است.

بر اساس آماری غیر رسمی، فروش موسیقی در فضای مجازی، 30 درصد کل بازار فروش آلبوم‌های موسیقی در کشور را تشکیل می‌دهد و کماکان 70 درصد از مخاطبان جدی موسیقی -که حاضرند به صورت قانونی آثار هنرمندان محبوبشان را خریداری کنند- ترجیح می‌دهند تا آثار را به صورت فیزیکی تهیه کنند.  

بنابر اعلام دفتر موسیقی وزارت ارشاد در سال گذشته 382 آلبوم موسیقی موفق به کسب مجوز انتشار شدند که از این میان 166 آلبوم پاپ، 130 آلبوم سنتی، 35 آلبوم کلاسیک،‌ 14 آلبوم محلی، 9 آلبوم تلفیقی، 11 آلبوم کودک و 17 آلبوم در سایر ژانرها تولید شده‌اند.