به گزارش پارس به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان،نشست خبری دهمین جشنواره بینالمللی فیلمهای «صدثانیهای» با حضور علی قربانی دبیر جشنواره و مدیر مرکز محافل و جشنوارهها و بهنام بهادری دبیر کمیته بینالمللی جشنواره در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد.
در ابتدای این نشست علی قربانی گفت: جشنواره فیلمهای صد ثانیه امسال در بخش اصلی و بینالملل و با حضور فیلمهای مستند، داستانی و انیمیشن برگزار میشود.
وی افزود: در جشنواره امسال شاهد انتخاب هنرمندانی هستیم که در آثار بلند سینمایی خود در سال 93 و 94 به اخلاق که هدف اصلی جشنواره ماست توجه داشتند. در این راستا در روز اختتامیه سه جایزه به منتخبین خواهیم داد.
وی ادامه داد: 1687 اثر در مجموع در سامانه ما ثبت شد که مربوط به 981 فیلمساز بود. از این تعداد 121 فیلم در بخش مسابقه ملی و 107 اثر به بخش اکران راه پیدا کردند.
قربانی بیان کرد: جشنواره فیلمهای کوتاه صدثانیهای دو سال است که هیات انتخاب ندارد؛ چون اعتقاد داریم بهتر از برگزارکنندگان این جشنواره هیچ کس نمیتواند فیلمها را انتخاب کند.
این مدیر عنوان کرد: افتتاحیه این جشنواره یازدهم اسفند ماه در پردیس سینمایی بهمن سنندج برگزار میشود و فیلمها روزهای دوازدهم و سیزده اسفند در پردیس زندگی پخش خواهد شد و اختتامیه نیز در چهاردهم اسفند در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار میشود. همچنین سه کارگاه ایدهپردازی و تولید در جشنواره داریم که از اساتید فرانسه و دانمارک برای برگزاری این کارگاهها دعوت کردیم.
بهنام بهادری دبیر کمیته بینالملل جشنواره فیلمهای صد ثانیهای در ادامه بیان کرد: هفت بخش ویژه برای بخش بینالملل امسال داریم که شامل حضور در جشنوارههای شصت ثانیهای دانمارک، شصت ثانیهای پاکستان، صد ثانیهای بوستون، ویدئو میکر ایتالیا، فیلم دانشجویان باکو جمهوری آذربایجان و جشنواره بینالمللی در بلاروس است.
وی افزود: در بخش مسابقه ما، از میان هفتصد و ده فیلم رسیده از حدود بیش از پنجاه کشور، پنجاه و دو فیلم در بخش مسابقه داریم. در بخش خارج از مسابقه 58 فیلم پخش میشود.
وی ادامه داد: برگزیدگان ما در سه بخش مستند، داستانی، و انیمیشن هستند که در اختتامیه جوایزی به آنها اهدا خواهد شد. همچنین دو ورکشاپ برگزار میکنیم که از مدرسین فرانسه و دانمارک برای حضور در این ورکشاپها دعوت کردیم.
علی قربانی بعد از بیان تسلیت در خصوص درگذشت سلحشور گفت: سلحشور از جمله فیلمسازانی بود که کار خود را از حوزه هنری شروع کرد و پایههای این حوزه توسط او، مجید مجیدی و افراد این چنینی نهاده شد. حوزه هنری به نحوی خانه این افراد است. ما نیز سعی میکنیم دنبالهرو راه آنها باشیم.
وی افزود: در این دوره جشنواره را به سه بخش ایجاز و خلاقیت که در این بخش به پرورش ایده فیلمسازان و سر و سامان دادن به فضای تولید فیلمهای کوتاه که بر چهارچوب قواعد فیلمهای سینمایی استوار است میپردازیم. در بخش بعد تثبیت را داریم که به برگزاری دقیق و منظم جشنواره فیلمهای صدثانیهای توجه دارد که در این بخش با کارگردانهای بزرگ سینما تولیداتی انجام میشود مرحله سوم تداوم است که فکر میکنیم باید حمایتهای لازم در این بحث صورت بگیرد.
وی ادامه داد: برای بخش تداوم جشنواره فیلمهای صدثانیهای، دو راهکار در نظر گرفتهایم. اول حمایت باشگاه فیلم سوره و مرکز مستند و مرحله بعد رایزنی با برخی از سازمانها که حمایتهای خود را در بخش تولید انجام میدهند. در این بخش ما به آنها گفتیم دست فیلمسازان را در دست شما میگذاریم.
قربانی افزود: با فیلمهای صدثانیهای در سریعترین مدت بهترین پیام را به مخاطبان خواهیم داد. چون این فیلمها این امکان را دارد که به دفعات در شبکههای مختلف پخش شود. هر چه تولید آثار صد ثانیهای بیشتر شود، پیامهای اخلاقی بیشتر و بهتر منتقل خواهد شد.
وی افزود: سرلوحه کار ما سخنان رهبر کبیر انقلاب است که فرمودند شما سینماگران میتوانید سازنده اخلاق باشید.
بهنام بهادری در بخش دیگری از این نشست گفت: برای تثبیت این جشنواره رایزنی و تعاملات فراوانی با جشنواره های خارجی انجام دادیم و از طریق شعار ما که اخلاق است، میتوانیم فرهنگ خودمان را در تمام دنیا بسط دهیم.
وی ادامه داد: از فعالیتهای ما برگزاری ورکشاپ در بغداد، دبی و برلین و حضور مستقیم و غیر مستقیم در جشنوارههای مختلف دنیاست. از نکتههای جالب حضور کشور نپال در جشنواره امسال است؛ چون که این کشور اصلا سینما ندارد. پس میتوان خوشحال شد که توانستیم جشنواره خودمان را غیر از کشورهای بزرگ و صاحب سینما به چنین کشورهایی نیز معرفی کنیم.
ارسال نظر