تغییرات جشنواره موسیقی فجر اعلام شد
آیین رونمایی از برنامههای سی و یکمین دوره جشنواره موسیقی فجر روز گذشته با حضور چهره های شناخته شده موسیقی و جمع زیادی از علاقه مندان در تالار وحدت برگزار شد .
به گزارش پارس به نقل از میزان ، قرار است سی و یکمین جشنواره موسیقی فجر با تغییراتی همراه شود. بخشی از تغییراتی که قرار است در برگزاری جشنواره موسیقی فجر اعلام شود در قالب کلیپی معرفی شدند.
بخش از این تغیرات عبارتند از:
تلاش برای افزایش اعتبار موسیقی در سطح ملی و بین المللی
معرفی فرهنگ و هنر ایرانی به جامعه بین الملل
حمایت برای رشد کیفی موسیقی ایران
افزودن بخش جایزه برای ارزیابی آثار سالانه و حمایت از آثار با کیفیت
کاهش تعداد عناوین اجراها
دعوت از هنرمندان بین المللی در راستای دیپلماسی فرهنگی دولت
اجراهای ویژه برای مدیران سالن های معتبر جهان و برگزار کنندگان کنسرت های بین المللی که به جشنواره دعوت شده اند.
برگزاری اجراهای استعدادهای جوان در گشایش کنسرت هنرمندان بزرگ با حجم مخاطبان وسیع برای معرفی این استعدادها.
جوایز جشنواره در سه بخش آلبوم ها کنسرت ها و بخش جانبی است که در نخستین سال به علت کمبود وقت داوری تنها در بخش آلبوم های منتشر شده از مهر 92 تا مهر 94 انجام می شود.
اجراهای بخش بین الملل
در جشنواره امسال موسیقی فجر، اجراهای متعددی برای بخش بینالملل در نظر گرفته شده است که بخشی از آنها عبارت است از :
شجاعت حسین خان سی تار نواز بزرگ هندوستان
ششنگ سورو نوازنده فلوت بادی از هندوستان
آنتونیو ری چهره شاخص موسیقی فلامینکو
گروه بدخشان از تاجیکستان
آرزو علی آوا
آلدو رومانو نوازنده درامز از فرانسه
فیض علی فیض قوال پاکستانی
کمانه از نسل جدید خوانندگان پرتغال
ژیوان گاسپاریان و سهراب پورناظری
دالیبور کاروا نوازنده ویلن از اسلواکی
با ترومی بیتمن نوازنده ویلنسل از اتریش
اکبر خمیسو خان انزو فاواتا از ایتالیا
پیام معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای جشنوارهی موسیقی فجر
در ادامه مراسم، علی مرادخانی، معاون هنری وزارت ارشاد ، پیامی در مورد برگزاری این جشنواره قرائت کرد. متن این پیام به این شرح است:
بسیار خرسندم که در مراسم رونمایی یک جشنوارهی بزرگ ملی در خدمت شما هستم. سی ویکمین جشنوارهی موسیقی فجر در حالی از امروز فعالیتهای اجرایی خود را شروع میکند که مقدمات آن از مدتها قبل آغاز شده است. من از این فرصت استفاده کرده و از تمامی فعالان جشنواره به خصوص مدیر و دبیر محترم که ماهها برای رقم زدن این رخداد تلاش کردهاند، تشکر میکنم.
جشنواره در سال جاری نگرش خود را تا حدودی تغییر داده است، البته این به معنای نادیده گرفتن زحمات بسیاری که برای این رخداد ملی کشیده شده است، نیست، من چهارده سال جشنوارهی موسیقی فجر را اداره کردم و در خدمت هنرمندان عزیز بودم . در آن سالها جشنواره توانست از یک حالت کلی به جشنوارهی تخصصی بدل شود و از دل آن چندین رخداد موسیقایی مثل جشنوارهی نواحی، بانوان، جوان و غیره بیرون آمد؛ اما امسال جشنواره به طور مشخص نگاه خاصی دنبال میکند و به تخصصیتر شدن فعالیتهایش میاندیشد. از همین روی جشنوارهی سی و یکم میتواند نقطهی عطفی برای جشنوارههای موسیقی فجر باشد؛ امسال تمام تلاش خود را انجام دادهایم که تا حد امکان تصدیگری دولت را کم کرده و مجموعهی دولت تنها به عنوان حمایتکننده و حامی حاضر باشد؛ اتفاقی که امیدواریم در سالهای آینده نیز ادامه پیدا کند و حامیانِ غیردولتی در آن حضوری فعال داشته باشند تا جشنواره بیش از پیش پررونق باشد و دولت به جای مدیریت هزینه، جای خود را به مدیریت در حوزههای مختلف بدهد. البته بدون شک رسیدن به این مرحله، کار سختی است و ممکن است نظریات مختلفی دربارهی آن وجود داشته باشد، برای مثال بسیاری بر این باورند که باید تمام اتفاقات جشنوارهی موسیقی فجر توسط دولت انجام شود؛ اتفاقی که تاکنون – و تا حدی امسال- نیز وجود داشته است؛ به هر روی صرفنظر از این ماجرا، مهم این است که بتوانیم جشنوارههایی را برگزار کنیم که با استقبال خود مردم بتواند روی پای خود بایستد و با کمترین حمایتهای مالی و بیشترین حمایتهای سیاسی و اجتماعی دولت برگزار شود.
خوشبختانه جشنوارهی امسال توانسته است در حوزهی بینالملل فعالیتهای خوبی داشته باشد و به همین خاطر امیدوارم حضور هنرمندان کشورهای ایران فرهنگی بتواند سرآغاز گفتوگوها و مبادلات فرهنگی بسیاری باشد و سیاست «دیپلماسی فرهنگی» دولت محترم نیز محقق شود.
امیدوارم شرایط به گونهای باشد که تمام کسانی که دستاندرکاران حوزههای مختلف موسیقی هستند با وحدت و همدلی و نگرشهای دلسوزانه خود فضا را به گونهای رقم زنند که از جشنوارهی سیویکم به عنوان جشنوارهای موفق و یک اتفاق مهم یاد شود و برای آیندگان هم راههای خوبی گسترده شود.
در پایان بار دیگر امیدوارم جشنوارهی سیویکم بتواند برای امروز و آیندهی ما یک جشنوارهی موفق و دانشنامهای باشد که در آینده امکانات معرفتی و نقاط مهمی از آن استخراج شود.
یخش دیگری از آیین افتتاح جشنواره موسیقی فجر به اجرای محمد علیزاده وختصاص دارد. علیزاده قطعه «بارون» را اجرا کرد.
در بخش دیگری از برنامه، حسن ریاحی، دبیر جشنواره موسیقی فجر در سخنان کوتاهی گفت: قرار شد تحول بزرگی در جشنواره امسال به وجود بیاید و تمرکز بیشتر بر تولید باشد. علاوه بر آن بر موسیقی مناطق هم تمرکز ویژهای صورت میگیرد و از استادان بزرگی دعوت میشود.
ریاحی افزود: خیرمقدم میگویم به همه هنرمندان و اصحاب رسانه. فکر می کنم که جشنواره خوبی خواهیم داشت و دعوت می کنیم که همه از جشنواره دیدن کنند.
اجراهای بخش ایرانی جشنواره موسیقی
اردشیر کامکار و بهداد بابایی گروه خورشید مجید درخشانی
هنگامه اخوان
شهرداد روحانی
مسعود شعاری و کریستف رضایی
نجمه تجدد
لوریس چکناواریان
گروه وزیری
ارکستر سمفونیک تهران به سرپرستی علی رهبری
گروه کامکارها
گروه مهرنوا به سرپرستی پری زنگنه
رافائل میناسکانیان
اردوان کامکار
ماسیس اراکلیان
گروه تندر با سرپرستی اردوان انزاری پور
اردوان کامکار اجرایش را به مشکاتیان تقدیم کرد
سنتورنوازی اردوان کامکار بخش دیگری از برنامه بود. اردوان پیش از آغاز برنامه اش گفت: می خواهم این قطعه کوتاه را به کسی تقدیم کنم که دیگر در میان ما نیست. تا زمانی که بود همیشه در اجراها حضور داشت و به من انرژی بسیاری میداد. او کسی نیست جز زنده یاد پرویز مشکاتیان.
حمیدرضا نوربخش مدیر سی و یکمین جشنواره موسیقی فجر نیز در ادامه مراسم در سخنانی گفت:بیش از هرچیز حضور استادان موسیقی در زیر یک سقف اهمیت دارد. هر گاه دست کمکی به سوی این استادان دراز کرده ام همیشه دست من را گرفته اند. پشتم به حمایت این استادان گرم است.
نوربخش ادامه داد: جشنواره موسیقی ما باید خیلی پرشورتر از اینها باشد و جایزه باید محور جشنواره باشد. این جایزه باید آنقدر معتبر شود که از هنرمندان نو پا تا هنرمندان بزرگ به گرفتنش افتخار کنند.
گروه های موسیقی پاپ و تلفیقی
پالت
کامنت
چارتار
داماهی
گروه بمرانی
گروه ماکان
سیروان خسروی
احسان خواجه امیری
مازیار فلاحی
محمد علیزاده
محسن یگانه
گروه هفت
بخش پایانی آیین رونمایی از سی و یکمین جشنواره موسیقی فجر به اجرای گروه پالت اختصاص داشت.
ارسال نظر